跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

我唔知駛唔駛同bb轉食另一牌子奶粉呀.......
Christie由細到大都唔係好鍾意食奶, 而家都係咁; 佢食2安左右就撥開支奶, 同佢掃掃風坐一陣再餵, 佢都係撥開or大叫+擰轉面, 如果工人拍拍佢訓著左, 咁佢又食晒喎 !.........總之次次食奶都攪成個幾兩個鐘, 要訓左先食得晒!!.......你地係唔係咁架??..........

大宅

fion2504:
係呀我放緊假陪christie&找工人呀!...

小叭5mins飲晒咁快?? 咁飲到幾多安呀?

原文章由 fion2504 於 07-8-9 14:10 發表
小叭最多食5分鐘到咋. 佢唔食就係唔食, 迫佢會漏番d奶出來仲煩啊.

大宅

嘩!.......唔問都唔知, 原來小叭&enoch飲奶咁快!!........
christie都唔肯飲奶, 唔怪得咁細粒, 佢而家得16lb, 好似好耐冇重過了!!
等我考慮下同佢轉奶粉,睇下有冇咁抗拒先得.

大宅

eshiro:
咁森永係唔係比較上冇咁甜?
雪印奶粉有冇聽過? 係唔係都ok冇咁甜?

fion2504:
原來小叭都係食A+

大宅

Hi..........
我都好耐冇上黎添...
亞囡剛好番, 而家冇咳咳了! 不過瘦咗好多,而家得16磅多d咋...:-( :-( :-( . 至於工人, 佢lee排又自動自覺去抺廚房, 冇駁咀!!(奇怪, 轉咗性??).........鬼叫我仲未搵到工人咩, 唯有用住先!!

Fion2504:
你自己一個同小叭去上海呀?.....(好勁啊!)

Eshiro:
嘩! 你先生成個月出差呀?去咁耐嘅?.......
enoch咁耐冇見爸爸都認得, 好叻喎
我呢排放咗假, christie一段時間冇見麻麻就已經唔認得; 上次麻麻來探佢, 佢一手撥開麻麻, 仲擰轉面添, 激c!!!....

小夢星:
你都好耐冇上黎喎.....一定好忙了!!!.........
蔚蔚近來好嗎?

大宅

eshiro:
上星期已經放完假啦, 不過好多野做, 所以冇上黎law.....

之前放假日日對住christie, 好開心啦! 不過就忙到一頭煙....; 一早6:30就要開奶, 跟住玩一陣又要準備粥粥.....又要搾蘋果汁/梨汁/香蕉糊....., 又要玩玩/睇書書........., 沖涼仲勞氣, 都坐唔定, 一味要反轉/扒係度/彈起身/用腳大力踢水....., 每次佢沖完涼我都一身濕晒.........總之好忙, 索晒氣!! (話雖如此, 對住囡囡始終好開心的.)

Fion2504:
遲d你做全職媽咪, 有心理準備會好辛苦, 但開心law..........

大宅

eshiro:

christie都係8:30pm左右要訓, 咁我會11:00pm左右餵佢食多支奶, 但係佢已經訓得好淋, 整醒佢真係好殘忍咁, 如果唔比佢食咁佢又會4點幾喊幾聲要食喎, 比佢食就可以訓到6:30am! 我都好疑惑夜晚lee餐比唔比佢食好?!?-(

請問你夜晚有冇比enoch食奶架??

[ 本文章最後由 CatieMa 於 07-8-21 16:55 編輯 ]

大宅

小夢星:
上次仲講緊蔚蔚唔肯食粥, 嗶而家已經食成碗咁犀利!

蔚蔚咁夜訓嘅? 佢緊係等你返黎同佢玩.....

大宅

morning.........

我又好耐冇上黎添...........lee排靜咗咁多嘅?-(

eshiro:
enoch好番未呀?.....要小心身體啊!

fion2504:
呀, 你應該做緊少奶奶啊!.....日日對住小叭緊係好開心呢!

你地老公都識教游水呀... 我老公part time係教畫架(我都係主修Art的) .......咁第2時christie跟你地學游水, 咁我&老公就教小叭,enoch畫畫啦!:loveliness: :loveliness: :loveliness:

大宅

fion2504:
搵d野學下都好呀!
你老公好錫你喎, 成日都驚你辛苦! (羨慕...羨慕...)

