親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我揾咗包車,單程約 A$120

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

dorchiu 發表於 16-7-26 22:38
你平我十蚊,aud130

我 book 埋回程,可能平d

水晶宮

Kirsten 發表於 16-7-26 23:16
my friend she live in Brisbane and she told me they are normally call UBER for transport from Brisba ...

thx for your information 因為擔心 uber 冇車,帶住行李又喺碼頭吹風,所以揾定包車穩陣

水晶宮

Vicky1014 發表於 16-8-8 22:22
May I have the information of your 包車?
Thanks

check pm pls

水晶宮

歡迎致電abc 發表於 16-8-18 16:28
Hi 我需要由黃金海岸返布里斯班機場,請問你個包車可以嗎? pm佢啲資料比我呀,謝!
你由布里斯班去黃金海 ...

pm 咗你包車資料

由 brisbane 去 GC 約 1小時15分鐘,當然要睇埋邊個地點接送

surfers paradise beach 除咗滑浪都冇其它水上活動

GC 有 tour 舖頭或檔仔,不過唔知幾錢,我所有活動如滑沙,觀鲸 & theme parks 門票喺香港買

水晶宮

歡迎致電abc 發表於 16-8-18 19:22
謝謝資料
咁係香港邊到買呀,可唔可以話埋我知唔該, 我都係網上睇過“吃喝xx”, 但如果香港有更 ...

四合一 magic pass (sea world, movie world, paradise country, wet n wild) 我上官網買,你又可以上 groupon 睇吓邊度平d

Dream word + Skypoint 喺專業xx買

或者爬吓文,有好多 jm 有好介紹

水晶宮

Fionyiu 發表於 16-8-19 16:17
Sky point 是什麼?

類似觀景塔

水晶宮

MariaTsui 發表於 16-9-4 12:53
請問滑沙,觀鯨,threme park在香港那裡買?

滑沙,觀鯨在 Tangalooma Island 官網訂

另外 theme parks 都在官網訂,例如,你 search Movie World,官網有四合一套票

水晶宮

shelleym 發表於 16-11-5 18:30
Can I have the information of 包車 please?

check pm

水晶宮

muimuiy 發表於 17-2-22 11:22
hi, koala chu,

請問我聯絡了包車,個價錢相距甚遠,想知妳是多少人及行李?

已有jm通知我, 包車加咗好多, 我係2大2小 (8及11歲), 2大1中行李

如果太貴, 可考慮搭 airtrain, 或者用另外包車公司 con-x-ion

水晶宮

lk1009 發表於 18-1-5 12:12
回覆 Koala_Chu 的帖子

你好,可否pm我包車資料? 想係Brisbane & Gold Coast 包車玩幾日, 謝謝. ...

我只包來回 Brisbane & Gold Coast, 冇包全日

之前介紹過俾 jm, 但加價太多, 所以唔敢介紹俾你啦!

水晶宮

whywhy73 發表於 18-3-19 16:33
你好,可否pm我包車資料? Thx!

我聽jm講加咗價, 計人頭, 好似 A$50/人, 你還要包車資料嗎?

水晶宮

whywhy73 發表於 18-3-19 16:57
不用了太貴,謝謝您!

唔緊要, 如最後你想要, 可找我

另外, 我當年7月尾去, 係落唔到水, 水溫好低

水晶宮

Karencks 發表於 18-4-9 21:25

請問滑沙是否只係去到滑1次?你們住近那邊?是在Brisbane住嗎?

我喺 tangalooma island 住咗3日2夜, 一落機到達 Brisbane 食埋早餐, 搭的士去碼頭, 一早已 book 定船期, 酒店, 滑沙, 觀鯨...

滑沙你行得快都可以滑到3次, 不過我有小朋友, 滑咗2次, 好玩....

玩完 tangalooma island 出返 Brisbane 約咗包車碼頭接走直接去 Gold Coast, 冇喺 Brisbane 停留

水晶宮

Karencks 發表於 18-4-10 09:30

你計得咁準 但島入面D野真係好難食嗎? 你住3日咁多?是否才剛剛夠??

其實住2日1夜都夠, 第一日滑沙, 餵海豚, 第二日觀完鯨搭黃昏船出返 Brisbane, 但如果我搭呢班船再去到 Gold Coast 會夜, 返到酒店都係瞓, 不如喺 Tangalooma Island 住多晚, 第二日朝早出 Brisbane, 唔想趕... 嗰度日落好靚, 睇多日冇損失

食物又唔算好差, 填飽肚就 ok, pizza, pasta, burger...

水晶宮

Karencks 發表於 18-4-10 16:33

謝謝你既資料呀!好有用我仲想問你去到海豚島時係幾點了?

去程搭 10:00am 班船, 回程搭 8:30am 船

同行另一個 family 住2日1夜, 搭 4:00pm 離開

水晶宮

Karencks 發表於 18-4-10 18:12
7點落機趕到10點船 都幾好啊!

時間好充裕, 食埋個早餐先搭的士過去

水晶宮

maggielou 發表於 18-7-11 10:46

你好,可否pm包車資料給我? Thanks.

Check pm pls

水晶宮

細B媽媽 發表於 18-7-21 22:40
請問可以比埋包車資料我嗎?是外國人定係香港人司機呢?

台灣人

水晶宮

aidan08 發表於 18-8-4 14:52
請問可以pm我包車資料嗎?謝謝!

已經唔係 A$120... 有 jm 話加晒價, 要按人頭計, 你還需要嗎?

首頁

尾頁

跳至