自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得要報警喎, 件事都好嚴重, 仲要俾你仔仔知道, 俾人打要通知老師同父母, 唔好唔出聲

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

樓主,

你報咗警味, 一定要報呀, 唔可以放過嗰4隻野, 唔可以怕佢地父母, 連你做阿媽都怕事, 咁你個仔呢世就注定俾人蝦

一定要轉校, 呢間咩學校呢架, 唔好讀喇, 根本老師都唔想理, 你個仔响未來幾年都唔會讀得開心, 祗會活在恐懼下

希望你個仔冇事啦, 快啲逃出陰影

樓主, 加油

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ilovefamily 於 09-10-30 13:33 發表
其實我都吾係堅決要留係呢間學校,只係擔心仔仔再適應問題!岩岩我打左去幾間同區的好學校,都話full晒無位插班,得番d麻麻地的學校有位.而家想轉都吾係咁易 ...

咁你想你個仔轉校難適應?
定係想佢俾人打(仲要活在陰影下4年)? 你自己楝

呢度有媽媽講得對, 我地打咁多字都"side"氣, 呢度個個真心想幫你, 但係你仲要問點做, 你唔同佢轉校, 真係唔知佢跟住嗰4年點過!!!

(仲要去教育署投訴間學校, 唔可以就咁算)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 susi1024169 於 09-10-30 19:01 發表
係我呀,我實已經同啊仔自行停課,搵新
學校+晨早報左警.....仲要同啊仔做心理輔導,搵心理醫生tim呀,所以我完全唔明樓主點諗,點解可以咁對個仔,我真係做唔出囉~ ...

講得好, 200%同意, 我都一定會咁做, 自行停課完全正確, 做人軟弱唔重要, 當仔女俾人打就唔可以軟弱, 我真係"登"樓主個仔擔心

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 christinayl 於 09-10-30 17:21 發表
阿媽咁軟弱, 阿仔以後ge學校生活可想而知.
一係教阿仔功夫, 保護自己.

係呀, 阿仔以後都係靠自己好喇, 真係要學識自己照顧自己呀, 阿媽幫唔到你架

首頁

尾頁

跳至