跳至

首頁
34567...38

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

其實可能我用緊個 D 叫水樽多 D , 有個同款 POOH
POOH 幾靚準備買 .... 你睇睇 :

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

今日 china 唔辛苦 lur , 6:00 番左屋企同 cash
去踩單車同影相 tim .... 比係 hk 早番 tim 呀

combi 我有比 cash 用 stage 2 同 3 , 不過對
# 2 個個無乜興趣甘 .... stage 3 用左 2 個月都收埋
左 lur , 反正識用飲管之後大把 choice 啦 ....

而家我一見水樽都去 look 下有無靚既 , 昨日係
di di ney 見到 pooh pooh 個個好鍾意 , 因為
cash 而家勁 like pooh pooh 呀

原文章由 hallonatalie 於 08-5-6 23:00 發表
Cash ma,

唔怪得成日唔見咗妳啦, 原來妳又去china, 真辛苦喇 !
學習杯咪即係combi果d啜啜杯囉, 好似分咗唔同stage架嘛, 我哋亞b應該可以用飲管啜啜杯啦 !

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

呢個無睇真 , 不過係 di di ney product 多數
都係 china 架啦 , 好似係 $ 65 甘上下 !

之前我係 sanrio 買左個叮噹比 cash 用緊
$ 50 都係 china 不過好彩無乜膠味

原文章由 hallonatalie 於 08-5-6 23:06 發表
Cash ma,
咁快買定個水樽畀cash返學吖 !
呢個水樽係made in where ? 最好揀d真正made in japan會比較安全呀, 膠味會無咁重 !
不過價錢會貴過made in china or taiwan差不多一倍 !

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

唔係化 .... 真係唔多覺 ?? 你 fd 有無話邊度似 ??

個肚南仔 ??

原文章由 winwin815 於 08-5-6 23:16 發表
我朋友話小穎似pooh pooh, 大家覺唔覺 haha

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

乜叫 y cut ?? 我係護協買 piegon 好似得一隻奶
咀咋 wor ??

上次朗 ma 同我講 piegon 有 2 種 , 圓形同扁形
架咋 .... 乜又有 y cut 咀咩 ?? 我真係好 out
乜都唔知 tim !!

原文章由 hallonatalie 於 08-5-6 23:16 發表
係呀, 用兩個唔同嘅奶粉格會好d架 !
果陣我奶樽就用同款, 細囝初頭用住細樽先, 到細樽唔夠開奶時, 就轉用大樽, 當然大細b用嘅奶咀有唔同size, 我就用唔同顏色嘅奶樽蓋來分辨囉 !
到咗細囝同大囡可以用埋同一個Y cut ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

我想問下你 mickey piegon bottle 係台灣邊度
買到 ?? 我有 fd 係 taiwan 架 , 唔豬親自去
買平唔平 d 呢 , 佢 5 月尾會番 hk 架啦 ....

唔知唔係網上訂 , 門市買有無呢 ?? 仲有唔水比
運費 tim 呀 .... 有就好啦 , 我見到又想買呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我半年到換一次樽同咀架 , 同埋 cash 用樽食
叫叻 d 15 - 20 分鐘飲哂 260 ml !

我怕唔用 bottle 佢唔飲麻 , 買定幾個都好
麻 !! 我估 cash 仲有排飲 99 架 , 而家都
係 3 餐奶無小 反正而家都係 10.1 kg
飲多 d 都唔怕啦

原文章由 winwin815 於 08-5-6 23:27 發表
cash媽, 你仲買黎做咩????

[ 本文章最後由 chickenwing2006 於 08-5-6 23:35 編輯 ]

瑪瑙宮

好媽媽勳章

exactly la .... 好似幾靚甘 lor

原文章由 hallonatalie 於 08-5-6 23:41 發表
係咪畀個mickey公仔吸引住呢 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

我未追哂 post ... why suddenly 甘急要買 bottle ??
發生乜樹呀 ??

原文章由 bbkitty 於 08-5-6 23:39 發表
文媽

check左喇, 大樽$80, 細樽$75, 奶咀$48/3pcs

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

我又想問你幾時去 ?? 呢間野真係平 wor , 以為
tko 個間 babyclub 都平 tim !!

你睇下個度多唔多野買 ?? 我估似護協甘啦 , 地方
細不過乜都有甘 lor !!

原文章由 winwin815 於 08-5-6 23:48 發表
信媽, many thanks, 咁都係康嬰之城平好多喎, 平成$20呀....

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

我想買呀 .... 甘即係幾 $ hk $ 呢 ??
係未有 mickey 同係膠樽不含什麼
雙分 a 架 ??

送台北唔豬得唔得呢 ? 同埋 min ord
要幾多 $ ?? 唔好意思 , 太多問題啦 !

