親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:咁由吉隆坡去係咪好遠?

原帖由 FloraJon 於 12-07-19 發表
咁由吉隆坡去係咪好遠?
我都想知

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+Legoland會年尾開在馬來西亞的新山,由星加

原帖由 vane 於 12-07-19 發表
Legoland會年尾開在馬來西亞的新山,
由星加坡去新山算好近,30分鐘車程,由新山到樂園未知要幾耐....
...
睇 map 同 Singapore 隔開一條河,如果唔住即日來回唔知 work 唔 work ??

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+vane+於+12-07-19+發表Legola

原帖由 chickenwing2006 於 12-07-19 發表
睇 map 同 Singapore 隔開一條河,如果唔住即日來回唔知 work 唔 work ??

...
睇就話有 shuttle bus 30 mins 到,但番到 hard rock / sands hotel 唔知要幾耐

瑪瑙宮

好媽媽勳章

KimB 發表於 12-7-20 10:21
如果由KL過去Johor, 不如搭程AA啦, 因為坐車實在太耐

遲d Legoland開左, 應該會有多d info, 交通應該唔會 ...

當日揀得 johor 為所左地, 我估到時配套點都安排哂既 ..... 希望快 d 開張, 甘就多 d infos 可以 share 比我地

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+12-7-20+11:

原帖由 FloraJon 於 12-07-20 發表
但係轉內陸機都要時間......我都諗過,驚轉內陸會好煩
其實新山除左LEGOLAND, 仲有冇其他野? ...
好似有個 shopping mall

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:G字的團購有飛賣緊半價,而且仲係新加波摩

原帖由 hirolin 於 12-07-20 發表
G字的團購有飛賣緊半價,而且仲係新加波摩天輪附近有專車接送,玩足一日啊!

...
Groupon or gobuya ???

Please help

瑪瑙宮

好媽媽勳章

亞芝芝 發表於 12-8-25 22:53
還有一個 hello kitty樂園, 也是在 legoland 附近,
http://blog.malaysia-asia.my/2012/08/hello-kitty-to ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

MWFCHAN1 發表於 12-8-27 13:34
去legoland + Hello Kitty, 住Singapore邊到最方便?

我估可能住番係 JOHOR 方便 D ...... 2 個樂園, 點都要住 3 日 2 夜以上先夠 ..... 係唔係呢 ??

2 月 CHINESE NEW YEAR 好想去呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-07-19

原帖由 wendybruce 於 12-09-01 發表
似乎吾止30分鐘,我由巿中心搭的士去discovery Center 都吾上,更何況要過埋河?

...
我未去過架,之前睇 d 簡介咋

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:由+SG+過LEGOLAND,+起碼要個半鐘,+中途要過

原帖由 Elim_mama 於 12-09-04 發表
由 SG 過LEGOLAND, 起碼要個半鐘, 中途要過關添啊﹗
我SG朋友話響JOHOR住酒店平好多,佢叫我地響果邊住,如 ...
Hehe , 我打算住 3 晚,不過未揀邊間 hotel

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:呢度有好詳細o既交通資料同樂園攻略:click

原帖由 Elim_mama 於 12-09-05 發表
呢度有好詳細o既交通資料同樂園攻略:click here
:

Thank u very much

瑪瑙宮

好媽媽勳章

starz~ 發表於 12-9-4 16:33
今期新假期有介紹呀~
係佢定係另一本咩咩 " u 馬加仙 " 呀 ?? 我天日先去買呀 ..... 新年去見 UA 有 PROMO ,
想呢 2 日出飛 ....... 快 D 爬下文先得

starz~    發表於 12-9-6 23:28

瑪瑙宮

好媽媽勳章

oldbean 發表於 12-9-6 22:57
今期雜誌U好似有介紹

甘即係 U 同新我都要買定黎爬下文先 ..... YEAH , 多謝報料

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Elim_mama 發表於 12-9-6 23:46
妳幾時去?我見有間traders(shangrila)好似就黎開,響公主碼頭附近……

我打算 FEB 7 去, FEB 14 / 15 番 .... 而家 CHECK 緊機票 ..... 打算 johor 住 3 日, 番去 singapore 再住
2-3 日 ...... 而家睇緊 d 酒店 , 怕係正 chinese new year ..... 貴到無朋友呀 mouth:

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Elim_mama 發表於 12-9-6 23:46
妳幾時去?我見有間traders(shangrila)好似就黎開,響公主碼頭附近……

請問呢間 .... 係 JOHOR 定係星加坡呀 ?? 另外公主碼頭又係邊 ??

我第一次去 SING .... 所以問題多多 , SORRIES

瑪瑙宮

好媽媽勳章

BMW1328 發表於 12-9-4 16:06
早機由香港出發去星架波 (8:00 機,約12:00 到星架波),跟住即就過關去新山,再在新山酒店 check in, 再即刻到 ...

我估新山點都要住番 1-2 晚先去到 lego , kitty 同 shopping outlet

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Elim_mama 發表於 12-9-7 07:30
新加坡酒店唔正農曆新年都貴架啦!咁妳響新加坡時間咁短咪好趕?

甘又係, 我而家睇緊 W 同埋薰衣草 HOTEL ..... 睇下差幾多先

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Elim_mama 發表於 12-9-7 07:29
呢間traders響johor果邊,未開架,不過香格里拉旗下酒店應該唔差。公主港咪即係hello kitty town附近嘅港口 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

pc03421 發表於 12-9-7 23:46
新華出咗個團去LEGOLAND & UNIVERSAL STUDIO

http://www.sunflower.com.hk/sf2010/pdfviewer.aspx?t=t&l=S ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

sunshine 發表於 12-9-8 10:54
我都plan想新年去,各位媽咪,可否share資料?初步想自由行8大6小,謝謝!

...

我都 PLAN 緊 .... 2 大 2 小新年去, 你打算幾時出發呀 ?? 星航要 $ 11XXX ~ 2大2小 TICKETS 呀

首頁

尾頁

跳至