跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我e+mug都想食, 見到mug就想食mug, 剛剛個肚又打鼓, 又食左隻淨蛋白, 又唔肥又有營養. moonisland, 你過多一排就唔會想嘔ga la, 到時要食返d有營養o既野呀. 加油.

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

good morning 咁多位, 你地e+點呀?

我e幾日有少少肚痛, 但又唔係嚴重, 又無流啡或見紅, 所以都無理佢, 但唔知係咪心理作用, 覺得個肚好似細左咁, 硬係要見到佢個肚突出黎先安樂, 快d到20號啦, 檢查過就知bb e+點.

今朝好大雨, 湊囡囡去嫲嫲到要抱住搭車, 我同佢講媽媽好耐都無抱過你啦, 你開唔開心呀? 佢就伸個咀埋黎鍚左我一啖, 好sweet, 好開心, 佢好聽話, 平時我話我唔抱你啦, 佢都無點扭計, 好抵鍚.

男爵府

snoopy

我e+都食緊1粒5mg葉酸+1粒materna, 醫生話materna o既葉酸唔夠孕婦1日所需, 所以食多1粒5mg葉酸唔會過多.

男爵府

原文章由 waiss 於 08-6-17 12:51 發表
我每次都好期待睇下阿b點, 但又唔可以照太多喎.......

妳囡囡真係好乖, 可能女仔生性d, 抵鍚!
妳依家幾多個weeks?

我e+11weeks

男爵府

mamaminu
你好叻呀!又識整雪糕又識整麵包.

男爵府

TOTORO
我都係1個月檢查1次, 不過我政府同私人兩邊檢查, 所以實際都唔夠1個月.

mamaminu
可以食下乳酪, 豆腐, 飲豆奶代替飲奶.

男爵府

DORIS,我呀女都成日話自己做家姐,尋晚重同工人玩ROLE PLAY,要工人姐姐做妹妹,佢照顧妹妹喎

ricfa
你個女好攪笑

男爵府

早晨

我尋日去c+檢查, 11weeks4days, 5.35cm, 醫生話大左幾日, 都o.k., 佢好活躍, 不停咁旭, 我尋日去到診所磅重, 嘩嚇死我, 4個星期重左13磅, 連醫生都話有無攪錯, 跟住又話我尿有糖, 成4+, 又要驗血糖, 好彩都正常, 後尾我返屋企再磅, 可以真係磅錯左, 咁都無咁驚, 等我星期二去政府到再磅過先得.

有d好有趣o既野話你地知, 我係診所睇到一本小冊子, 佢話孕婦有妊娠紋o既原因原來可能由於飲食中缺乏葉酸. 我記得我上一胎由7weeks開始食葉酸食到生, 我真係無妊娠紋ga, 你地有無呀.

男爵府

原文章由 tantanmama 於 08-6-21 11:32 發表

我想問你上一胎除咗食葉酸外, 有冇搽肚紋膏呢? 我係第一胎, 聽講要搽, 但係又唔知第幾w開始搽, 好擔心第時會有紋呀.

Hi 早晨

tantanmama 我都有搽lotion, 因為個時係冬天, 會勤力d搽.

男爵府

榛子果仁

其實我覺得係ga, 只要係潤o既oil或lotion就得啦, 我搽緊o既都係價真棧買, 廿幾蚊大大枝o既, 幾好用呀.

男爵府

哈哈, 咁多位, 睇晒你地d post 啦, 你地開始好似我咁大食啦, 真係好,
不過食還食, 千其記住要控制體重, 唔好食咁甜, 同埋唔好食太飽, 小食多餐呀. 祝各人健康.

男爵府

咁多位早晨!

我個女e+開始唔係好飲奶, 我屋企仲有存貨, 4x900g 金裝能恩2 @HKD135

你地有無人有興趣呀.

首頁

尾頁

跳至