想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

31~結婚
32~見不育科,做IUI數次及小產2次
33~QM 私家症IVF,第三次小產,割子宮肌瘤
34~成功懷孕
35~生第一胎
36~Dr So IVF,成功懷孕
37~生第二胎

今日剛剛細B滿月,好想係呢度鼓勵一眾BK sisters, 我係過來人,花盡時間、$及心力,最後完成大業,生左兩個健康的BB!一切都係值得既!

心得:
1) 爭取時間,一定要40前生BB
2) 面對現實,勇敢克服對治療的恐懼
3)一定要找好dr
4) 老公支持,包括精神及財政上

bksbb  congrats!!!  發表於 12-3-22 02:03

大宅

引用:我都經歷5年,小產2次,到現在還努力當中,

原帖由 mimi23 於 12-03-21 發表
我都經歷5年,小產2次,到現在還努力當中,希望我都可以願望成真啦!祝你的小寶寶快高長大,身體健康!:exc ...
我之前努力時都唔知自己生唔生到,希望在明天,盡左力的話,幸福就係你眼前!

大宅

引用:多謝你的分享!+亦都俾到我一支的強心針!!

原帖由 Lovelybear1117 於 12-03-21 發表
多謝你的分享! 亦都俾到我一支的強心針!!
我上呢一版咁多年,都得到好多人的鼓勵,先可成功。所以相信要「一代傳一代」,互相鼓勵,正如我之前的目標是:由醫院抱BB返屋企!

祝所有BK sisters如願以償,早日生B!

大宅

引用:你的login,很熟面,恭喜你完成大業!我也在

原帖由 natnatbaby 於 12-03-22 發表
你的login,很熟面,恭喜你完成大業!我也在這版超過五年時間。囡八歲了,追第二胎,五年沒消息,又沒資格, ...
有一個女已經好感恩!

大宅

引用:其實我嘅case同你都好近似,最大分別係我差

原帖由 JP908 於 12-03-22 發表
其實我嘅case同你都好近似,最大分別係我差不多40先生第一胎,只怪自己自視過高,以為身體健康,生仔一定冇 ...
40都生到已經好好!

大宅

回覆:Deluxemo 的帖子

有成功case,希望大家向自己的目標進發!早日生B!

大宅

引用:31~結婚 32~見不育科,做IUI數次及小產2次

原帖由 PPyeung 於 12-03-21 發表
31~結婚
32~見不育科,做IUI數次及小產2次
33~QM 私家症IVF,第三次小產,割子宮肌瘤
我係度都好想感激一眾dr and staff,包括:
Dr Tung: 之前幫過我做IUI
Dr Tay: IUI, 做手術及接生
QM 私家症所有staff:IVF
Dr Ho: 專業意見,booking 太full所以無做IVF
Dr So: IVF 及接生
偉澤所有staff, 包括周醫生

無佢地專業的治療,就算我有多多$都唔會成功!

Thank you!:

大宅

回覆:MusicTV 的帖子

係自己IUI後小產所以轉,唔關dr事

大宅

回覆:MusicTV 的帖子

1st IVF後覺得私家和瑪麗私家症價錢差不多,所以跟dr so

大宅

回覆:AKTong 的帖子

盡力啦!人生充滿希望!

大宅

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-03-21+發表31~

原帖由 katkathk 於 12-04-09 發表
congrats!!!
見到呢d post 真係覺得好鼓舞。
唔轉IVF?

首頁

尾頁

跳至