論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我個工人去完,識得同我講條件,(emoji)

大宅

YFYIP 發表於 18-10-19 19:56
佢同你講咩條件?

佢自己安排了工作時間,佢話返早上九點放晚上十點,要足夠休息,做不完D野,領事管教佢不用理……問題是,請佢返來照顧我兩個細路,我囡要七點起床洗面換衫吃早餐八點出門口坐校車返学,工人話唔关佢事,因為工人話佢返早上九點喎,七點起床太早,因為晚上吃飯後洗碗洗地及沖涼要做到十點才可休息,所以要求返九放十……
我嬲到叫佢返菲律賓……

大宅

evafung 發表於 18-10-20 14:13
佢自己安排了工作時間,佢話返早上九點放晚上十點,要足夠休息,做不完D野,領事管教佢不用理……問題是, ...

我早上自己趕時間返工,工人要求不帶小孩子上學,我要工人來做咩?激c人

大宅

YFYIP 發表於 18-10-20 18:07

下,咁都得,佢哋真係有病,你工人幾時去上的,咁最終有冇炒 ...

唉……煩c, 見步行步,睇佢玩邊科,我估佢想在此找更好既工之後才走,

大宅

Poyau 發表於 18-10-22 13:40
送回鄉可以日日瞓到自然醒

帶左佢去agent度,由agent同佢再說一偏……agent話再觀察佢,看她是否識諗?還是想我加人工?還是其他,agent話睇多一個月,因為agent話個工人要還錢比菲律賓agent個邊'……我又唔想哂錢,所以我跟agent意見,睇多一個月,比時間佢識認打工時間……

大宅

evafung 發表於 18-10-23 08:54
帶左佢去agent度,由agent同佢再說一偏……agent話再觀察佢,看她是否識諗?還是想我加人工?還是其他,ag ...

昨晚bb很合作,10點訓到今早7點,我見到工人10點已經訓到豬一樣,今早工人笑住話佢昨晚訓得好……我同佢說,其實晚上洗完碗抹地及bb訓了,你就可以休息……所以,我叫佢自己諗方法……因為大囡晚上是我自己照顧……

大宅

gilgil39 發表於 19-4-1 17:31
離晒大浦!
我工人冇上呢個堂。但自定左休息時間,以前叫佢要搞掂啲細路瞓覺先可以休 ...

個工人依家跟返我要求做啦……當中有很多细節,最後佢想留底做,所以……

首頁

尾頁

跳至