自由報料

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 chiliginger 於 09-8-18 15:30 發表
户外親子活動「開季試閘樂滿Fun」將於9月5日(星期六)在沙田馬場舉行。現場將舉辦多項趣味性與資訊性兼備的活動,是個非一般的合家歡同樂日,適合一家大小玩足一整天。門票於週一(8月17日)起開始發售,每套僅售$20。
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

公爵府

我尋日打去馬會問, 佢地話全線投注站已買晒D飛, 我打去麥記好似大埔粉嶺果D仲有飛買, 我叫左朋友去粉嶺果間買左9張飛, 至於熱門區(市區果D)就買晒架喇, 仲有唔駛麥樂會會員都可以用$10買到飛, 好彩馬會買晒飛, 而家去麥記買仲抵左囉

公爵府

雖然無得睇馬仔同參觀馬房, 不過呀囡睇到試閘, 好精彩好正囉

首頁

尾頁

跳至