親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-7 22:17
我覺得應該試龍平,又比high one 易去。酒店我鍾alpensia,真係超舒服,但雪道我都想試龍平,alpensia我淨 ...

Alpensia真係超舒服,我間房雖然遠但個景真係超靚。
係露台見到有人行後門捷徑,之後我哋出入行後門快好多。
幾分鐘落到滑雪場唔使兜大圈上斜路

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-10 13:00
我哋上次後門舖曬厚雪,完全行唔到,不過我哋係果度玩雪戰,好好玩

...

嘩!好厚雪

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-10 13:02
真係好鍾意住alpensia,所以每次都去返尼度

我想20年CNY再去Alpensia

回程過關超多人,過安檢後職員問我哋係咪hk,叫我哋去自助過關機。
我哋冇登記過都用到自助過關。但我女可能未夠17歲過唔到,職員叫佢係隔離櫃位過關唔使排隊

子爵府

cattz288 發表於 19-2-10 17:56
唔係呀~朋友今日在alpensia都唔多人! 揀錯了大明在六日! 頭先見車場走左8,9成車, 聽日應該唔 ...

大明好多一日團去,所以我唔揀佢

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-10 17:47
我哋T2過關又好快喎,check in都好多counter,A-F都可以check in。不過我早2.5鐘到又退稅又攞duty free, ...

我哋check in唔使排隊,拎樂天貨又唔使排。

早2hrs50mins到機場,Check in通知班機遲45mins起飛,所以好hea

子爵府

fatfat-hippo 發表於 19-2-10 21:01
有無website or 地址可以做reference

http://big5chinese.visitkorea.or.kr/cht/ATT/3_2_view.jsp?cid=332750

fatfat-hippo    發表於 19-2-11 15:40

首頁

尾頁

跳至