跳至

首頁
12345...26

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

朗 ma,

見到佢半夜既扯蝦樣, 真係好似透唔到氣甘架 ....
同佢病時個病猫 look 見到好心痛 lor !!

不過佢地平時除左頑皮又比到好多開心我地
既 ..... 唔好話受啦 , 遲 d 你就想生多一個
陪佢都唔定呀 !!

我見文 ma 成日講小 wayne 同文文, 我估
真係有 2 個甘近既小 bb 真係會好開心 !!

有兄弟姊妹成長真係好似開心好多 lor !!

原文章由 basicjanny 於 08-12-4 16:31 發表
CASH MA,

唔好亂諗野.

依架CASH無事就好囉, 真係擔心死人.

依架我都係唔諗第2個啦, 有1個已足夠自己受了, 最緊要健健康康快快樂樂成長.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

其實我見好多 2 b mami 細 b 都大啦 , 波波又係
成 9 個月 , parco 妹 hebe 又 7 個月 .....

我估一到左細個個 6 - 7 個月有互動真係開心好多
lor , 湊細 b 最慘係要捱開頭個 4 個月 .... cash
個時成日半夜 cry , 唔 g 係肚風定咩鬼野 !!

3:00 - 4:00 am 就比個奪命 call 我地架啦 ......

原文章由 winwin815 於 08-12-4 16:44 發表
CASH媽, 放心啦, cash好快無事架啦, 呢個week小心d, 之後會好好多架啦, 衰在近排冷熱相差太大

文文都好返9成啦, 至少夜晚訓覺無因為鼻塞再喊醒, 不過今晚又話凍, 真係要提醒12分精神

朗媽, 真係2個開心好多架, 好 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

夜奶呢家野 .... nic ma 講 nic nic 都係番左 n 1
先真係唔再食 !!

男仔可能真係大食 d 架 , 吸收 d 麻 !!!

原文章由 winwin815 於 08-12-4 16:58 發表
係呀, 小穎依家似足家姐, 沖完涼係大床到著衫, 同文文一樣, 成日爬去床頭撩你玩, 你捉佢, 佢就架架笑

但係我話你知, 我呢排又捱返夜奶, 最高record係一晚開兩次奶比佢地, 點幾加5點幾, 人都癲, 上星期六買罐奶粉, ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

$ 1.50 ma,

多謝你地關心呀 , 其實早 3 日我地都係一家 4
口 ( 包埋 maid ) 都睇哂 doctor !

而家係 cash 最麻煩 , 希望呢 2 日唔好再燒 .... 再
燒我真係 tin 都似 !!

個日第一次見佢隻手臂仔比人抽血 , 我真係流眼淚
甘滯 ..... 好彩佢唔係好反抗, 係入針個下大叫左
一 sound 咋 !!! 我呢個無用 mama , 真係唔想
送佢入院再受苦 , 希望佢加油唔好再比菌打底燒燒
啦 !!!

原文章由 corriatai 於 08-12-4 16:59 發表
cash ma, 你同cash pa都要好好保重身體呀!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

1.50 ma,

無呀 .... 不過呢幾日開左 heater 比佢 bath
前後用 , 需要今晚開比佢 sleep 甘唔會再冷親
好 d !!

唔該你提醒我 , 其實最緊要係 neck 同腳仔唔好
入風 , 唔係真係手尾長呀 !!

原文章由 corriatai 於 08-12-4 17:11 發表
cash ma,

如果俾我見到cash甘, 實喊到傻

今晚開始又凍番, 你呢兩日甘忙, 有無買定暖貼看門口

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

無番 7 日學既 cash .... 一番我估一定會大喊又唔肯入
去架啦 !!

有排心理安撫 tim .....

原文章由 winwin815 於 08-12-4 17:19 發表
因為文文返左2年學嘛, 我好清楚佢地點喊都好, 其實好鐘意返學, 比著你係細路, 你想對住20個一樣大既同學仔, 定全日對住阿媽丫, 點close都好, 玩法唔同嘛

...

