興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

本來想等舊校攝影學會個阿SIR放完大假問過佢先買,而家450D減咗,唔使諗啦,買450D

伯爵府

回覆 #36 曲曲 的文章

到佢過機時都會知乜事,因為唔係手寫單嘛

伯爵府

今晚終於買咗啦,扣埋積分連安心保total$6856,送咗以下嘅嘢有4GB兩張(一張普通,一張快閃未有貨遲D攞)
保護貼
機袋
電池
萬用CARD READER
除塵套裝
抺布
腳架(大)
腳架(迷你,超靚)
CANNON 手錶
手繩
仲有返貨先有得攞嘅︰
可口可樂玻璃柸
可口可樂收音機

伯爵府

原文章由 chloepapa 於 08-8-29 16:17 發表

係豐澤提供的額外兩smi年保用, 不過, 電子產品, 真係3年後都 out 晒

屋企有小朋友,買個保障安全D

伯爵府

原文章由 cy.muimui 於 08-8-29 23:13 發表
我想問如果唔小心鏡頭跌落地, 安心保又保唔保呢?

安心保只係加$648,如果你個鏡頭係跌爛咗,佢會換個新俾你,3年內包所有維修,唔使再俾錢,相機機身都係,只要係TOTAL LOST,就會換新機,總之你TOTAL可以CLAIM返你買機時個$6380

伯爵府

原文章由 KnN 於 08-8-30 11:11 發表

聽聞係一d 情況下係唔包, 有人賠唔到,
terms有講
"由於意外或人為損壞、爆竊、偷竊、液體滲漏、侵蝕、動物或昆蟲導致之損害、誤用、濫用或由非認可之人員維修貨品而導致的損失。若貨品之保障範圍包括意外損壞,則以 ...

唔係喎,而家豐澤號安心保,包埋人為,水浸,就算你得返機身編號塊鐵牌仔都會賠部新號俾你。
同埋我問得好清楚,CANON果個兩年保,有乜事攞去都要先放低$300作為基本檢查費,仲有其他唔知乜,但豐澤果個就唔係,都係由CANON維修,但就所有費用唔使再俾,CANON會同豐澤果邊收

[ 本文章最後由 kayingivy 於 08-8-30 18:54 編輯 ]

伯爵府

原文章由 KnN 於 08-8-30 19:00 發表

係咪sales咁同你講呀?
都真係要claim 果陣就無咁爽嫁喇.我之前係dxhome 見有數位都補唔晒,叫人唔使買呢個保.亦有ching 講佢地claim 到晒.但係買hi-fi, nb 果d   
當買多個保險都ok 既. 我quote 出黎果段係安心保入面 ...

以我所知,只要canon clam豐澤個價,高過你買機時個價,就會賠部新機,我遲d都要攞部850is去整,到時再睇下掂

首頁

尾頁

跳至