跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 02年四月馬戲團

[size=xx-large]各位好!

我代表哲哲向各位打個大招呼先. 哲哲早排氣管敏感要閉關,所以miss左個birthday party. 看到個個四月bb囡都長得婷婷玉立, 哲哲望到 (其實係哲媽 ).

[size=xx-large]祝各位四月俊男美女:

快高長大!
健康快樂!
聽教聽話!

大宅

Dear All,

Thanks for your good wishes for Eugene. Obviously Eugene got a very lazy mom who did not even get him a gift for his birthday (apart from the birthday cake :-P ).

We celebrated Eugene's birthday on Sunday and he learnt a few words that day as well, including 為食豬, 好味道, 好開心. He even fighted to get his cousin's french fries after having loads of food.

~~~~~ got to go lah.....

Wish all April BB good health and a lot of happiness.

大宅

Alison 媽:

首先恭喜你添丁同奏成一個"好"字. 小B好0力仔,日日飲多0的奶奶,長多0的肉,好快就可以返屋企同家姐一齊玩. 我家姐對twins出世時都好輕同早0左, 依家一樣精靈活潑同健康 唔好0甘擔心, 放鬆0的心情! 同埋你都要休息多0的,養好身體 呀!

大宅

好久無上來留言...busy + lazy .. :-P

上星期係哲哲0既一年一鑊大大鑊...發燒氣喘要入院聞氣拍痰抽痰,住左四日醫院...不過已經出院同有心情有胃口(touch wood),阿媽比佢嚇餐飽,依家都要聞氣同食藥...希望哲哲唔好再嚇阿媽,阿仔辛苦阿媽心痛,真係肉都刺埋0架 :-x

大宅

[size=xx-large]恭喜豬爸豬媽再度添丁發財!
恭喜大佬然榮升大大佬!
(本來已經係大佬嗎!)

大宅

caca,

禮瑩真係進步0左好多啦 , 可能你日日見住佢所以唔覺啦!

個個小朋友眼睏都會心情反覆一0的啦, 大人都會啦! 何況事實証明禮瑩無影響到0個個家長0既小朋友, 唔好比其他家長影響到你0既心情

你都真係要放鬆0的啊!!!

大宅

趁大家高高興興就唔好比佢停啦~~~我都有件小小0既喜事宣佈~~~哲哲都好快做大佬啦 :-P :-P ~~~預計哲哲十一月頭坐正做大佬啦!!! 醫生知我財政緊繃, 話比我聽都係仔算啦!! :-P :-P 不過哲哲仲未肯接受呢個消息....仲開始變身超強力牛皮大膠布

大宅

杜拉

我依家都只係重了三四磅. 主要係無胃口食晚飯同睡不好. 依家已經腰骨痛啦 :-x 加上依家忙過以前, 好彩小B生長得okay.

大宅

mansoklam

我有開始同哲哲做counsel, 不過進度麻麻. 要繼續加油

大宅

各位好....好耐無talk....

哲哲依家已經返學,過多幾個星期仲會做埋大佬添 :mrgreen: 依家哲哲已經會唱好多歌,歌詞就 原創加創作啦...不過都有七八成啦 講0野就一時時,看他大少爺心情...最開心就係出街:mrgreen: 有街去就甚麼都得.得.得...

最麻煩都係佢0的濕疹同氣管...天氣轉又會翻發 要好小心

我問過醫生,佢建議同小朋友打感冒針, 佢話今年各界都預測會係高峰期,已同哲哲打左,你0地都consider下啦.

大宅

最怕聽到有關小朋友的不幸時件....希望你同事一家可以盡快撫平心靈上的傷口

大宅

Tabima 寫道:
taurus_bb, 妳是否開刀? 好像見過妳問, 開刀要否飲白連鬚, 我都唔知, sorry. 在邊間醫院生?

因為胎位唔正(打橫)所以要開刀...會係養和生.

東區呢期好求其...我32週BB仲未轉頭...上星期三(35週)去東區做產檢,個醫生用30秒摸下我個肚就話轉左頭,叫我到生時自己入院...兩個星期後到clinic度檢查...

到星期五(尋日)我去C+度檢查,醫生摸話未轉頭,再用ultra-sound去confirm頭仔係右邊,要37/38週開刀,越早越好...因為bb打橫,如果穿水臍帶外露要係數分鐘內把bb拿出...可以幾危險...同由於bb頭位較高,開刀有可能要打直開....

大宅

各位好....

估唔到我家姐會入來代我報喜....多謝各位的道賀:wink:

number 2 已經14日大啦, 但仲未改名... 我依家差不多entirely breastfeed 老二... 希望可以餵到兩個月...又call 我餵奶啦... 遲下再談...

大宅

新的一年...

希望人人都平安快樂...天災人禍通通遠離...

更希望所有小朋友身體健康... 聰明伶俐...快高長大...聽教聽話

大宅

macaw
要好好調理身體.多休息.

大宅

浩浩已經3個月,有15磅幾, 而我都已經返左個多禮拜工啦.

工人仲未到,希望佢個簽證盡快批出啦.

哲哲依家仲係好嗲,但亦都大個仔左好多.最緊要係身體好左... 可能同我坐月時同佢share飲冬蟲草湯有關,婆婆又時不時煲0的潤肺湯水俾哲哲小湯怪

大宅

又到生日月啦
[size=large]祝各April toddlers
生日快樂 笑口常開
身體健康 快高長大
聰明伶俐 聽教聽話

大宅

生日月即係生日月,突然旺場左0甘多 等我又自我介紹下先

我有三條King係屋企...分別係六個月,三歲同三張幾 加埋我同工人就係一手King俘虜 再加埋鄧腳0既阿媽同奶奶就要玩十三張先計得0西啦

0夷....... 我三條King姓"正" 0甘我咪係.....正太 以前我自封花朵 - 哲媽 - 依加生埋浩浩叫麼好呢 哲浩媽.... ...不如叫... 雋媽 (雋哲同雋浩0既阿媽).... 或 E媽(Eugene 同 Ernest 0既阿媽)

我地個竇係港島東...因公務關係我成日要四周騰...係一個典型0既走佬阿媽...正因為0甘我係家中0既奴僕... 但唔係食醫...

大宅

Hello all,

Eugene was very happy yesterday (even forgotten to vee vee and as a result he ) He slept from 6:00 pm to 6:00am this morning and skipped dinner

Thank for all moms who help organized the event

大宅

prettywife 寫道:
生日在即, 老公說一同選禮物, 想想下又似一無所缺,
你會選什麼呢? 總不能放過這大好機會嘛 hee hee...

各靚媽, 有無提議呵?
燕窩,花膠,冬蟲草...各式各樣名貴補品...煲個靓湯一家大細齊齊飲...

首頁

尾頁

跳至