跳至

首頁

尾頁

大宅

我個BB都係呢日出世,但正確數日子來講,21/9已經是第210日,我們BB應該足7個月啦!!
BB剛剛戒左人奶,食左奶粉個幾星期,今日都有幾聲咳同幾下噴嚏。聽人講話6個月開始已經無左媽媽的抗體啦!!

大宅

我是全職媽媽,我個B轉奶粉都有D痰,但都未有出牙仔...

大宅

妳們個BB識D乜呀?
我個B都未識坐,只是會反身。
又唔肯玩玩具,可能他有病比較遲D啦...

大宅

他40日大開始抽筋,到而家都要食防抽筋藥,已經食左幾個月啦!
由於他太細已經有羊癲,所以發展遲緩,他而家只有3-4個月程度,希望他可以追到啦!!

大宅

牙仔出左一隻啦!!
昨日終於識我扶住之下肯企幾下,坐都係未得,自己開始主動拎嘢!!(好努力甘追緊)

大宅

回覆 19# SiuSiuPang 的文章

加油呀!人奶媽媽!
我都好後悔6個月就唔餵,搞到他食奶 粉初時又肚痾,而家好番又奶 粉熱氣痾唔到!

大宅

出牙仔方面,下面兩隻,上面只出左一隻(好奇怪?)
重未自己坐得穩,但已經俾以前好好多啦!
未識爬同仍然唔用力企。
每日食一碗粥(不太熱愛),食奶一日四次(150-200ml)

大宅

他呢幾日食成260ml一餐,粥仔都唔係好肯食,奶就食成4餐,前幾日先睇完急症,有發燒,嗰日痾左成7次,個pat流血,痛到他一知道換片就大叫,勁慘!

大宅

生日嗰日會同他入廸士尼攞個生日章先,下午會返屋企約埋d屋企人開個迷你生日會。

大宅

我會帶B B車,會帶條細細地鎖單車的鏈鎖住架車仔。
租唔係唔好,一來怕唔乾淨(前個人嘔完又唔知,用對鞋企上去又唔知),二來架車仔無得瞓低,雷B食左藥一定會瞓,怕他瞓得唔舒服。

大宅

廸廸尼可以去睇小熊維尼,細界真細小,其他都唔知有乜嘢地方啱他們!記得攞生日襟章!
原帖由 SiuSiuPang 於 10-2-5 13:58 發表
我都會去迪迪尼呀! 到時咪會見到你?!
唔知迪迪尼有咩野係1歲BB都玩得既呢?
你帶唔帶BB車呀? 我唔知租好定自己帶好, 驚俾人偷~

首頁

尾頁

跳至