[ 本文章最後由 chickenwing2006 於 08-12-4 17:40 編輯 ]

瑪瑙宮

好媽媽勳章

nic ma,

唔係 10:00 度就 sleep 到第 2 朝 7:00 咩 ??

甘中間仲要食幾次夜奶架 ?? 甘真係好 hungry 下
wor 你攪點奶奶攪呀, 又 nicole 又 nic nic
你未唔水 sleep ???

今早 cash 再去左e 生度 , 好番好多啦 ..... 不過
安全計食多 4 日藥, 甘肺炎就會完全無樹 !!

仲有 d 痰一定要咳出黎, 唔好係肺入邊先好 ....
呢幾日 cash 仲要咳咳咳 !! 不過無哂鼻水啦 ,
真係感謝上天呀 , 呢幾日甘凍大家要多多保重呀 !!

原文章由 jlac 於 08-12-5 10:23 發表
cash ma

唔係冇食, 係多左, 而家一晚要食3支奶架

瑪瑙宮

好媽媽勳章

rain,

熹 ma 都講番左學既鬼仔好似餓鬼入肚甘,
成日都好肚餓甘架 ......

男仔可能真係好易 hungry 都唔定

原文章由 Rain~* 於 08-12-5 10:27 發表
nic媽,
曦曦反而食小左...
依家淨係食朝早1支奶(250ml),
放學(3:00pm)返黎食1支奶(250ml),
臨訓飲半杯鮮奶/食1支奶(100-200ml)
但係放學食完佢支奶仲要再食其他野(bread/餅餅),
如果唔係佢唔夠飽ga...
...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

CARTER MA,

係呀, 真係好彩無樹咋 .... 個晚麻煩哂你呀 !!

而家真係安樂番 d , 不過呢幾日凍 .... 真係大家都要
多加厚衣呀 !!

原文章由 SSAAMM 於 08-12-5 11:30 發表
Cash Ma,
Cash無事就好la... 先前真係擔心c... 喱排d天氣真係又凍返, 要著埋羊毛衫打抵呀....

nic ma,
其實nic nic 會唔會係心引, 可唔可以瞓之前飲多d, 之後唔比飲/ 比水飲. 如果唔係再大d會好易有"注"牙, 同瞓得 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

叻 ma,

多多保重呀, 我仲煩緊同唔同 cash 去 hkps 呀 ....
怕出門又冷到佢咋 !!

係 wor , 你搵番張 interview 信未呀 ?? 你同我
一樣係 12:00 架 , 無都照去同佢講無帶 lor

原文章由 xanax1mg 於 08-12-5 12:00 發表
今日輪到我病

瑪瑙宮

好媽媽勳章

昕 ma,

甘昕昕收左咩 class 呀 ?? 真係好難先入到
呢間呀, 叻叻同昕昕都好叻女呀 !!

原文章由 xanax1mg 於 08-12-5 13:30 發表
in 英普班, 收中英班

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalielin, 1.50 ma,

nic ma 係收左封信咋 .... 唔係收左 nic nic 呀,
你地唔好誤會啦 !!

佢同我一樣, 連 waiting 都無呀 !!!

:-( :-( :-( :-( :-(

原文章由 natalielin 於 08-12-5 13:44 發表

E~弓喜晒!
係am定pm呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

唔好講啦 , nic ma 而家最想係 diamond
hill 靈糧堂快 d waiting 到 !!

甘真係安落哂啦 !!

原文章由 corriatai 於 08-12-5 13:57 發表
即係店左喇

瑪瑙宮

好媽媽勳章

yami,

我本來都想去報diamond hill 靈糧堂, 不過佢要
入 hk bank 入 $$ 再 fax 入數紙 !!

我呢個 lazy mom 無攪到, so 見都無去見識
呀 !!

不過我睇 bb 什誌, 呢間野評價好高 .... 我都想
nic ma 如願入到呢間第 2 選擇

原文章由 yamiyami 於 08-12-5 14:29 發表
曦豬媽

我未試過比鮮奶嵐嵐飲呀...等我今日下午試下比佢飲先...你比凍定熱架..佢而家仲有咳...有無影響架?

