興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢唔你問買用來食果啲雞腳, 係要啲唔比較冇咁好質素既腳架, 俗稱"雞腳".

大部份相機舖都有, 問題係收你乜嘢價錢 , 試吓去士丹利街問吓. 中環唔一定比旺角甚至深水埗貴.

原帖由 chinghomama 於 09-5-14 10:37 發表
你喺呢版問人邊度有得賣..... 如果你問買咩相机我唸會多啲人答你囉....

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我成十年冇買過腳LUR , 唔知會唔會脫離現實.

視乎高度同質素, 我估座檯既under $100, 座地既$1-300.

原帖由 madmaclau 於 09-5-14 11:01 發表
clpapa 講得啱,我唔係講食嗰啲雞腳。
係啲平價,差既腳架。
士丹利街好喎,我可以一陣食晏行過去!
不過你地覺得雞腳咩價錢先合理? ...

版主

上yahoo search 原來都叫有"名"既牌子.

淘寶網 都有賣.

http://item.taobao.com/auction/item_detail.htm?itemID=e266a73c1c0fbb99a42a08dd8a8b4752&ali_refid=a3_419095_1006:380287388:6:%D4%C6%CC%DA690:41ce3c40d2763fbcc1c4853c7ac234c0

原帖由 madmaclau 於 09-5-14 14:54 發表
應該唔係!佢真係就咁叫yunteng....冇牌子。我響鍾沛買既。不過應該ok掛!起碼同我n年前買黎放dv仔用嗰枝黎比,好似穩陣d

版主

果個係上海價錢, 你當計番生活指數, 匯水同運費, 差唔多LA.

原帖由 madmaclau 於 09-5-14 22:44 發表
120!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
暈!

版主

BK 呢度多數都係影小朋友, 好少會用到腳架, 可能真係一年都用唔到一次. 唔放錢落去真係一D都唔奇.

原帖由 chloepapa 於 09-5-15 13:45 發表
腳架我真係唔熟, 都係去其他地方睇同抄返來

(其實bk 呢度d memb 真係好少肯擺錢去買腳架)
話時話, gitzo 1541 你識人攞有無得平d ?
thanks

版主

1. 影夜景
2. 自拍
3. 翻拍相片
4. 影微距
5. 玩多燈時放閃光燈

影concert 我會用單腳.

原帖由 chloepapa 於 09-5-16 14:40 發表

1. 影夜景
2. 自拍
3. 影concert 會當單腳架咁用

首頁

尾頁

跳至