跳至

首頁
12345...38

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

parco ma,

公喜哂呀 !! 祝妹妹好似 parco 甘人見人愛 , 車見車載 ...
健康快樂甘成長 !! :lol :lol :lol

瑪瑙宮

好媽媽勳章

曦豬 ma,

我 9:30 去左 apm jusco , 一包都無 !!

可能只係 lok fu 先有啦

原文章由 Rain~* 於 08-4-26 23:33 發表
cash媽
今晚有冇換到pampers?
今日我仲係好病...
成日冇出街都睇唔到tim....

瑪瑙宮

好媽媽勳章

曦豬 ma,

你無乜樹嗎 ?? 休息多 d 啦 .... 唔好去掃
片片啦

加油 .... 快 d 好番呀 !!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

潼 ma,

你想表達乜呀 ?? 肥潼生左日啦 .... 今日邊個
0610 birthday 呀 ??

快 d 解話啦

原文章由 naomicft 於 08-4-26 23:47 發表

瑪瑙宮

好媽媽勳章

亨 ma,

我係度 ..... 而家仲係 office , 唔係
化星期六都甘 late ??

快 d 番屋企啦

原文章由 cecilia618 於 08-4-27 01:25 發表
報到!!!
祝parco妹快高長大!健健康康, 快快樂樂!!

i still in office ar~~~anybody here~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

small cat teacher ,

唔好意思 .... 今日我比唔到你個 4 件衫你呀 ,因
為我搵唔到同順興個座 building 呀:;pppp:
同埋我超趕時間呀 ..... final 我今日比
左潼 ma 啦 !!

下星期番學你比番 $ 100 佢啦 , 佢今日比左
我啦 !! 唔該你先 !!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

謙 ma,

好番好多啦 ..... 有心有心 , 不過今日又比蚊咬左一啖
而家變左紅鼻子 .... 真係呢個 summer , 有掛咬呀
今日我係大陸一番來 , 手腳同面各 2 達呀

:;pppp:

原文章由 hksandy_ma 於 08-4-28 21:42 發表
Cash 媽

cash 今日無點呀,層樓退左未呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

$ 1.50 MA,

真係公喜哂 , 仲有我欠你 fish ma
褲仔 $$ ..... 比個 a/c 我入比你啦 !

唔該哂 !!

原文章由 basicjanny 於 08-4-28 23:28 發表
龍眼媽,
恭喜晒!!!
囡囡快高長大, 健健康康, 乖乖聽話.....

瑪瑙宮

好媽媽勳章

昕 ma,

係呀 .... parco ma 真係好勁甘快修埋身啦,
我 cash 19 個月我而家仲係未生甘呀 !!

妹妹真係好得意呀 , parco 係 high chair
攬住佢好 sweet sweet 呀

原文章由 rebeccaloky 於 08-4-29 22:30 發表
Parco Ma,
妹妹好可愛呀, 見到parco仔望住妹妹個樣好sweet, 好開心, 你好犀利, 咁快修身, 勁呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

nic ma,

因為我家係 4 樓同埋樓下好多花花草草 , 所以
成日有蚊 lor ! 之前文 ma 同我買左 d 驅蚊
噴霧 ..... 我諗真係要裝黎用先得啦 !

原文章由 jlac 於 08-4-29 15:21 發表
cash ma

點解你屋企會有禁多蚊架, 快d唸辦法驅蚊啦, 如果唔係呢個夏天實比d 蚊咬到變豬頭

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

真係 ? 花路水都得架 ?? 我想擺 BYE KO 個 D
電蚊液唔知 WORK 唔 WORK 呢 ??

見 CASH D 蚊 LAN , 真係好心痛架
寧願 D 蚊咬我好過

原文章由 hallonatalie 於 08-4-29 23:04 發表
Cash ma,

可以幫 cash 搽 d 花露水都可以防蚊架 !
噴少少喺床邊都可以驅蚊, 妳試下啦 !

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

我上次係護協又係買左一支仲細過去 hotel
個 d shampoo 甘既野 , 得個 30 ml
已經 $ 95 啦 ..... 我係家無查 , 係去玩
個時有草地我先查架咋 !

其實都幾大味下架 , 成日聞會唔會唔好
架 ???

