影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

多謝介紹,呢套小說都有睇,寫得好好,希望可以拍到個感覺出嚟

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Iris-Lo 發表於 18-11-17 18:04

金瀚, 現在係VIU 跟播中

男主角雖然唔算好靚仔,但佢做到小說主角個種感覺,真係好似一個軍人,睇到第10集都唔錯,可以繼續睇落去,但真係改得都幾大,暫時最唔順眼淺淺阿哥,小說入面佢係好有型,但係呢套完全睇唔到

版主

回覆樓主:

係呢段無咩特別好戲睇既時間,呢套都不失為一個好選擇,男一真係唔可以用靚嚟形容,但真係做到小說主角個種硬漢既感覺

版主

pingapinpin 發表於 18-11-28 10:09
响微博睇到,唔怪得中間劇情差咗咁多

编剧赵欣说过,她写的头和尾,中间不是她写的,这部剧好像有好几个 ...

唔明點解內地啲劇成曰轉編劇,攪到原本好好既一個故事奇奇怪怪

版主

回覆樓主:

睇完小說都有諗如果用嚟拍劇應該好睇,但呢套都真係有啲失望,初初睇都唔錯,但之後主角變配角就越嚟越冇心機睇,依家等做完先再飛嚟睇,真係浪費咗本小說

版主

wyl 發表於 18-12-8 08:25
仲有“杉杉來了”都改編得唔錯,呢部我耐唔耐會返煲。

呢部真係幾好睇,無聊時都會翻煲幾集

版主

回覆樓主:

已經完全冇想睇既意慾,開過後段小小睇,真係冇心機睇落去

首頁

尾頁

跳至