文媽

嵐嵐係惡意mit 細囡塊面架...佢滿懷敵意架, 個次我仲睇緊電視, 聽到細女喊, 一望先知嵐嵐mit 緊佢 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

叻 ma,

cool 寒既我只交左祟真咋 .... 明天 hkps 同
st. rose 又係好多人報 .... cash 又病緊中 ,
so chance 都不大 !!

我估 end up 都係番祟真架啦

原文章由 xanax1mg 於 08-12-5 15:28 發表
cash ma<
咁你而家會比cash讀邊間?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

我甘 cool 寒 ... 唔會搵 $$ 黎 side 啦 ,
除非有 kv 奇蹟 wait 到 !!

再唔係出年 1/1 協恩有 chance , 不過佢得
60 個位 tim ..... 唔係會紮根祟真 lur

原文章由 hallonatalie 於 08-12-5 15:41 發表
Cash ma,

又一村, 妳無交留位費咩 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalielin , natalie,

係呀真係幾有 heart 架, 我 in 左甘多間 .... 佢係一間
比好多時間家長去互動 , 問有關 school 既野 !! 領家長
好放心同感受到佢地既誠意

不過交左祟真在先 , 又想想地一條龍 .... 甘最後決定
唔交又一村 lor !! 我呢 d cool 寒 mama , $ 1150
留黎買衫好過啦 !!

原文章由 natalielin 於 08-12-5 15:47 發表

係bor!

cash媽,你之前都好似覺得又一村幾好架?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

你都無咩我心 ... 一直我心水係 sc 呀 , 不過個排
超 busy無寄去要 form 呀

final in 到而家 .... 係 kv 叫 waiting , 路口既浸信
會 + 又一村收咋 !!

甘祟真又一早比左 $$ , 無咩特別未去 lor ....
$ 1xxx 有英文 + 煲冬瓜真係抵麻 , so 都唔
甘多心啦 !! 真係 $$ 多搵 $ 掉落海咩 , 同埋
傳聞又一村全日要 $ 9xxx 一年既什費 , 我條氣
始終都唔係好順 lor

原文章由 hallonatalie 於 08-12-5 15:56 發表
Cash ma,

噤即係妳一直 1st choice 係 KV 喇 !

崇真都好吖, 起碼升小一時, 唔水再煩過 interview 嘛 !

到大家升小一時, interview 就唔會好似依家 in Kindergarten 咁簡單架啦 !

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

活動教學真係有個開心童年 lor .... 我 fd 極力
推介比我 ..... 而我都係為左呢樣先去報 st. rosa ,
聽講又係好開心係 weekend 先有 home work !!

我 fd 講佢個女日日都 like 番學 .... 番去 d miss
又有愛心 , 我明天去係抱住見識下 , 當 $ 30 去博一
博 lor !!

原文章由 winwin815 於 08-12-5 16:00 發表
佢好在係活動教學, 依家d家長好多都鐘意揀活動教學嘛, 但係問題係活動開, 上小學讀返傳統小學就易放難收

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

我唔多 sure .... 不過有 d 超谷既又會影響小朋友
自信 lor !!

同埋有 d 小朋友真係唔多 like 傳統既 school , 要佢地
坐定定甘去番學 .... 可能真係一件苦事 !!

作為家長都係一路聽下身邊人既 advice , 再去報下博
下 .... 真係收左先再打算要唔要 lor !!

叫做盡左人樹 .... final 得唔得, 我估上天會為我地安排
架啦 !!

係呢 ... 又一村你有無問係唔係真係同傳聞要 $ 9xxx
既什費 , 個日去 in 個 miss 都無提 .... 只是話膳食費
太約 $ 450 for 全日 , 另外有一個學期有一次什費
要交甘 lor

原文章由 winwin815 於 08-12-5 16:17 發表
我近排睇一個topic, 個mami對d 學校同埋成個教育制度, 即係小一大抽獎點玩, 中學又點玩都好清楚, 好有見解, 佢話其實無咩邊間幼稚園係唔令小朋友開心, even講到明好谷個d, 如根德園, d家長都會話小朋友返學好好開心, ...

首頁
12345...26

尾頁

跳至