原文章由 hallonatalie 於 08-4-29 23:37 發表
Cash ma,

係呀, 我姑奶都係話用花露水架 !
通常 d 人 recommend 買 "林文煙"呢隻牌子嘅花露水, 陣味無咁濃喎 !
不過, 我對孖寶就用開一隻防蚊 lotion, 我覺得都幾貴吓, $3XX 得一細支仔咋 !

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

100% 同意呀 .... 真係個個 b 唔同 lor !!

晉 ma 可能你未見過曦豬 pa 同 曦豬 ma,
曦豬有 90 cm 甘高可能真係同遺傳有關啦
.... 因為佢 2 位都高同埋曦豬 ma 女仔中叫
好高同埋好修長下架 !!

你唔比明治晉晉食, 想轉咩呀 ??

原文章由 hallonatalie 於 08-4-29 23:47 發表
有無 wawa 講得咁絶對嘅 !
今晚我細囝先同曦豬見過面, 仲一齊度高添, 曦豬同我細囝差唔多高, 曦豬高過我細囝一吋度啦 !
我哋兩個 b 都係飲日本明治奶粉, 就身高而言比同齡嘅 bb 都算係 "高 b" 嚟架啦 !
但係我細囝明 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

antalie,

我個支 bottle 係綠色紙 , lotion 係蝦肉色 !
一陣搵下叫乜野名先 ....

原文章由 hallonatalie 於 08-4-29 23:52 發表
Cash ma,

妳買果隻防蚊 lotion 係咪粉紅色架 ?
如果係的話, 我覺得呢隻 lotion 陣味已經唔算難聞, 仲有 d 勁大陣味嘅還有 !
好似話呢隻 lotion 唔怕畀亞 b 吞落肚喎, 我就好 LIKE 啦 !

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

e .... 我都係呢個牌子 , 不過名有小小唔同 :

insect repellent moisturizer ... 你甘快有相 tim,
你係邊度 search 得甘快 !

同埋我係 50 ml .... $ 95 @ 護協 , 唔知平唔平
呢 ?? 你個支有噴咀甘 , 好似成 100 定 200 ml
架 !!

原文章由 hallonatalie 於 08-4-30 00:00 發表
Cash ma,

我係用緊呢隻呀 !

Alfresco Anti-Bug Bite Moisturizer

瑪瑙宮

好媽媽勳章

晉 ma,

真係唔好怪我 .... 當你見到曦豬 mom 同 dad
你會明點解曦豬會有 90 cm 架啦 !

我 cash 而家都係 10.10 kg + 81 cm , 又
得 8 只牙 .... 急唔黎架 , 慢 d 未慢 d lor !!

原文章由 hallonatalie 於 08-4-29 23:58 發表
係呀, 曦 pa 同 曦 ma 係 "高人一等", 曦豬有佢哋嘅遺傳都唔奇喎 !

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

下次我去護協 look 下先 , 我估可能比永安
平 d 都唔定 !! 我用左 1 - 2 次咋 , 係未真係
work 架 ??

原文章由 hallonatalie 於 08-4-30 00:23 發表
Cash ma,

嘻嘻 ... 不嬲我對孖寶用開嘅嘢, 我會 bookmark 咗有關網站喺部腦度, 咪好快搵得番 d details 囉 !

係呀, 我買大支裝 200ml, 抵 d 嘛 !

依家已經用緊第二支, packing 有些少唔同, 轉咗另一個泵咀, 我行 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

一次山頂 , 一次公園仔 ... so far so good lor !!

甘防哂你用乜架 ?? 之前 cash 去玩 , 哂一陣都好似
看燶左甘 , 我買左 chu chu 未試呀 !!

原文章由 hallonatalie 於 08-4-30 00:31 發表
Cash ma,

我兩個 b 用係 work 架 !
噤妳 cash 落街 or 去 outdoor 時, 搽咗之後有無畀蚊蚊啜到先 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

good night too .... 我番埋明天 , 又放 4 天啦

原文章由 hallonatalie 於 08-4-30 00:42 發表
好啦, nite nite ...
返埋聽日又放一日假, yeah yeah ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我 5/2 申請左 annual leave 麻 , 而家諗緊去
邊度玩好呢 ??

原文章由 hallonatalie 於 08-4-30 00:50 發表
Cash ma,
噤好嘅, 又放 4 天長假期 !

首頁
12345...38

尾頁

跳至