自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

引用:我知我開這+post+好廢,但我好想有人同我傾

原帖由 wcandtt 於 15-07-20 發表
我知我開這 post 好廢,但我好想有人同我傾下計

不可玩針對

咁就搞派對

唔想小圈子

摻到大包圍。

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+wonderlulu+於+15-07-20+發表

原帖由 wcandtt 於 15-07-20 發表
突然..........我覺得我好似我99。

佢話佢個仔好正,唔知點解會選我做老婆。:hah ...

我99大概一樣,唔同只係佢已經等咗個仔成家太耐,求其啦

珊瑚宮

引用:我當年係俾人地阿娘不斷既家庭活動同傾心事

原帖由 ninjarabbit 於 15-07-20 發表
我當年係俾人地阿娘不斷既家庭活動同傾心事嚇走左。

x2,always a crowd, too friendly &too much nagging

drove one to insanity

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+wonderlulu+於+15-07-21+發表

原帖由 ninjarabbit 於 15-07-21 發表
The best move she did was to keep counciling me boy at that age was immature, and i had to be consid ...
逃兵你令百有好失望

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+michelle0601+於+15-07-21+發

原帖由 wcandtt 於 15-07-21 發表
早拍拖我ok的,冇所謂,只要影響唔到學業就ok.
早晨!

wcandtt    發表於 15-7-21 07:53

珊瑚宮

ninjarabbit 發表於 15-7-21 08:30
其實我而家同百友間唔中仲有飲茶架
如果咁年紀能明白what is being considerate, 嚇得走都可能走寶多

上BK感受最多係見到年紀輕輕去人地度登堂入室,
伯有對佢好啲直情鬆毛鬆翼, 不可一世當升正女主人,
做媽媽真係極度唔爽

所以開呢啲PO, 一定入嚟學定下新招

珊瑚宮

ninjarabbit 發表於 15-7-21 12:31
唔只後生,三十到尾中女一樣會

我都有諗百有係覺走寶至鬼拍後尾寢爆響口

所以社會風氣變, 做娘親都要UPDATE

珊瑚宮

KT0603 發表於 15-7-21 13:27
我認我好厭尖麻利,口臉唔好會嚇走公主,我會出招先
我仔同啲同學都有搞SLEEPOVER PARTY, 不過自細講咗不可有女仔過夜,
所以班灰姑娘, 個個都知夠鐘一定挽要屣走就算姪女參加都會送返俾阿哥。

希望阿仔銘記阿媽呢條WARDEN RULES 係 NO NEGOTIATION.
升中後活動自由化, 外面天大地大風大雨又大, 風兩交架下.........
人地個女管唔到, 唯有講定條條MARK 住阿仔行為準則防衛

我成日同阿仔講, 你估你承擔得起後果我想管咁多? 我怕執蘇州C呀, 要我執一定抺返你一身
條友仔話咁仲慘過鬼上身

珊瑚宮

ninjarabbit 發表於 15-7-21 15:09
粤語長片,風雨交加,行雷閃電

我好贊成通識教育,真人真事新聞大把,一家人討論,等佢一 ...
古靈精怪、騎呢畸態太多, 美心妹妹都細路間話題
咪以為平靜就好, 爆炸唔會早通知

珊瑚宮

KT0603 發表於 15-7-21 15:12
再次認同,無錯蘇州c先驚,老實,如果我有女都會成為緊張大師啦,又唔怪得人家家長。

...
YES, 查電腦手機, 大咗就反感, 而且DELETE都見唔到, 仲破壞咗互信。

行開明路線, 多啲招呼見下佢啲朋友, 係收風/觀察好途徑。

記得細個玩麻鷹捉雞仔? 我成日都有徘徊係老鷹母雞角色呢個FEELING, , 唔惡得, 否則雞仔甩咗躲起嚟收埋仲煩。

首頁

尾頁

跳至