夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說幾個月前,我老豆(64歲)行為古古怪怪,成日話冇錢,但佢自己一個月搵兩萬,家庭支出都唔會超過萬三蚊,而且我同細路都有準時交家用俾佢,理所當然有錢剩,但成日開口問我同細路借錢,咁我就開始懷疑,我同細路一齊查佢銀行記錄同電話記錄,發現佢近lee一年每個月洗三萬五,仲有一疊簽咭嘅收據,先發現佢成日同個女出街食飯,成日買野俾個賤人,又每一早都會陪個女人食早餐同每晚都會同個女人傾完電話先訓。咁我同細路就搵佢問佢依家想點,係唔係要個女人,但佢死口都唔認,話只係朋支,一齊食下飯傾下電話唔得咩,叫我唔好理,我再問佢,你意思係唔要lee個家,唔要我阿媽,揀個果女人?佢冇答,佢大我,叫我話俾阿媽知囉,我唸唸再認一排,睇下佢會唔會同個女人分開,因為我唔想我阿媽老左先冇左個伴。
之後,我就係佢架車裝左個偷聽器,睇下佢仲有冇搵個女人,點知都係有。咁我就同我老公開始跟跡佢,睇下個女人住邊,但有兩次都跟唔到,但lee件事已經影響到我嘅情緒,成日訓唔到,又嘔,我怕我有產前抑鬱症(我有左BB 6個月),我老公叫我認下,話生完先再跟,我話唔得,我晚晚都訓唔著,我要將lee件事盡早解決,否則我會痴線。咁7月21日一早,我就

guji  同問...家用5好比佢  發表於 11-7-27 03:05
BOBO6  唔明點解家用比你老豆,唔係比你阿媽  發表於 11-7-25 02:29

大宅

回覆:POLLY922 的帖子

咁7月21日一早,我就搭的士跟跡我老豆去到慈雲山毓華里,我見到佢係架車度等人,過左一鎮佢收到電話就落左車,我估係個女人叫佢係邊度等,一齊食早餐,可惜我跟不上,為有係佢架車附近等,過左半個鐘終於返黎,我見到個女人上車,我火都黎埋,我上前拉開車門不停打個女人,我老豆見到即刻落車,拉開我,我同佢係毓華里大嘈,我話要用部相機影抵個賤人張相俾阿媽睇,我老豆就出手搶我部相機,不停打我隻手。之後個女人走人,我就上左我老豆架車再嘈過,我最後一次問佢,你會唔會同個女人分開,佢話唔會,佢鍾意個賤人,我一聽即刻打俾我阿媽,話俾我阿媽知佢包二奶,但當時我阿媽反應不來,有少少不知所醋,但我一路講電話時,我老豆不停打我隻手,又打電話俾我老公,話我痴左線,叫我老公快d來接我。係度等老公來之前,我不停鬧佢賤人,佢又不停打我隻手。
之後,我老公黎到接左我返屋企,佢不停打電話黎惡客我,話唔會放過我,好似要同個女人出氣咁,話我夠膽再搵個女人,小心後果。我個刻先發現,佢變左好多,同佢之前慈父形象差天拱地,冇得救。
我阿媽好傷心,想趕佢走,但佢死都唔走,話佢冇做過,佢做乜要走,佢話以後都唔會俾家用。我依架想唸辦法趕佢走,大家有咩方法,另外我懷疑個女人其實有老公的,所以佢驚我上去佢屋企搵佢。

小花媽咪  樓主, 陀緊B真係唔好咁火, 否則將來阿B發火對住你. 小心保重!  發表於 11-7-26 21:42
oolong817  美亞講得岩!!  發表於 11-7-24 16:21
ccwife  how can he hit u!!!!!!!!! you are pregnant!!! is he crazy!!!!  發表於 11-7-24 00:45
美亞  咁.一定要俾佢老公知.順便叫你老豆小心收尾果幾年.無人邦佢養老~  發表於 11-7-23 22:13

