婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

又係你呀?皇太后.
你唔係呀化,小事化大.
我上次睇完你編野,我條氣都仲頂住,你又走黎出多編.
個奶奶咁好~為你地D後生既諗得幾好~唔好第日面阻阻.老公又咁好,肯比時間同空間你,但你又一D都唔大睇.
你唔好影衰晒我地D做新抱既得唔得~

[ 本文章最後由 mi1660 於 08-11-7 15:34 編輯 ]

大宅

原文章由 leopak 於 08-11-7 16:09 發表

車, 為左奶奶我就要妥協嫁啦, 好話唔好聽, "針"唔吉到肉唔知痛, 我真係無你咁大方喎. :;pppp:

仲有, 你條氣頂住關我鬼事咩, 你說話都幾唔客氣喎, 我幾時影衰晒你地(你一個唔係代表晒其他媽咪同新抱, 好多人都同 ...

點樣針唔拮到肉,你見我回應都知我係直腸直肚啦~邊使咁客氣.
以前我唔係比針拮肉,係刀拮大脾,都照吞左過去.而家總算一齊都相處OK.
我日日都黎睇婆媳呢板.因為我心都有怨氣.睇D人成日黎申.個心境都好似自己申左出黎咁,唔使下下都要將D關係扯到咁行,上次十個有七個媽咪都有批評你既處事方式.可能各個人有各個人既諗法.但係你而家係人地退一步你就進一進,踩到去人地個鼻度.

大宅

原文章由 Darby 於 08-11-12 17:13 發表

既然你覺得你個姑仔無家教, 咁我覺得你奶奶比你入門都可能因為你無家教, 係同類呀, 岩傾呀.

咁又唔好咁講~佢皇太后黎架麻~陣間佢又呱呱嘈話你人身攻擊佢啦~佢話人就得~人地話佢就唔得架~算罷啦~插佢都嫌晒力啦~而家天氣咁凍~不如我地留返啖氣暖肚啦~

大宅

原文章由 leopak 於 08-11-7 16:09 發表

車, 為左奶奶我就要妥協嫁啦, 好話唔好聽, "針"唔吉到肉唔知痛, 我真係無你咁大方喎. :;pppp:

仲有, 你條氣頂住關我鬼事咩, 你說話都幾唔客氣喎, 我幾時影衰晒你地(你一個唔係代表晒其他媽咪同新抱, 好多人都同姑仔, 姑9相處有問題嫁啦, 係你一個無之麻, 你唔鍾意咪唔好答咀law).

我講番個下文, 又關你事.

佢講呢段既時候我都幾擔心係咪真係我自己思想有問題,其他媽咪同新抱真係會好似佢咁樣?
好彩你地個個都唔係~唔係既話我覺得再睇婆媳關係 呢板都冇意思.

首頁

尾頁

跳至