自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 oojj 於 08-4-3 09:55 發表

suan lum night bazaar 係3月中已closed, 香港新聞報告都有提過。

no way, 我 23/3 先去完, 雖然政府頒令話 close, 不過去返 thailandfans.com 聽住係 thai 0既華人講, 要一排手續過後先 close 到呀~~~~

大宅

去 thai, 梗係要去買 NaRaYa 袋啦, 真係好鬼死平呀~~~
我 easter 都掃0左 d 貨....

大宅

原文章由 catcatmami 於 08-4-3 16:46 發表
我5月尾都會去自由行呀... 有冇mami有d咩好玩好食好睇既地方推介下??

好玩 : 翟道翟、Suan Lum Night Market、Spa/Massage

好食 : Grand Hyatt Erawan Hotel Tea Room 0既 tea set, $199b/位, 正 (呢度係2個 tea set)

唐人街銀都魚翅 ($300b, 2個人都夠食~~)

銀都 0既豉椒大頭蝦

[ 本文章最後由 tulipsodas 於 08-4-3 17:24 編輯 ]

大宅

原文章由 CANDY/CHOW 於 08-4-4 20:08 發表

想請問你地d野係唔係全部係big c買架,
去完返黎架媽咪你地有無買邊樣名牌野返黎呀!
thanks.

名牌野貴過香港, 我地入0左 LV, 睇中個袋仲貴過香港 $800 左右....
SKIN CARE 呢, 都比香港貴20-30%

大宅

原文章由 CANDY/CHOW 於 08-4-5 01:56 發表

咁請問牛仔褲有無平呀!

levis 舊款 hk$300 樓下都有, 新款最平要$800
miss sixty 貴過香港, hk$2500/條

大宅

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-4-5 04:09 發表
唔知响泰國機場度換泰幣會唔會抵D呢...?啱啱二月中初七去,我老豆個泰國朋友話嗰日响機場兌換泰幣既兌換率係抵過去銀行兌換架!嗰陣响機場見到4點幾,過左兩日我响泰農銀行度兌換泰銖已經係1:4 :igi ...

我覺得0係 super rich個 rate 最好, 不過如果唔焦唱好多, 都唔會差太遠0既~~~

大宅

原文章由 csk家長jj 於 08-4-6 21:23 發表
記住去建興酒家食咖喱炒蟹和小菜ㄚ!每次我去曼谷,必定去建興食晚飯的,大大話話這十幾年我都幫襯左超過40次,每次食咖喱炒蟹均令人回味無窮!他們的大螃蟹是以公斤做單位的,大大隻任你選,連劉鑾雄也光顧的。
Somboon se ...

我去0左 surawong 果間, 唔係好掂, 叫0左1隻咖喱炒蟹, 唔知點解無蟹蓋, 但係有4隻鉗, 仲有蒜蒸大頭蝦 d 肉好梅, 唔多新鮮....
我再睇返泰友營, 有 fans 都話建興 d 水準下降0左.......等我仲歡喜一場....

大宅

原文章由 JChan 於 08-4-6 21:05 發表
唐人街銀都魚翅, any other dishes recommend?

炒飯, 蝦同燕窩

首頁

尾頁

跳至