跳至

首頁

尾頁

大宅

0609 BB會 - 幼兒講座 接受報名

又係我地依班攪屎棍攪野啦!

今次我地要請富有幼兒工作專業導師同大家分享如何處理幼兒情緒技巧,愛錫幼兒是你,為了給予孩子適當的照料,應參與本講座,以豐富自己做父母的知識和技巧,本課程內容適合擁有0-3歲孩子的父母和照顧者參加,助你成為稱職的育幼者。

講者:香港基督教服務處幼兒潛能訓練課程導師 及
   資深社會工作員 廖李耀群女士

講座日期:十一月三十日 (星期五)

講座時間:晚上7:00-9:00

舉行地點:尖沙咀文化中心會議室 AC 2

適合對象:0-3歲幼兒的家長 (先優惠0609 BB會)

講座費用:成本為$2250,以2大人為一家庭,可供50個家庭報名。費用將以參加家庭數量去計(若有50個家庭參加,每家庭收費則$45。)

截止報名日期:十月二十日 
(十月二十一日會公佈確實費用,並請於十月三十一日前入數。報名確實,以入數為準。)

報名:
1) JojoB
2) Bol
3) agneslai
]My Melody[/url]

大宅

baby jojo

今日入票在MS WONG 中銀. 請知悉 !

大宅

今晚聽得好開心, 廖太 好生鬼. 多謝BOL, JOJOB & PATPAT.

講比黎唔到的MAMI 知. 我吸收到的部份內容總結:
依家我地的BB要開始教. 即使令BB CRY 都要教. 唔啱要話. 不過唔好打. 自己唔好發脾氣. 要身教.
不過, 亦要易地而處, 14個月BB可以明到幾多野? 教要教, 不過BB依家未必做到, 至少比BB入左腦先.

本想幫人問成日咬野點攪? 不過我諗都係一理通百理明. 都係繼續教BB 唔好, 唔可以.

[ 本文章最後由 agneslai206 於 07-11-30 23:47 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至