親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

push

原帖由 Cipo 於 10-7-12 20:58 發表
我正在plan台灣自由行(墾丁/高雄),agent話台灣酒店一般小童高過110cm 要有extra cost - 當三人房計算。
原本打算兩個大人買package,囝囝(9yrs)淨買機票慳番d..(我上次去沙巴就OK).
請問去完台灣的Mammy有冇類似情況,唔 ...
:fighting1:

大宅

我想問, 有無媽咪試過"屈蛇"? 我的agent話, 酒店人多出入, 只要check-in 時避開, 之後應該沒有問題. 但擔心如果比人check到, 會有瘀!

原帖由 lkpcarmen 於 10-7-15 10:55 發表
六月中去完台北, 我囝囝是10歲,我直接e-mail酒店問是否要?通常要加附加費,不過如大酒店有栚会不需要加,因我趁經問過国泰,他說睇您有冇需要,可以不加都得,因国泰套票通常4星以上所以房比較大,你亦可上酒店web-site看是 ...

大宅

你上次去邊間精品酒店要附加費? 是不是比人發現了才付?

原帖由 HuiTung 於 10-7-15 11:19 發表
6歲以上一般要你加床, 尤其是那些精品酒店, 但亦有例外. 我在台北第一間小朋友免加床但另一間就要附加費. 大d的酒店應會好d. 要睇清楚條款同問清楚附費後給你甚麼, 有d精品酒店因房太細只會比多個枕頭同被你! ...

大宅

he...he...., 唔可以話蠢既, 只不過我們去慣D酒店都無問題/免費(12歲以下), 而台灣D酒店/旅館細, 所以咪問下可唔可以過骨囉. 價錢都相差幾大嫁.

原帖由 HuiTung 於 10-7-15 13:54 發表

City Inn.

我地兩間都同埋小朋友一齊check-in, 都唔知係老實定蠢. 第一間唔收附加費外重比埋早餐阿仔. 但City lnn 就要加$ (其實佢個網頁都有提, 不過忘記了), 情急下咪賴個agent冇講, 同埋當時阿仔都係6歲幾, ...

首頁

尾頁

跳至