可以考慮同小叭一齊返playgroup喎.

eshiro:
咁enoch而家好番晒未呀?
點解會出玫瑰疹架?.....可以預防嗎?.....係咪會發燒成個星期架? 高唔高燒?...

大宅

enoch好番晒, 好野!!!

我地bb今日九個月大了.........Happy Birthday!

大宅

fion2504:
又唔駛自責嘅..... 量力而為, 做唔到的唔好夾硬黎, 整親就大件事!
你腰骨仲有冇事?......

大宅

Hi...........你地好啊!.......
我太耐冇上黎lu.......實在忙到一頭煙!(工作&家庭) .......黎緊10月仲忙, 都唔知點算!!!!!

我又冇打算同Christie出去影相喎, 因為我覺得把bb"舞來舞去", 好似辛苦佢咁, 而且用咁多閃光灯又唔知會唔會傷害視網膜?!都係一歲之後先唸.....

Fion2504:
我個工人早晚各煲一次粥仔, 係吉之島買咗個細細地嘅煲, 每次一碗多d剛剛好.......

唉!.....講開工人真係火都黎, 不過都要睇開d, 廢事激親自己!! 我仲未請到新工人, 唯有用住先, 冇計!.....

至於你個工人, 我覺得ok架, 比我就唔會炒; 主要係佢對bb好, 放心比佢淒, 咁已經ok啦. 至於清潔衛生又唔太差, 咪得law!......佢駁你咀, 你咪慢慢教下佢or惡過佢等等....

大宅

eshiro:
嘩!去日本呀, 好開心啊!
玩得開心d & 影多d相比我地睇.

我都好想同christie去旅行, 不過咁細個我好多野擔心, 所以唔去住lu!......上星期日同christie行下商場, 佢坐咗一陣手推車就喊, 唔肯坐:-( .....老公咩左個零鐘又大喊, 比我抱住先肯?-( .......要帶佢去旅行, 真係唔敢想像了!!!!
Christie由細到大都唔鍾意坐手推車, 同佢出街一係咩, 一係抱; 好疲倦呢!

大宅

fion2504:
原來你要睇住個市架, 咁咪好忙 -- 10am-4pm喎?.......我同事都有教我買少少, 不過之前高位時入貨, 而家全部變咗"大閘蟹"......

大宅

eshiro:
咁你幾時返呀?

大宅

eshiro:
嘩! 去成個禮拜咁耐............仲要去咁多地方, 犀利,犀利!!:loveliness:
enoch每次食完奶要小睡嗎? ....咁點算?返酒店休息??

fion2504:
你老公咁早收工, 好羨慕呀!!

大宅

我見好多bb都會係bb車訓著, 但係christie唔肯呀!....佢坐一陣就發痺氣要抱 , 所以我地好少好少出街law!!........可能我架bb車太闊, 佢又細粒, 於是左右都好多位淨, 咁佢又會long來long去, 可能係咁, 冇mug安全感,所以唔肯坐掛!!! 唔通我要考慮換車??

同bb出街, 最擔心午睡問題, 你地bb咁合作, 真好!!......我同bb出街, 次次等佢訓醒, 即刻餵奶...換衫...出發......, 2hrs之內回家, 否則扭訓覺大咸!!.....

[ 本文章最後由 CatieMa 於 07-9-18 12:07 編輯 ]

大宅

lee架咪係christie架車車law!.......佢好似坐得唔係好舒服咁嘅?-( 四周都有好多空位淨, 會long long下!.....你地係咪咁架?? ....我都好想囡囡坐到疲倦會係架車到訓著呀!...

[ 本文章最後由 CatieMa 於 07-9-18 15:00 編輯 ]

大宅

等佢行-----> 咁就弊, 有排都唔駛出街lu!!!.........
train佢一定要坐 -----> 喊得咁勁, 點忍心?!

都冇計, 再唸唸先算...... ( c6話買過架平平地的, 我覺得好side $ law!)

[ 本文章最後由 CatieMa 於 07-9-18 16:21 編輯 ]

首頁
12345...12

尾頁

跳至