母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁都比你諗到. 勁!

原帖由 fsy 於 09-4-9 17:51 發表

而家啲騎樓好貴架, 裝係個胸前面或者會平啲
3歲啦!

大宅

昨日真的玩得好開心.

我都唔會在放假時諗公司野, 因返工實在太唔開心.

我昨日已經好精神, 可能我成日都食唔到野, 而且我又怕曬到有雀班(D人話大肚婆好易有,所以我成日擔住把傘.), 上次去玩山頂,我臉上的紅點成個星期都未退, 我好驚. 所以令次唔敢.

HAYES MA,
多謝你話給我大肚衫. 我今日想來取呀. 可以嗎?
請你CALL我啦!
3歲啦!

大宅

現在仍在等緊看醫生.好悶呀!
3歲啦!

大宅

原帖由 ivyscyip 於 09-4-14 18:46 發表
Another bad news...

Ivy went for her vision test at Poly Vision today. She has sever far-sightedness (+700 in one eye, +350 in the other). It seems that her worse eye has become lazy. She will sta ...

唔知佢有沒有得痊癒呢?希望有方法可以幫到佢啦!

為IVY祈禱, 希望遲D唔駛用眼鏡啦!

3歲啦!

大宅

原帖由 honey2h 於 09-4-15 13:09 發表
趣事分享:

今朝, Hayes 好想要 Tsing Yi information map, 但又好想要 Tung Chung information map!
但我只會offer其中一項, 任他選擇!
Hayes眼睛轉動著, 一時話要青衣map....一時又話要東涌map好D, 佢個傻樣好鬼掙 ...

HAYES, 真的好叻仔. 現在的細佬真係估佢唔到.

我都有一件事分享:
昨晚熙熙為了玩唔願沖涼. 我就捉住佢隻手要佢跟我去沖涼.
跟住嫲話唔好扯佢隻手, 佢會痛的, 唔好扯呀!
(因之前仔仔試過手胶移了位,去了急証, 足足痛了三小時, 最後自己走回正確位置, 無事! 仲有幾次都是移了位…….)
跟住5秒內, 熙熙就喊晒話隻手好痛. (我心想, 我都無扯到佢隻手, 又點會手痛.)
我見到佢扮野, 我就唔理佢繼續要佢去沖涼. 佢仍一面喊, 淚水如雨點般, 將隻右手曲著話除不到衫. 足足就喊了約五分鐘, 一面喊, 一面話痛. PAPA開始覺得後真的, 但我仍不信.

我都無法幫他除衫, 亦唔想真的令他手痛, 唯有給他出去繼續玩, 試試他.

(分享住咁多先, 因要去吃飯先.......)
3歲啦!

大宅

(續之前的)
我都無法幫他除衫, 亦唔想真的令他手痛, 唯有給他出去繼續玩, 試試他的手有沒有事. PAPA砌好bowling後,他仍哭著,一面說手手好痛,他用左手執起個波,右手仍曲著,沒有力般.一面哭著,一面用左手發球. 打了幾波都是如此? (但我心信怇沒事的) Papa 就再加難度令他打不中保齡, 佢就笑著玩,玩到得意忘形之制,就用了右手揮倒所有保齡,也格格大笑.

我就立即問,你隻手無事啦!佢話係.
我再問佢之前你話痛,在那裡?佢話無.
我再問佢之前有沒有少少痛?佢話無.
3歲啦!

大宅

各位姨姨,

我期待弟弟的出世,求主賜他健康!

熙熙上
3歲啦!

大宅

回覆 # 的文章

onyeema,

你真乖,大家都好關心你!

聽到你咁講,我們都放心. 若今次成功,你要多點休息,令BB健健康康地成長.

哈哈!人工受孕,係咪可以選男女的.

總之就祝早日成功,一切順利.
3歲啦!

大宅

Kei kei,

祝您生日快樂,早日有弟妹陪你玩.

