自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

LovelyKwan 發表於 21-8-27 14:31
係呀諗住igcse考咗先,因為聽人講容易合格過考DSe, Hku space 係放榜前interview 比co 再等放榜!

Hkcc係 ...

請問igcse 報中文考試費幾錢?我仔話space 前兩天個講座,叫中英文2咗嘅同學, 報igcse 同IELTS.

我仔中文失手, predicted grade 有4, 唔知點解作文卷U 咗, 諗緊retake dse 中文, 定考igcse?

男爵府

醒目開學勳章

月希 發表於 21-9-7 15:14
係啦...大家睇左時間表未丫?
我見我仔返一星期校舍...一星期在家ZOOM

我仔都話睇唔明個時間表, 打算明天打去問. 佢話有d堂在A campus上, 下一堂在B campus 上, 唔知點解. 除非有隨意門啦

男爵府

醒目開學勳章

月希 發表於 21-9-7 21:53
會唔會只係隔離BUILDING?

你講完我再望...

我仔話好似係隔幾個地鐵站.所以要問清楚佢有無理解錯

男爵府

醒目開學勳章

Retake 2022 DSE, deadline 好似就到, 要報就快手啦

男爵府

醒目開學勳章

要交下學期學費了. 我仔話可申請2萬蚊資助. 請問邊度可以睇到詳情? 唔該哂

男爵府

醒目開學勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 22-2-9 21:10
路過,好耐無入嚟,其實想取高 GPA 頭一年一定要比心機,因為 Yr 1學嘅嘢相對較淺,Sem 1/Sem 2係容易啲搶 ...

昨天派左成績表, 成績都滿意, 想請問下現在仲有無機會去apply degree Year 1? 定要等開學先apply大學 degree, 讀完2年Asso 再轉入? CO一般需要咩成績呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