母乳餵哺

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-7-31 16:13 發表

幾時返工? 咁咪可以join 灣仔飯局lor!

一年對阿樹唻講係好長ga! 不過佢好快會適應到ge.

我估盡快........

大宅

個agency打黎話星期一仲要做多次interview......

出街先.

大宅

原文章由 fsy 於 08-8-1 10:04 發表

其實上個星期已經搵 agent 同佢傾過, 講完就好少少, 但穫穫新鮮穫穫金, 今朝叫佢睇住子進 (因為我刷緊牙), 佢就真係淨係 "望
" 住佢, 跟住佢後面, 由得佢走黎搞住我刷牙. 後來子進爸又話佢睇住子進用啲筆劃花個地 ...

佢真是好唔掂........

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-8-6 07:52 發表
由國內回港帶人奶, 似乎應該係國內保安問題, 問香港未必有肯定答案, 會唔會問 airline 好啲呢?

丁媽,

如果係搭飛機, 我諗都幾難帶人奶回港因為國內出入境真是搜得嚴好多. 呀樹d藥水同水全部都打開黎聞同埋問好多野. 佢地真係睇得好仔細.

如果係羅湖入境, 反而可以試下.

大宅

我的假期完喇....明天返工.

老實講, 我情願做全職湊囡. 但是9月呀樹返學, 我會好悶. 所以都係返一年工.

上星期五簽約時, 我問agency如果我有左咁點? 佢兜圈子問我係咪有咁既planning?我即刻話問下姐要做預防工作. 哈哈.....

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-8-13 17:17 發表

多謝你地d咁有"建設性"既屎橋, 可惜我全部用唔著

屎橋用唔著........咁你有咩後著呀, 大好機會喎.

大宅

返左兩日工, 基本上如我所料做法一樣. 仲已經有野要跟, 來緊應該會俾人少到暴廠, 唔知會唔會頂唔到...........

大宅

Morning sisters,

1 week la.....I return the work place one week la.
I found that lunch in WanChi is very expensive if compared with Tsing Yi.

Let's have WanChai lunch gathering.

大宅

1 week la.....I return the work place one week la.
I found that lunch in WanChi is very expensive if compared with Tsing Yi.

Let's have WanChai lunch gathering.

大宅

大宅

原文章由 fsy 於 08-8-20 09:00 發表

27 號我開始放大假, 所以 28 唔 ok, 我得 22 ok咋.

我21,22唔 ok..........
how about next week? 25 or 26 Aug?

大宅

onyeema,

Do you remember is there any Kanbero counter at Pacific Place? I need to buy some eye-shadow.

大宅

原文章由 fsy 於 08-8-21 16:26 發表

我都收到呢個消息, 初初覺得好堅, 但當愈來愈多人都收到時又覺得點解平時打風又無呢啲 "碼頭消息", 今次又傳到咁行既?

以前我都收過, 堅唔堅就唔知. 果時係碼頭返工見到貨櫃真係做足安全措施.

大宅

原文章由 tingfai 於 08-8-21 14:42 發表
I just note that UK oz is not equal to US oz.
5.5 UK oz (Avent, pigeon bottle) = 5 US oz (medela bottle)

I used to give 6.5 US oz (ie 7 oz in UK bottle) to Kwan Kwan. His comsumption pattern is:

6. ...

我都發覺.....不過發覺果時囡囡已經10個月.

大宅

原文章由 tvoincy 於 08-8-21 12:41 發表
Milk ma,

I need your advice for the kindergarten matter.
As I assume to move to South Horizon before chinese new year. I have 2 choices:-

1)Let Ryan study at Tsung Tsin (before move)then shift him ...

可以有多個選擇靈糧先再右腦

大宅

原文章由 Cyntoby 於 08-8-21 10:36 發表

tingfai 過獎啦, 我只不過每次入完奶袋後, 同是8安放在同一個位, 前後都有梗嘅嘢(我通常放冰箱門嗰邊, 前面用兩個奶樽頂住, 見相示), 等佢成冰後, 每袋都係同形狀 size, 方便儲存, 容易計存貨多少.

可以照片再重 ...

你真是好勁......

大宅

hey friends,

I am go4baby. Since my company blocks website of msn, ebuddy and bk, I can't surf bk in office. Also my computer at home is broken. Now I am using 2" monitor smartphone to view pages. Too difficult. If u have any activities such as gathering, group purchasing....., call me or send mail to me.

大宅

終於有得上黎喇..........睇左幾版發現跟唔到...哈哈.

fsy,
原來你個姐姐叫"拾拾". 肯定激到你嘔血. 請姐姐好似買六合彩, 好難中.

要泵奶的奶媽(如果我無記錯有丁媽, tingfai, 2hma, cyn, nan-nan, ivyma, 心媽), 你地點呀? 係咪愈來愈多奶?多努多得.

就黎做奶媽(vipc9 & lamblamb), 準備就緒??

仲有fsy, 安兒媽, 草莓, 豆媽, 壞人媽, may, belu,.......
你地點呀? 幾時又攪飯局? 幾時又做奶媽? 今日我去hku 中醫診所睇醫生, 醫生話我好正常不過腎虛. 即係點? 都唔明不過收左我$440有4大包沖劑, 原來中醫咁貴.

依家間公司咩野都block, 返工無晒朋友. 最衰係連屋企都無電腦用, 好彩依兩日樹爸唔係香港, 我地去係婆婆度住先有得用電腦. 依家工作上雖然量係大過之前, 但因為可能係合約工, 心態上比以前輕鬆好多. 食得訓得, 無咩壓力 - 依樣係我估唔到, 我仲肥左.

至於呀樹.....愈來愈駁嘴駁舌, 攪破壞. 有時佢真係激到婆婆生蝦咁, 其實如果我可以自己照顧會佢好好多. 至於學校生活, 可能頭兩週係適應期, 呀樹好似返playgroup咁無咩不同. 反而學校的行政好混亂.

唔知幾時可以又上到黎同你地吹水.

大宅

丁媽, 安兒媽,

你地覺唔覺杜杜的遊戲有重複或相似? 我自己有依種感覺, 又可能囡囡對杜杜開始有唔聽教的情形; 所以我諗緊仲上唔上下一期.

安兒媽,

另外你個中醫師有無話腎虛有食幾多次藥? 我第一晚飲藥後, 當晚腰的兩邊(腎的位置)痛. 唔知係咪真係有料到. 仲有位元堂原來有代客煎茶.

子進媽,

子進大個左好多.

大宅

安兒媽,

你而家睇緊果中醫有無代煲藥? 可唔可以俾資料我?

丁媽,

丁丁間學校咁好, 你點解想幫丁丁轉校?

你地d小朋友有訓晏覺都好. 呀樹連半小時都唔訓, 等到佢老豆湊佢返屋企就响車度訓. 依個情形係自我返工之後開始.

首頁
45678...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