你真係好大個女,見到你在迪欣湖玩,好細心咁照顧安兒
3歲啦!

大宅

原帖由 nan_nan 於 09-4-17 23:37 發表
哈哈!! 我都唔差o架, 為咗想快啲睇吓有無妳消息, 我今晚陪晴晴訓時頂住唔訓, 結果 ...... 成功呀. 仲要一上嚟睇倒妳好消息添, 好戥妳開心 雖然原因不明, 但好事喎, 既然妳同安兒爸都完全無問題, 我相信 ...

我都係為了看她的消息,而唔睡住, 開電腦看添.

安兒媽,
為你加油.

/ /

3歲啦!

大宅

原帖由 nan_nan 於 09-4-17 23:42 發表
我都希望快啲可以有依一日呀

一定好快就有依日,希望在明天.

加油呀!
3歲啦!

大宅

原帖由 nan_nan 於 09-4-17 23:50 發表
喂!! 大肚婆, 玩多陣好訓喇 最近胃口開始好啲末呀? hei hei 今晚仲有無扭計呢?

我現在胃口大增, 好食得. 終於都過了最辛苦的時候. 希望唔好再辛苦.

不過近來肚皮好痕. 唉.....又另一樣辛苦.
3歲啦!

大宅

原帖由 nan_nan 於 09-4-18 00:05 發表
胃口大增就食多啲有營養嘅嘢啦, 不過食還食, 都唔好過量呀, 始終初期 bb 唔會吸收太多, 如果肥曬係妳度就弊, 記得星期日要忍吓口唔好食咁多海鮮呀, 要食就食魚啦.

咁快痕? 其實生過第一胎, 唔係應該個肚鬆咗無咁易 ...

係啦, 我都唔知點解咁痕, 我己忍手唔點佢. 但真係好辛苦.
忍忍忍忍...........

係明天去布袋澳呀. 我唔會食好多, 我好忍得家. 放心.

我要休息啦. 如果唔係呢道個個都會
3歲啦!

大宅

原帖由 Strawberrys 於 09-4-18 02:52 發表
wckmay,

I really want to have Kei Kei No.2 but what I need to do is to improve my health condition and relax myself.

I am under great stress for the past few months after the change of my subordinat ...

Strawberry,
唔好叫自己咁多壓力,我成日都同自己講,工作又唔係我生命最重要的東西,有就做,無就算.其實我現在新公司的壓力都好大,但不繼叫自己放鬆,放工後我就咩都唔會想.

你要多多保重身體,開心d.唔好想太多野,有時都要做下自己喜歡的事!
3歲啦!

大宅

fsy,
咁都好大鑊喎!唉!d工人真係估佢唔到,希望今日check完後無事啦!

現在唯有見步行步啦!真鄧你擔心!
3歲啦!

大宅

咁解會咁!唉!你一定好煩!
希望你能和解啦!

現在唯有為你祈禱,希望賠得最少.大家都好.

原帖由 fsy 於 09-4-25 13:19 發表

今次真係大穫, 証實咗佢已經有咗, 醫生話睇個肚應該都有四個月, 即係黎香港之前已經有咗!!!!!!!!!

打比 agent, agent 話可能黎香港既時候啱啱有, 所以未驗到, 我話咁驗身黎有咩用, 僱主好無保障喎! 佢話咁都無辦 ...
3歲啦!

大宅

WISH HEI HEI HAPPY AND HEALTH!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU.
3歲啦!

大宅

豆姐好靚女.

豆媽一定笑到見牙唔見眼.

那天我趕住走, 等唔到你們來添. 又唔記得到豆媽萬x印花.

原帖由 onyeebb 於 09-5-2 22:48 發表
星期四交收時豆媽話豆姐全班考第一呀!!!!!!!勁!!!!! 睇住佢進步,好戥佢高興! feel到豆媽由個心度開心出唻

3歲啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