原文章由 hallonatalie 於 08-5-6 23:53 發表
暫時我喺呢樹見到有得賣咋, 我問緊仲有無存貨 ?
呢間好似無得郵寄, 只送台灣地區, 妳可以叫妳friend過去幫妳望下啦 !

http://www.hbaby.com.tw/showroom/view.php?C=634923

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

nic ma 好似去飲糖水 , 唔知經唔
經個頭呢 ?? 你不如問下文 PA
去唔去到啦 !

同埋乜樹而家甘急要買樽呀 ??
之前個 D 頂唔頂到呀 ??

原文章由 winwin815 於 08-5-6 23:55 發表
我未知呀, 不過thursday就cl囉, 但係應承左新公司去上個training, 希望抽到時間去, 但係nic媽就可能聽日去, 佢聽日去qe, 雖然唔算好近, 但係點都算附近

瑪瑙宮

好媽媽勳章

he he ... 有 mickey 度度都去 ,
無 mickey 真係無乜 mood 去
lor !!

我想叫我個柴灣 fan 幫我收貨同帶
番黎比我多 d lor ......

原文章由 hallonatalie 於 08-5-7 00:06 發表
Cash ma,

Apita 有日本版 Pigeon PES 奶樽賣, $62 一個大樽 (無 mickey 公仔款嘅), 妳會唔會搵時間過去睇下 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

見你個 post 啦, 真係 short 到
skip 埋 tim !

不如 thur 你 sick leave 啦 , 甘
一日去攪哂所有公 + c 既野未好
d lor , 唔係又 training 又買樽真係
唔掂 wor !

我諗到你日日為個 3 個樽去洗去
煩真係想 c , 不如一買買夠 9 個 2 個
b 一起用 , 包夠唔水日日洗麻

原文章由 winwin815 於 08-5-7 00:14 發表
康嬰之城係油麻地尾, 都算近架, 佢自己想買chuchu奶咀呀, 佢話比nic nic咬爛晒

我會自己去買, 呢d唔好靠文爸, 乘機睇下野不知幾爽

答左你點解啦, 睇返前少少啦, 依家得返4個樽, 洗死我呀

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

其實佢係我 boss 個仔 , 要佢去搵
去買無可能 !

只係可以送貨去佢度 , 佢代收再
h/c 番 hk 先好意思開口咋
不過個間野係台中 , 唔知送唔送
台北呢 ??

原文章由 hallonatalie 於 08-5-7 00:17 發表
噤就睇下妳台灣friend幫唔幫到妳先至算啦 !

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

要佢去搵好難 , 網上訂完送台北唔知得唔得呢 ??

你要 12 個 , 我想要 5 個 ! 上網買有
無 min qty 呢 ??

原文章由 hallonatalie 於 08-5-7 00:22 發表
Cash ma,

如果妳 friend 搵到的話, 可以搭單幫我買12個嗎 ?
Thanks !

瑪瑙宮

好媽媽勳章

文 ma,

你唔係話無換過樽嗎 ??

不如一買買 8 個啦 , 慢慢吞 nuk 出黎
甘唔水再行多次去入貨麻 !!

仲有呀 .... 你星期四可以去食埋
橫綱拉面呀 , 原本個店主係日本人
定日本人主理架 , 早 2 日有什誌介紹
呢間野呀

原文章由 winwin815 於 08-5-7 00:26 發表
星期四係補假呀, 上星期日返工嘛, 下午就話要training, 晚上同新公司既teammate順道食飯喎

我諗住買4個先, 因為我怕文文認實nuk奶樽係佢既, 我估你冇追post, 文文好搞笑架, 以前就認定細奶樽係飲水既, 有時佢半夜喪 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

natalie,

佢地址係台北市 .... 不過而家無係
手 , $$ 唔係問題佢可以幫手架 !

不過我地可唔可以用 credit card
比左先 , 好似無甘麻煩人嗎 ??

不如明天我比 address 你啦 !

好無 ??

原文章由 hallonatalie 於 08-5-7 00:29 發表
Cash ma,

噤妳有無佢地址 ?
我試下幫妳落咗order先, 睇下佢哋有乜feedback先算囉 !
噤妳boss個仔可以幫妳"貨到收款"嗎 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

等我估下先叻 ma 出馬 ... 梗係 # 1 啦 , 而家先
到 # 2 !!

不過叻 ma 你已經好叻叻啦 , 真係
好大鼓勵架 !!

加油呀 !!!

原文章由 winwin815 於 08-5-7 00:40 發表
恭喜你呀....亞軍, 好勁呀

不過你做咩

[ 本文章最後由 chickenwing2006 於 08-5-7 00:59 編輯 ]

瑪瑙宮

好媽媽勳章

叻 ma,

你個張係未上次赤柱由 nat pa 影
架 ??

不過甘多張 , 我最 like # 19 !
個張一家 4 口好 sweet 同埋好
warm 呀

原文章由 xanax1mg 於 08-5-7 00:38 發表

http://www.dchome.net/viewthread.php?tid=504630&extra=page%3D1

首頁
34567...38

尾頁

跳至