婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

我覺得要道歉果個應該係你.
人地屋企人既習慣,你管人做咩,你唔鐘意既咪一早拎個湯碗裝一大碗自己飲囉.做咩要人就你.我以前係屋企食野咬一啖再放返係碟邊添(因為個碗仔好細個,又有飯,唔夠位放)(而家嫁左人,同C6一家人食飯有時都改唔到,C6屋企人都係有潔癖的.不過C6屋企人都冇出過聲.不過我都盡量改.)屋企人邊會計較,反而你入門就係度擺款,食餐飯都話人.
你估你BB鑲金架?個個好恨玩你個BB呀?個BB佢阿哥都有份,你唔比人掂?有人錫你個B咪好囉~

你都好大支野~

你老公同奶奶唔出聲唔係幫佢,而係幫緊你,係你出聲鬧人地先.仲話人冇家教.如果唔係一早鬧左你啦~

唔好意思,我都係人新抱,亦有個阿哥.不過未結婚.我覺得你咁樣好唔岩囉~唔識大體.反而係可能你以前係你自己屋企人當左小公主咁養.而家少少野就指住人地個鼻係咁鬧(打個比喻O者).食餐飯都冇安樂.

戇居唔算粗口,如果唔係BK都唔會SHOW 到字出黎.

[ 本文章最後由 mi1660 於 08-10-17 11:53 編輯 ]

大宅

你姑仔真係好識大體.你奶奶都好好.你老公都好聽你話,唯獨是你..........

你當左你自己係皇太后,如果你個啤啤係仔,咁未來新抱就慘啦~分分鐘每日要同你"針"茶請安,請安時要三跪九"扣",真係唔怪得咁多奶奶都要擺奶奶款.如果唔係真係比人恰到上心口.
奶奶輕微中風.你真係好"大量",肯留多係度一陣.完全冇諗過照顧下奶奶.
如果你既情緒同性格係產後先變成咁既,我怪錯左你.
要同你講聲對唔住.
如果你既情緒同性格係不嬲都係咁既,咁唔該你檢討下你自己先好話人.你呢d性格真係好黑人憎.

[ 本文章最後由 mi1660 於 08-10-17 16:23 編輯 ]

大宅

我們只要求她出街食, 不可在屋內食. 但她永遠都不做

屋內食煙的意思是在廳食煙?還是在房食?在廁所食?

大宅

原文章由 leopak 於 08-10-17 16:51 發表

mi1660,

如果我真的是皇太后就好了, 要乜有乜.
至於你說"奶奶輕微中風.你真係好"大量",肯留多係度一陣", 你有些唔會, 我唔係大量, 扮好人, 只係之前有BB個時同奶奶講好了, BB滿月便搬走, 因為一齊住不方便我才搬, ...

講到食煙,呢個又真係一個搬走既重要原因,我一定冇野講,因為我以前都有食煙,自己都唔會係自己屋企光明正大食,有bb之後更加戎埋,係間唔中同fd 出去成班友仔食,我先會食一支半支,我亦都唔容許有人係屋企食煙.我老爺以前係廚房食,而家都會走出去後樓梯食完先返入屋.

首頁

尾頁

跳至