論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請幫忙!bunbun剛續約,申請完visa同日即去借財務,點算?

新既visa出咗未???

大宅

Re: 請幫忙!bunbun剛續約,申請完visa同日即去借財務,點算?

打去immg問吓佢既visa到幾時到期...同佢新既visa又批咗未??如果未批...問吓immg你可唔可以stop咗個續約申請..

大宅

冇計喇...佢地受保障都係果個visa之麻...唯一方法你問佢why take你個地址搞咁既野...

大宅

你影定佢上機既機票,所有證明佢放假既信....萬一佢真係老佬應承你果日返hk都唔返...通常immg喺呢度有5日既通融期..咁5日之後你就寫信佢immg要求援助同處理佢visa既問題,千奇唔好提個"炒"字...你上身架...由immg教你寫封信...咁佢地會有返封確認信寄返比你...你然後一次過將佢放假走咗佬既信通知or fax去財務公司到...你就唔會上身, 上既就係担保佢果個姊妹啫...到時佢僱主就慘lor :-(

大宅

我要 一陣...有咩夜小小再睇你啦 bye bye~~

大宅

放心...如你交比immg既信唔提及個"炒"字,你唔需要補$比佢,因為佢地有責任處理visa呢個問題....所以各位如寫呢d信既字眼一定要好小心....至於借$果度你可以提醒佢唔好再用你屋企地址同打個電話去財務果度問吓究竟佢地點還$...

大宅

you try first...
samelsaho 寫道:
如打電話去財務果度問,他們會答我們嗎?因是私穩,我知道是分13個月還,每月還2,466,

大宅

頭先唔得閒,而家又返嚟喇...佢痴ga????佢每月$3400糧...要還$2466???即3400-2466=$934....咪剩返九百厘蚊洗????佢爭人大耳窿呀???點還呀??做咩去還呀???做"喔喔"呀??d財務又係痴鬼線...咁都借比佢???
samelsaho 寫道:
如打電話去財務果度問,他們會答我們嗎?因是私穩,我知道是分13個月還,每月還2,466,

大宅

你問佢如果個工人唔還$佢地會點做???又假設呢段期間佢resign又或者你炒佢...佢地又會點做???睇佢地點答??如果佢地自己都唔知點答...你就先問佢點解借咁多$比佢...用返我計果條式$3400-$2466=.......問財務知唔知佢地還唔還到...嘈吓佢d前線...等佢地唔好成日亂咁批...

大宅

samelsaho,
可唔可以pass封信比fa???thank you~~

email: [email protected]

因為我想check d 野...thank you~~~

大宅

thank you先...咁你記唔記得果個財仔電話同名???可以pm比我麻???thx~

首頁

尾頁

跳至