親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

想同亞仔過澳門玩人做沙灘,想問下係咪得銀河、悅榕壯、大倉可以入?免費?邊間最方便同有冇分別?

行程分享175#

珍珠宮

回覆:澳門銀河人做沙灘

有乜分別

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+winpoopoo+於+15-05-29+發表

原帖由 chelseaboca 於 15-05-29 發表
一間房只包兩大兩小入泳池?
咁我最多得兩大一小啫

珍珠宮

引用:仲有新開個3間都可以玩!我訂左JW +

原帖由 kyowong 於 15-05-29 發表
仲有新開個3間都可以玩!我訂左JW
新嗰三间行過去近嗎?

珍珠宮

引用:回覆+winpoopoo+的帖子慘啦,+我呀女已經18

原帖由 MKY 於 15-05-30 發表
回覆 winpoopoo 的帖子

慘啦, 我呀女已經18歲, 加埋呀仔12歲, 4個人 點一齊入去玩沙灘 ? ...
我係官網見悅容莊有1000蚊借沙灘亭套票,無寫可以幾多人用入沙灘,但這1000蚊可以食嘢

珍珠宮

引用:回覆+evaw+的帖子無錯.................

原帖由 namc 於 15-06-01 發表
回覆 evaw 的帖子

無錯.................
咁好過份喎!你住邊間酒店呀?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+worrytohavebaby+於+15-06-04

原帖由 evaw 於 15-06-04 發表
未知有咩玩,但問左,小童mop80, 大人mop60, 住客有半價。
你幾時去?如果有去playhouse,請留言分享下呀

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kavenzou+於+15-06-04+發表你

原帖由 evaw 於 15-06-04 發表
七月尾希望到時藍天白雲啦~
咁我仲早過你去我6月尾

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+PollyK+於+15-06-04+發表Sorr

原帖由 SMM26 於 15-06-04 發表
唔好意思,路過問聲,請問未滿12歲小孩出八入境用乜證件?謝謝。因為見你們玩得咁開心都好想去,但突然想起 ...
特區護照+lD Card 或者回港證

珍珠宮

引用:係激流隔離有...大人同小朋友size都有..+同

原帖由 PollyK 於 15-06-04 發表
係激流隔離有...
大人同小朋友size都有.. 同水泡擺埋一齊..
水泡係咪都有Size分?有無3歳左右用架?

珍珠宮

引用:防水放咭袋在那裡買?

原帖由 katrinamama 於 15-06-05 發表
防水放咭袋在那裡買?
旺角信和買嘅電話防水袋$100

珍珠宮

引用:銀河個沙灘我同仔仔去過幾次,每次都係自己

原帖由 hui_bb 於 15-06-09 發表
銀河個沙灘我同仔仔去過幾次,每次都係自己但水袖同吹氣沖浪板(香港無得賣),因為借果d成日俾人拎左,自 ...
沙灘可以食嘢?自己帶得吾得?如果同酒店買,一定要俾現金,吾可以記房賬嗎?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+yy1012+於+15-06-12+發表其實

原帖由 Susumi1013 於 15-06-15 發表
我而家住緊。。個play room。。只係for呢2間酒店住客用半價比錢玩。。。其他酒店住客比錢都冇得玩。。。。
...
有乜玩?成日話半價,咁啫係幾錢?

珍珠宮

引用:前日玩完沙灘同激流,我仔3歲,只係同佢著

原帖由 joeychung424 於 15-06-25 發表
前日玩完沙灘同激流,我仔3歲,只係同佢著酒店既救身衣(free)就咩都玩得,激流我同仔一齊用一個水泡就可以, ...
我仔又係3歳兒童救生衣係邊到攞?有冇Size分?

珍珠宮

引用:沙灘邊和拎水泡既地方都有得拎,好易搵到,

原帖由 joeychung424 於 15-06-25 發表
沙灘邊和拎水泡既地方都有得拎,好易搵到,size由幼童至成人都有
Thx,我哋明日出發,希望吾好落雨啦

珍珠宮

我哋玩完返嚟啦!

珍珠宮

遲少少再同大家分享

珍珠宮

我哋嘅行程
Day 1 lunch後2點半船,開完房,去百老匯行下(食小食),Dinner(度小月,服務態度勁差),威尼斯人睇美女與野獸
Day 2 自然醒,lunch (銀河亜洲美食坊),人工沙灘,Dinner(原本想食葡軒,但full左,所以轉食名家),行酒店商場(好多名店未開)
Day 3 自然醒,退房,lunch(大倉全日餐廳半自助餐),威尼斯人行BB展,4點半船返香港

珍珠宮

JW房間:
幾舒服,超like對毛拖鞋,我哋住得高,所以嗰景好靚,可能因為新,所以仲有少少可以接受嘅裝修味,唯一不滿係嗰花灑漏水

沙灘:
JW房無沙灘拖鞋提供,所以有需要就自己帶(我同C6無帶,赤腳行,地下好熱)入去首先要登記入左JW嗰泳池,再登記入天浪淘園,啫係要登記兩次,想走多個入去吾容易。激流吾激,適合我哋D細膽鬼 救生衣(小童Size - 我仔3歲著到、大人Size)、水泡(得大人Size)周圍都有,但有部分吾夠氣。激流同細沙灘池有個小徑互通,細沙灘無浪,最深都吾夠1米,適合小朋友,間中有DJ放歌。沙灘邊有免費毛巾任用。C6想玩滑梯,但我怕,所以無玩,當日亦吾見好多人玩。大沙灘有浪,我覺得好玩,但水泡、大人救生衣、沖浪板要錢我最後係激流攞左個水泡過去玩,玩完再攞返返去。 激流同大沙灘救生員好多,大沙灘玩浪位D救生員好嚴,不停吹雞捉範規,我自己因為反轉嗰水泡來用被捉

美女與野獸:
好睇,除左卡通版原有歌曲,仲有幾首新歌,最精彩係嘉斯頓被拒婚後係酒吧跳舞嗰段(題外話,C6襯中場休息出去「叉電」,有班人走來問佢借錢,話輸曬無錢食反

溫馨提示:
1)如果坐銀河免費巴士可以攞餐飲優惠卷,第一張可以係亞洲美食坊以35蚊買指定套餐,中間嗰張係百老匯小食檔免費換小食,我哋換左碗仔翅、魚旦、煎餅。 第三張,我哋無用。
2)銀河酒店有兩個大堂-水晶大堂、鑽石大堂。水晶大堂好明顯有好多七彩顏色嘅大「水晶」,但鑽石大堂得一個好大好靚嘅水晶吊燈同水池,吾知嗰名點嚟嘅JM不仿俾D時間係大堂搵下答案我仔超開心。

珍珠宮

引用:Quote:kavenzou+發表於+15-6-29+00:49+JW房

原帖由 vickyyy 於 15-06-29 發表
大倉全日餐廳半自助餐係點架? 自助有咩食?
半自助啫係頭盤沙津同甜品自助+1人1份主菜(官網有菜單)+龍蝦湯+1杯餐飲,Ok好味,但吾建議帶小朋友去,雖然話5歳以下免費,但無主菜,等於要食熱食只能同大人Share,而大人嗰主菜量吾算好多

首頁

尾頁

跳至