爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你叻囉~培正道半日夜晚同星期日學神先準入

原帖由 夢夢baby 於 14-08-06 發表
你叻囉~
培正道半日夜晚同星期日學神先準入~
我學平日日頭冇得入,除非揸大膽車啦~
其實好睇師傅……我第四日都已經出培正

第一日 : 基本嘢
第二日 : 又一村練轉彎
第三日 : 泊位,調頭
第四日 : 出培正

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我揸呔轉灣都仲成日俾miss話

我揸呔轉灣都仲成日俾miss話
我之前俾師傅鬧到狗血淋頭,冇晒信心,好灰

係近呢幾堂叫揸得好d,師傅話我開竅

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 14-8-6 15:44 我之

原帖由 natachiu 於 14-08-06 發表
你宜家學左幾多堂丫?
學咗24個鐘

之前師傅話我學40個鐘都未必得,但而家就話我揸番慢d就ok

水晶宮

引用:堂呔成日甩~轉彎飛左隔離線~揸堂呔揸得太

堂呔成日甩~轉彎飛左隔離線~揸堂呔揸得太實~今日先叫好d~
我初初都係咁,試過差d炒埋…… 嚇到師傅 揸多幾堂就會掌握到個感覺,幾時攞彎,幾時回軚

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 14-8-6 16:29 學咗

原帖由 natachiu 於 14-08-06 發表
你要加油丫
我跟兩個cf 學車..原來好多學神都係夠50堂先一take pass (唔計特別case)
師傅都話慢d有著數,遇到問題時,車慢可修正,但揸得快,未必及時俾到反應,要個官踩brake,就fail

水晶宮

引用:岩岩去左培正道試場睇人考泊位三手太,只係

原帖由 natachiu 於 14-08-07 發表
岩岩去左培正道試場睇人考泊位三手太,只係就甘睇都緊張哂,
去完都有得著架,cf有教我出試場點出甘,你地 ...
我下星期二去睇

natachiu    發表於 14-8-8 09:58

水晶宮

引用:Quote:小師妹 發表於 14-8-7 18:00 喺出面

原帖由 natachiu 於 14-08-07 發表
入埋去,所以先緊張
我今日下晚去完試場睇人泊車調頭,距離考試越嚟越近,要俾心機,但驚自己到時手忙腳亂

水晶宮

引用:學極都唔識轉灣頭先仲鏟上石壆,好彩無撞親

原帖由 joey211 於 14-08-22 發表
學極都唔識轉灣
頭先仲鏟上石壆,好彩無撞親人乍
仲有一個月唔夠就考,點算?
一定要拖到架車好慢先轉彎,cf教我用軚盤睇位,軚盤一過石壆就開始扭軚,但唔駛扭太多,架車會自己擺,當架車轉完彎,同條路成一直線就要快回軚

揸多幾次就會掌握到,好自然有個感覺幾時攞彎,幾時回軚,加油

水晶宮

引用:尋日教開我個cf因去旅行,就搵咗另一個cf替

原帖由 小師妹 於 14-08-25 發表

尋日教開我個cf因去旅行,就搵咗另一個cf替住一堂先,呢個亞 ...
我泊車睇插住雪糕筒枝棍

水晶宮

回覆:wing_0413 的帖子

我今日肥路試

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 14-8-25 14:57 我

原帖由 wing_0413 於 14-08-25 發表
@@~~~~肥左D咩野呀???唔好唔開心....有無再BOOK??
我冇唔開心 預咗第一次肥

當出試場時,有架私家車停喺出邊,我停咗俾佢行,佢又唔行,佢好心讓我,示意我行,當我出嘅時候,外線有架綠van高速zip入嚟,俾亞sir踩brake

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 14-8-25 15:20 我

原帖由 wing_0413 於 14-08-25 發表
肥得好無辜呀!!!咁有無再排呀??
如果好心嘅私家車唔讓我,佢行先,我會掌握好d,睇定冇車先出,都係自己睇得唔夠透徹

水晶宮

回覆:wing_0413 的帖子

過7個工作天會排快期

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 14-08-25 發表

考邊條線?
二線。當時有大死車停喺度,但我覺得自己處理得幾好

另外上窩山双白又有死車,都處理得好,只衰開頭

一知亞sir踩brake,我已知fail,好輕鬆揸埋尾後嗰段

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 14-08-25 發表

二線唔冷門,好多車考……

出試場 > 常盛街 > 石鼓街 > 巴富街 > 公主道 > 培正道 > 窩山 > 入試場

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 14-8-25 16:01 二

原帖由 joey211 於 14-08-25 發表
泊車PASS左, 係咪?
咁都叫OK左一樣, 何況路試問題唔關你事, 下次實得.
泊車,調頭,斜路停車開車ok,只肥路試

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+14-08-25+發表

原帖由 bighead9849 於 14-08-25 發表
唉,d van 仔,的士好賤的…專係玩野。兩星期後輪到我了,希望到時ok 啦。我諗住會抽半日去試場睇人考。

...
咁又唔關事既,架私家車停咗好耐,阻住後面,如果係我,我都可能抽頭出嚟

水晶宮

引用:順便問下,你今日考視力,係望其他車的車牌

原帖由 bighead9849 於 14-08-25 發表
順便問下,你今日考視力,係望其他車的車牌還是掛響度嗰d ? 距離大約幾多? 謝謝!

...
掛喺度嗰d,約3個車位遠。 放心,我大近視+㪚光,只戴近視con(冇散光)都睇到

bighead9849  謝謝你  發表於 14-8-25 22:20

水晶宮

引用:Quote:natachiu 發表於 14-8-28 19:50 留意

原帖由 CatMo1006 於 14-08-31 發表
我星期四就考喇,好驚啊~~~

我估我9成都肥架喇!!
預咗肥嘅心態去考,會冇咁緊張

或者叫cf同你狂操泊車,調頭,斜路停車開車先,起碼呢關pass咗唔駛再考,之後主攻路試

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 14-09-02 發表

原帖由 CatMo1006 於 14-09-02 發表
琴晚代堂個師父教得好好多,佢話我合格會係奇蹟啊,哈哈哈~~~

我師父勁燥,全程玩電話,一唔岩就鬧到pk ...
揾你代堂個cf教可以嗎?

首頁

尾頁

跳至