親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+蘇樂B+於+13-07-04+發表Sorry

原帖由 pakyin1108 於 13-07-04 發表
好彩琴日好天出左島,宜家落雨又喺kids club玩
Good! 出咗島就好喇,小朋友喺kids club玩都好開心。

希望在明天,一定會比個好天氣你地,have a nice trip

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:星期日出發,+係邊到唱錢好(HK+or+Phuket)?+

原帖由 i-love-HT 於 13-07-04 發表
星期日出發, 係邊到唱錢好(HK or Phuket)? Thanks
我妹妹之前喺Bangkok幫我唱咗3千幾港幣@3.95,我會Day 2落到巴東再唱。

另外,聽人講Phuket airport一出有間叫airport exchange嘅個rate唔錯,你可以唱咗少少先,落巴東再唱埋其他。

香港的話,Kowloon city有啲泰國雜貨店有得唱,個rate都ok ga

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:請問有無玩過atv,因有人話好玩,我唔知30m

原帖由 Kanax 於 13-07-18 發表
請問有無玩過atv,因有人話好玩,我唔知30min會否太少時間,唔知好唔好book1小時。

另外請問可否帶酒店毛 ...
好多酒店有提供出島毛巾,但多數同酒店入面用嘅唔同色,你入住時問下丫。

Lotus Restaurant由Patong出發大概30分鐘車程,你會唔會包車玩?包車一日千幾baht就可以去埋啦,如果坐Tuk Tuk都幾唔抵,來回都已經charge你最少800 baht

ATV未玩過所以比唔到comment,睇下其他jm答唔答到你啦。

Anyway, have a nice trip

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:+本帖最後由+dala+於+13-7-18+18:35+編輯+\\

原帖由 dala 於 13-07-18 發表
我本來都想住呢間,但老公要住Patong

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Rabbitlolo 發表於 13-7-29 17:31
想問問 dtac card 除了可在機場買外, 係巴東邊樹有得賣?

Dtac 機場無counter, 可以o係7-11買得到, 299 Happy Tourist Sim

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

wyrzykowska 發表於 13-7-31 15:19
來湊下熱鬧先. 我同老公下星期都去布吉啦, 5日full day. 因為冇小朋友, 可以玩D 體力消耗勁既活動, 單車tou ...

我後日出發喇, 5大1小, 希望天天天晴啦

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

wyrzykowska 發表於 13-7-31 16:20
回覆 蘇樂B 的帖子

睇網上資料講, local 泰國人其實鍾意六七八月去布吉, 因為冇咁多人, 野又平D, 有雨都係 ...

多謝多謝!I hope so.....最怕出唔到島囉, 因為好期待, haha

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

MrsBee 發表於 13-7-31 21:17
各位,我哋星期一剛從布吉回來。係布吉機場攞行李區有得派TRUE SIM card.
天氣無香港咁熱。我哋有食暈浪 ...

我地訂左Man哥出島, 係貴d但係唔洗煩

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

MrsBee 發表於 13-8-1 11:35
Hi 蘇樂B,
我們去到先訂,驚天氣不佳😁
我係HK同布吉agent 有用email 聯絡

我都驚天氣問題不能出島, 宜家暫定day 3出, 如果唔得希望day 4 ok啦, 如果唔係阿囡會好失望.....

不過我睇其他人d blog得知今日布吉天氣都好陰下......太陽伯伯失左蹤

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我開左個新THREAD問布吉酒店,之後見到呢度

原帖由 littlepigmiu 於 13-08-16 發表
我開左個新THREAD問布吉酒店,之後見到呢度有傾開,都想問下大家意見啊!
其實Phuket絕大部份酒店都有free parking,所以自駕泊車無須擔心。

Centara Grand West Sands入面有kids zone,入面啲slide啱晒你小朋友玩。但講酒店靚啲,Grand Beach會好啲同無咁多人。

至於Pool villa,我朋友住過Sala都唔錯,同埋我覺得唔訂pool villa,可以考慮pool access room type,一踏出去就係泳池都好正,好多酒店都有呢類房間揀。

首頁

尾頁

跳至