跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 patpat234 於 08-8-12 01:50 發表
曉敏早大半年前開始就已經做d比駁咀更黑人憎o既野....

就係你鬧佢時,佢會瞇眼,之後仰高個頭擰埋一邊.....
一係就扮鴕鳥個頭搵隆捐.....

初初覺得好好笑,依家我會更加發火...... ...

Hello all mami:

比你地我都好愧對bb, 因為佢有時話極唔聽, 我會用滕條打佢pat pat.
如果唔係, 佢會crazy 訓地, 無論任何場合
佢會訓地.

我知打唔好不過唔知要令佢停止, 好困難.
佢係好鍾意訓地, 開心訓地, 唔開心訓地
我地同佢講地下dirty, 叫佢起身叫極唔理你, 總之佢想訓就訓.
我地都好無奈, 在家有時都唔理佢, 不過出到街唔可以唔理佢.
有咩可以停止佢訓地?

有時我打完佢pat pat 都好心痛, 不過唔教佢就變相.

大宅

原文章由 小仙女Mummy 於 08-8-13 10:43 發表
我個囡已經比我訓練到:我黑面唔齣聲望住佢 & 提高分貝,佢就知佢錯啦..不過佢好蝦佢爹哋..

其實作為FULL-TIME媽咪,高EQ簡直是MISSION IMPOSSIBLE, 尤其個BB自己湊,24小時,點都會CRAZY了.. 我有個朋友高EQ,不過,佢個 ...

霸王再世- 我都怕自已個仔會變成霸王再世

大宅

原文章由 bol 於 08-8-14 01:21 發表
我就忍唔住手打佢手掌或大骴一下. 次後行開一陣, 深呼吸幾下. 望住佢等佢又喊多一陣.. 然後再細聲說教..

o仔都知我幾時發俾4, 因為我會放大我隻眼同埋好大聲鬧佢.

暫時都work.

...

我試jojob 的方法, 拍低想再放tv比佢自已看, 不過c6 找不到tv 的連接 line,.

用滕條打pet pet都好輕力,不過我想佢怕滕條有阻嚇用途.

首頁

尾頁

跳至