自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

本身已有香港微信錢包, 頭先開通咗大陸微信錢包, 係朋友發1蚊人仔紅包比我開通的, 但我只綁左香港信用卡, 無大陸電話號碼果d, 佢又無叫我上載回鄉卡, 咁我搵找換店增值係咪就可以用餘額付款喇? (喜茶, 海底撈, 坐的士等等消費用)
thanks

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 fionstone 的帖子

唔該晒你

暫時無時間開大陸戶口同電話卡果d, 打算咁樣用住先, 請問增值餘額有無上限o架? thx

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

fredachowct 發表於 18-8-10 13:43
點做呢?

先要搵個朋友發1蚊人仔紅包比你微信錢包, 佢自然會彈去內地版錢包叫你要開通先, 跟住揀綁銀行卡, 入香港信用卡同電話地址等資料就開通到

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

mandy952 發表於 18-8-10 13:45
如果本身個微信用香港電話開可以唔使大陸電話,但有大陸電話可以係大陸call滴滴,真係好方便又平過的士或 ...

我都知方便好多, 尤其用app排餐廳食飯果d, 或者下次上去搞左張電話卡先, 但唔開銀行戶口係咪都可以開電話卡? 見有d post話實名登記電話卡要每月扣5蚊月費, 咁唔綁戶口又扣唔到數

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 ddkaka 的帖子

我都係見到呢間, 個rate都唔錯, 因為唔係成日上, 但上去開通左係方便d, 所以先用增值方法, 遲d真係有需要先開銀行戶口啦, 因為要花個幾2個鐘去整, 次次上去都有屋企人/朋友係度, 無理由叫人等我個幾鐘開個戶口嘛, 唯有遲d唔趕時間先搵日上去整啦

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

1仔1女 發表於 18-8-10 16:56
好多問題,我一次過答,我第一次用滴滴係喺香港,用香港電話登記,上大陸我喺用返香港電話漫遊,因為無大陸 ...

即係如果用香港電話登記,上到去就唔可以轉內地電話卡,用漫遊先可以用滴滴叫車?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

1仔1女 發表於 18-8-11 10:47
我該上到網就用得,既然你有大陸電話卡,係咪可以用大陸電話號碼開個新account?
...

我未有大陸電話 & 銀行戶口呀,諗住用香港電話登記住先

首頁

尾頁

跳至