在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

Re: 港島東的mami !!!

Edison媽咪 寫道:
Xanthe,
我而家都仲諗緊,真係好鬼煩!我想問下要選幾多間俾亞仔報名比較穩陣呢?我已經選左8間會唔會太多呀?

子爵府

醒目開學勳章

Hei-Hei & 小寶:
Take it easy!!

子爵府

醒目開學勳章

Edison媽咪,
我覺得8間就真係太多啦,小朋友要面試面足8間都幾係!我suggest最多4間就ok啦!我個囡之前都係報左2間。

子爵府

醒目開學勳章

我揀靈糧堂,維多利亞,蘇淅!

子爵府

醒目開學勳章

Edison媽咪,
我個囡考個陣時,好簡單叫佢砌積木,做下配對,講故仔比佢聽跟住就問d問題,好似冇咁深,不如你係"談幼稚園"post出黎問下!

子爵府

醒目開學勳章

小寶 & Hei-Hei,

不如考慮救世軍韋理夫人下午班,因為我有時見到d學生同家長我都有同佢哋傾偈,佢哋大多數係活動教學,我覺得適合較活潑的小朋友,同埋佢派位唔差有50%派到band 1中學。你哋有時間去睇下放學同d家長傾下。
ps.下午班比上午班好,因為下午班的校長係之前上午班的校長!

子爵府

醒目開學勳章

小寶 寫道:
Xanthe
上月仔仔學校的講座,請了一些小學家長去講,其中也有救世軍韋理夫人下午校的家長,她說有很多功課的,每星期都要中/英默書,不過我唸很多學校都是,但校長是好好.
如果揀韋理夫人要跨區,機會很微啊!

小寶,
機會又未必很微,我有d朋友跨網派得仲好過我,但你可以放佢係甲部的志願。另外你亦可check下啓思的校長同韋理夫人的校長friend唔friend亦有帮助。我知道聖道明的校長同下午校的校長好friend所以曾經有個媽咪要求入讀都比臉入讀到。你可以check下!

子爵府

醒目開學勳章

小寶 寫道:
Xanthe

啟思都有很多學生入到,我唸校長同韋理夫人的校長都friend, 不過太多功課,我又不想太大壓力

小寶:
Oh, really!!不過上左小學就一定多功課,這係冇得避!除非讀好free的學校啦!

子爵府

醒目開學勳章

各位,有冇興趣去賣旗?

CLICK HERE!!!

子爵府

醒目開學勳章

Pochacco2001 寫道:
係喎!點解咁多日都無人入來傾?

係喎!

子爵府

醒目開學勳章

各位,骨魔令!!

子爵府

醒目開學勳章

wamsl 寫道:
hi!我都係住杏花的,請問道明好唔好的????

wamsl,
我個囡係聖道明畢業,ok喎,程度都幾深,小朋友上小學會pick-up到,遲d我會比個囝讀nursery.

子爵府

醒目開學勳章

噢!乜你地有攪聚會呀!錯過左TIM!!! :-(

子爵府

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至