大宅

引用:Quote:原帖由+POLLY922+於+11-07-23+發表話

原帖由 lamyungyu 於 11-07-23 發表
追~~~~
追乜?

lamyungyu  追~~~你個post .  發表於 11-7-23 10:19

大宅

回覆:老豆包二奶,俾我捉到,我打左個女人一餐

多謝大家關心,其實lee次已經係第二次,十八年前已經捉過一次,果時我哋仲細,我阿媽只好選擇原諒,果時佢餐餐都哩係廚房食飯,眼淚一滴滴,滴落碗飯到,當時情景我至今瀝壢在目,冇辦法忘記,不過當時我只有十歲,冇辦法解決問題,經過兩年多佢吔先可以好番,不過始終心入面有一根刺。
今次我阿媽比上一次平靜,佢一d都冇發現我老豆出軌,因為佢覺得大家都老啦,而且我老豆日日都接送返工放工,仲買埋餸,冇時間出去攪攪震,可惜原來佢大把時間,成日同我阿媽講有貨送入飛機倉,需要大約八點先到屋企,其實佢早上十點過後已經送完貨,由朝到晚都陪住個女人,晚上7:30先食完飯,送完個女人番歸,佢自己先番屋企。番到屋企話唔舒服冇胃口食唔落,事實一早就食飽。
Lee件事發生之後,我阿媽話點解唔一早話俾佢知,叫埋佢一齊捉姦。
我老豆嘅意思,你做人仔女應該隻眼開隻眼閉,放生老豆,俾佢出去玩,佢會日日返屋企顧家,何必督爆佢,攪到今時今日嘅局面,話我係攪

大宅

話我係攪屎棍,我想大家我究竟有冇做錯,如果你地會點樣處理?

林小虎  做得好  發表於 11-7-31 17:35
bongbongpatty  做得好..做咩要忍佢..  發表於 11-7-28 02:01
coco1234hk  做得好..做咩要忍佢...不過你都小心身體  發表於 11-7-27 16:34
happyhelen  Well done x 1000...  發表於 11-7-26 11:22
AAmother  well done  發表於 11-7-25 18:26
VKwan  隻眼開隻眼閉冇錯係其中一種方法,但仔女亦要扞衛亞媽做人的尊嚴!  發表於 11-7-24 22:49
jastangtang  錯又冇錯既~係激動左D~知你唔開心好難控制,但智取會好D  發表於 11-7-24 02:57

大宅

引用:樓主,除左要+take+care+自己外,要你媽咪

原帖由 pp6113 於 11-07-24 發表
樓主,除左要 take care 自己外,要你媽咪睇實D錢呀,尤其是聯名戶口,媽咪住緊間屋係邊個架? ...
我阿媽佢住公屋,戶主係老豆,如果真係要離婚都唔知點樣安排分戶!

bongbongpatty  佢通姦佢要走.....  發表於 11-7-28 02:03

大宅

引用:現在最重要是保胎,有時感情的東西不是別人

原帖由 DonaldTsang 於 11-07-24 發表
現在最重要是保胎,有時感情的東西不是別人可明白,你的偷聽器是怎樣買?

...
偷聽器鴨寮街同淘寶都可以買到,只要係淘寶打"個人定位GPS"就可以搵到,好平百幾蚊有交易。

大宅

啱啱我阿媽問佢想點,仲要唔要lee頭家,佢拋番個波俾我阿媽,佢話你想要咪要,你唔想要咪唔要囉,但佢死口都唔認同隻狐狸有上過床,每朝同隻狐狸食早餐,送隻狐狸返工都係好平常嘅社交禮儀,真係吹佢唔脹。
我打咗俾區議員問公屋分戶問題,議員話因為我老豆已經64歲,我阿媽同細路一齊搬走,佢都可以繼續住係現址,直至百年歸老。唉,我阿媽同細路就要用綠表重新申請公屋,點解個天咁唔公平,冇做錯嘅人就要走?仲有咩辦法呀?我阿媽受唔住啦......

ivory0915  分戶問題...直接問房署啦 ~  發表於 11-7-26 22:05

首頁

尾頁

跳至