跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Cyrushh 的帖子

呢間學校各位請慎重考慮讀唔讀呀!因為我姨甥女 啱啱退咗學 唔讀佢地嘅N班。。佢地嘅老師 會隱瞞你地小朋友喺學校所發生嘅嘢 。仲要講大話

大宅

引用:Quote:原帖由 haululu 於 15-11-25 發表呢

原帖由 seaweedseaweed 於 15-11-26 發表
可唔可以講下發生咩事?
姨甥女喺婆婆湊返學放學。有放學婆婆見到佢塊面損咗 個老師就即刻走埋嚟話喺佢自己 where傷嘅。返到屋企再問佢喺咪自己where損塊面。佢話唔喺 喺同學仔整嘅。向學校投訴 無回覆。。姨甥女被老師話佢打人 ,之後俾老師鬧 嚇到佢好驚 。依家唔敢返學 ,見到老師就好驚。原來之前有同學仔打佢 佢有樣學樣打人 。但喺老師從來無提過佢俾同學仔打。。。佢依家一聽到返學 老師 都好驚。。
除咗我姨甥女呢單之外。

大宅

引用:Quote:原帖由 haululu 於 15-11-25 發表呢

原帖由 Cyrushh 於 15-11-26 發表
發生咩事?
其實之前我契仔喺度讀k1至k3都俾佢地累死。佢本身有注意力不足問題。。老師都知 但喺佢地從來報喜不報憂。。攪到我契仔上小學之後啲問題走晒出嚟 無即時對症下藥去治療。攪到我朋友2公婆要睇精神科。。正常學校老師見到小朋友喺學校嘅行為舉止有問題要同家長講 。。但喺佢地完全無講。。
如果我一早知道堂妹會報呢間學校 我一定會阻止
各位報咗呢間幼稚園嘅媽媽記得要留意你地小朋友。。

大宅

引用:咁細個小朋友去讀書,從來就唔應該比幾千蚊

原帖由 山貓姐 於 15-11-27 發表
咁細個小朋友去讀書,從來就唔應該比幾千蚊出去就當有人包底幫你攪掂晒
父母平日唔去留意(例如在玩遊戲和 ...
我都認同你嘅講法。。。所以老師如果發現小朋友有某啲地方有問題應該同家長講 等我地都可以糾正佢。但喺佢地完全無做

大宅

引用:我係現役n班媽咪,可能每個人感覺唔同,其

原帖由 大吉大吉 於 15-11-26 發表

我係現役n班媽咪,可能每個人感覺唔同,其實我覺得老師幾 ...
你小朋友遇到個好老師。。。我身邊嘅人就無咁好彩。。。我姨甥女就無咁好彩 。佢依家夜晚訓覺都會發惡夢。。諗緊帶唔帶佢去睇兒童心理學家

大宅

引用:咁細個小朋友去讀書,從來就唔應該比幾千蚊

原帖由 山貓姐 於 15-11-27 發表
咁細個小朋友去讀書,從來就唔應該比幾千蚊出去就當有人包底幫你攪掂晒
父母平日唔去留意(例如在玩遊戲和 ...
請問你小朋友返緊邊間呀

大宅

引用:Quote:haululu 發表於 15-11-27 11:43 你小

原帖由 大吉大吉 於 15-11-27 發表
其實我個小朋友而家都係讀緊明雅N班,所以我先覺得啲老師唔係好似你講到咁差,我而家哩一刻,都覺得啲老師 ...
所以只可以講我身邊嘅人 唔好彩。。 遇到嘅老師都喺咁。已經去校長了解件事。但喺到呢刻佢地都未有回覆。 我地嘅律師朋友 亦都準備幫我地跟進

大宅

引用:Quote:原帖由 haululu 於 15-11-27 發表所

原帖由 solary 於 15-11-29 發表
你話校長處理緊、應該就係今個學期的事情、冇可能處理哩類事情要幾年吧。我反而覺得家長要平常心態、小朋友 ...
喺今個學期呀!上個禮拜退學

大宅

引用:有必要揾埋律師嗎?告個老師不小心照顧兒童

原帖由 siuki61 於 15-11-28 發表
有必要揾埋律師嗎?
告個老師不小心照顧兒童?
因為學校到依家都無回覆過我地。。小朋友每晚都發惡夢。一話返學,老師就好驚 。

大宅

引用:Quote:原帖由 haululu 於 15-11-27 發表所

我覺得奇怪、照你咁講應該係契仔已經畢業了,而你外甥女係今個學期先退學、你明知到契仔讀三年都讀得五好, ...
因為之前一直問佢婆婆(即喺我阿嬸)佢報咗邊間幼稚園 。婆婆都唔知。直到開學先知道佢報咗依間。。

大宅

你話校長處理緊、應該就係今個學期的事情、冇可能處理哩類事情要幾年吧。我反而覺得家長要平常心態、小朋友 ...
你講得啱。。小朋友有爭執 搶玩具絕對正常。。我諗你無睇晒我寫嘅嘢。重點喺個老師無誠實講發生咩事。我姨甥女俾人整損塊面。個老師居然話喺佢自己整損。。咁樣喺咪無問題

大宅

引用:我女上年讀明雅n班, 今日中英文嗰邊讀k, 我

原帖由 seaweedseaweed 於 15-11-28 發表
我女上年讀明雅n班, 今日中英文嗰邊讀k, 我唔覺得明雅既老師差, 會唔會當中有啲誤會?

就算樓主所講既野係 ...
已經搵咗校長 了解件事 但喺佢地完全無回覆 小朋友依家一聽到老師 呢2個字就好驚。。或者你地可能覺得 好小事 。使唔使搵律師咁誇張呀!如果件事喺發生喺你地身上 。。 你就會知道感受

大宅

回覆:haululu 的帖子

其實讀唔讀呢間幼稚園。喺各位嘅選擇 我只喺講返喺呢間學校所發生過嘅事。。等大家要多注意小朋友返學所發生嘅事。。律師朋友只喺幫我地研究件事應該點樣處理。。

大宅

引用:回覆 haululu 的帖子可能因為你的小朋友退

原帖由 山貓姐 於 15-12-01 發表

回覆 haululu 的帖子
嘩 文字誹謗 如果呢件事喺事實呢? 再者點處理都喺佢媽媽決定 律師朋友只喺幫忙。唔通我地會無端端作故仔去講呢間學校。對我地唔會有任何著數。我相信無一個媽媽願意見到小朋友喺學習過程遇到咁嘅問題。我地只喺想了解件事 。但喺點解學校遲遲唔喺回覆我地。 而且閣下對呢間學校都好熟悉喎 你小朋友都喺度讀嗎

首頁

尾頁

跳至