想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

miffy :

有野想請教我cycle 35 days 上個月24/5 - 28/5 m小姐到左
咁應該係咪會在Day22-24排egg呢???
但我由9/6 (Day 17) 開始用d 仔check至到琴日17/6(Day25)都係仍然得淺線,想問我係咪仲未排egg呀???
我9/6 同10/6食過西藥唔知有冇影響呢??? 

民房

thank you miffy ~~~  

琴日仍然都係淺線呀mouth:
其實淺線係咪代表就o黎排egg呀,要等到深線先係真正排egg呀
因為我淺線仍然都有做功課,不過係每隔2日先會交功課,希望唔會錯過機會嘛

同埋想問吓係咪通常排完egg d仔唔會有線呢???

thank you  

原文章由 miffymiffy 於 08-6-18 17:38 發表

如果你 cycle 35, 大約 day 21 (13/6) 排卵 (cycle35-14 days, 因排卵後大約 12-16日就會黎 M, 平均14日後左右).

身體不適或情緒都有能會影響排卵提早或延遲.

你有可能測唔到LH高峰值, 又或者遲左排卵 (或者 ...

民房

thank you miffy
9/6 到19/6 都冇
但今日好似開始有小小

thank you

原文章由 miffymiffy 於 08-6-20 12:44 發表

一般黎講, 排緊卵或者已排卵係唔會有深粗線, 因下深粗係預測你將會24-48小時內排卵. 即係一般情況係下深粗 , 之前或之後 1-3日會有淺下線情況. 即係淺逐漸變深粗, 之後深粗逐漸變淺. 亦有可能會有人只係出現 ...

民房

thank you miffy.....

miffy ~~~ miffy ~~~ 我琴晚終於見到有深粗啦....
所以琴晚有開工呀......
13/6 冇....10/6,14/6 同 17/6 都有......

另外唔知道我今晚仲使唔使開工呢 ???

原文章由 miffymiffy 於 08-6-20 16:23 發表

如果你 cycle 35, 大約 day 21 (13/6) 排卵 (cycle35-14 days, 因排卵後大約 12-16日就會黎 M, 平均14日後左右).

推論計, 你可能排左卵. 同埋可能 27/6 黎M. 但你話你 病左食藥, 有機會提早 或推遲.

另你今日 ...

[ 本文章最後由 catcatgirl 於 08-6-21 09:22 編輯 ]

民房

miffy :

想問問, 本來預計4/7 或者5/7 先m小姐到, 今日下午手痕攞咗d仔驗孕check 吓有冇bingo, 點知發現有一條淺下線, (要好留心睇) 到今晚返到屋企再用d仔驗孕check條線已經明顯咗好多, 跟住再用曼仔check , 都有一條好淺線但都好明顯睇到呀, 唔知道係咪已經bingo 呢 ???

[ 本文章最後由 catcatgirl 於 08-7-2 22:02 編輯 ]

民房

thank you miffy
真係 ..........不過都係想等多2日深色啲先呀, 我驚一陣冇咗條線會好失望呀 mouth: 個心好似好亂咁呀, 唔知真定假咁呀

原文章由 miffymiffy 於 08-7-2 22:16 發表

咁應該係啦 congratulation 快d 去睇醫生.

或者你想確實d就等多2日 到, 又或等驗孕棒驗到深色 再去睇醫生啦

民房

知道, 唔該晒你呀
我睇咗醫生cfm 左再話你知呀....

原文章由 miffymiffy 於 08-7-2 22:48 發表

總之而家萬事要小心

首頁

尾頁

跳至