母乳餵哺

跳至

首頁
12345...25

尾頁

大宅

又係中文老師批改時間.都話係度可以學都好多野

原文章由 bbpooh 於 08-5-5 09:42 發表

塞翁失馬,焉知非福

大宅

bbpooh,

你又沒有掛住仔仔ar.

今日開始真正工作未? (i mean: 你d老板在不在?)

大宅

安兒媽,

我都要, 請你幫我話比candy知. thanks!

原文章由 onyeebb 於 08-5-5 10:44 發表
我頭先打俾hellocandy, 佢叫大家快d confirm要唔要little einstein dvd呀!!!! 你地快d覆, 我lunch後再打俾佢.

大宅

我今日老板不在, 但桌勁多野, 希望可以清一些吧.

但可以抽時間上來蛇lor. 其實老板在, 我真係想坐係個位都到好難.

原文章由 bbpooh 於 08-5-5 10:55 發表
may

我個心一直係屋企,個身係公司,但唔知做咩?D野好煩!

安兒媽

我要little einstein的!

大宅

係呢? 我想問一樣野.

你哋d仔仔囡囡有沒有話唔想跟工人.

我仔仔近日成日都話, 姐姐接放學唔開心, 我想要"嗲d媽咪"接放學.

放學見到ee唔開心, 我想同"嗲d媽咪"一齊玩.

有時聽到個心都好酸. 成日就話同ee一齊"唔開心"(一副好無奈的樣子望著我), 我需唔需要理下佢個感受呢?

請賜教.
唔知點處理的在職c9上

大宅

原文章由 fsy 於 08-5-5 11:59 發表
你哋請工人有無做 telephone interview?! 子進爸話做唔做都無分別, 佢話其實個個工人都差唔多, 就算 in 完都一樣喎. agent 推介咗一個, 我諗緊好唔好咁快決定, 但又唔想好似好倉卒咁. ...

我沒有做telephone interview, 因為我之前都未諗過.

其實無話草唔草率, 你都唔知之後係點姐, 所以我覺得agency好重要, 你信唔信得個agency先?

大宅

安兒媽:

請你告訴candy其實平同貴的dvd都無所謂, 最緊要係"有"lor.

順便幫我哋thank you candy.

原文章由 tingfai 於 08-5-5 12:09 發表
Me too, me too! I want the litte einstein as well.

大宅

其實佢成日都唔願跟姐姐, 我怕姐姐平時唔知點對佢.
若果個個小朋友都係咁, 我都放心d.
佢成日都話同姐姐一齊唔開心, 我怕...... , 佢個樣真係好可憐. 因這個階段佢都未係好識講.

原文章由 nan_nan 於 08-5-5 14:19 發表
相信係因為依個歲數嘅小朋友開始識得用言語去表達佢哋嘅感受 lu.

晴晴都試過, 前排有一次我同妹妹覆完診, 有時間就走咗去凑佢放學, 當日佢開心到不得了, 番到屋企見到姐姐就話佢知媽媽凑佢放學, 見到 papa, 婆婆又 ...

大宅

放工la.

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-5-5 19:03 發表
唔係掛, 妳哋攪咩 ar. 咁快就買定片片, 妳哋都好好 planning 吓喎. 咁我唯有問埋 VIP C9 la. 不過佢有排都未生, 無理由咁快買定 d 片片o架.

如果真的無人要,我可以給我姑仔,因佢就快生la. 不過唔知佢有沒有好似你哋咁, 一早就買定d片呢?

大宅

今日lunch才有時間開大大喇叭來聽! 好正ar.

原文章由 Cyntoby 於 08-5-6 18:30 發表
如果各位有時間(花妳4:49)同有興趣嘅話:~~

可以去吸吸:~~

http://hk.youtube.com/watch?v=mEaF62hpJQg

唔單只吸吸.....最好開埋喇叭/耳筒聽下~~~

大宅

littlelittle,

真可憐.

大宅

IVY MA, 丁MA,

我前兩晚入了錢到你們的帳戶, 請CHECK CHECK.

唔係晒你哋.

大宅

豆姐你好叻ar. 媽咪又有藉口請你食大餐.

原文章由 Hellocandy 於 08-5-10 00:03 發表
豆姐今日派成績表, 全班27人考12名, 全級153考52, 進步o左好多, 最初考廿幾o架, 後來19定17, 睇黎真係有機會10名內喎!

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-5-9 17:27 發表

佢係想講lamblamb 同 lukas??

sorry, 我做蛇做得差. 手快快打錯野.:;pppp:

我係講係lukas

大宅

原文章由 Hellocandy 於 08-5-10 11:00 發表
依家要出門口帶豆姐去睇跌打喇, 我要"咩"佢去, 80lbsmouth:

咁大鑊, 用車仔得唔得.

你要小心腰骨.

大宅

原文章由 tingfai 於 08-5-10 10:45 發表
Hei Hei know how to write both big and small alphabets. He will try to write wordings now. He knows how to spell one to ten, sixteen to nineteen, and many wordings learn from the computer. This morn ...

hei hei真的好叻.
佢無理由大我仔仔好多.

唔同看電腦真的可以學多d字. 不過佢寫字都叻.

大宅

原文章由 fsy 於 08-5-10 09:45 發表
丁媽,

咁我仲駛唔駛帶泵?

未攞 barney 既姐妹, ivy ma 已經將啲碟 pass 咗比我, 希望我記得帶啦!

之前應承咗幫幾位媽媽買貼紙, 平時成日都有果個攤檔, 今次講完後就無見過喎, 仲諗住可以512比埋你哋添. ...

子進媽,
你要快d決定工人la. 因佢來港都要時間, 還要有適應期呢? (子進同工人都要適應), 開頭子進未必跟佢.

我仔仔都要適應幾個月, 到現在我才放心d, 比佢單獨同仔仔一齊.

大宅

candy,

真係辛苦 晒你, 又要煩到你整咁多野比我哋食。

我唸明天多數都要駛車來的。請你幫我找單啦。 謝!

大宅

昨日玩得好開心. 多謝你哋,特別多謝lamblamb及hellocandy.

首頁
12345...25

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