想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:為何這段路這樣難走?我跟老公關係很好很恩

原帖由 misschingching 於 15-11-03 發表

為何這段路這樣難走?
JM 唔知你記唔記得我,同是9月做ivf的,你既心情我好明白。
我8w無心跳,醫生話個胎停左,我等左2年半終於再見到2條線,但上帝話咁快就收返,我都覺得上帝點解要離棄我, 點解一次又一次咁對我,我2年半前已小產過一次,我用左好耐時間先企得返起身,咬緊牙關去經歷咁多iui, Ivf......點知又係一場惡夢。
醫生都話係染色體問題,唔關我事,但2次都係咁真係好擔心。
我現在都係塞完藥,無咩反應,醫生開再多次食,希望佢乖乖肯出來。
現在希望快d養好身體,下次再放胎,老公經常安慰我要有盼望,我明白,但一諗起這一切一切,眼淚就係咁流。如果大寶無走,我家已經有個人仔走來走去, 如果二寶無走,我新年就唔怕出去gathering,對住成班朋友仔女個份心酸...
JM, 勇敢d, 要喊就喊,然後收拾心情養好身體重新出發。期望我地既寶寶快d再返來。

別墅

引用:我同幾位jm一樣9月放胎的,中了孖寶,可惜

原帖由 Aprilbaby 於 15-11-08 發表
我同幾位jm一樣9月放胎的,中了孖寶,可惜尋日10周,小b都無聲無色咁走了。8周看時,兩个有心跳,有四肢。 ...
明白你感受,唔好太難過,好好調理身體,要相信不論明天如何,主的恩典一定夠用!

別墅

引用:Quote:原帖由+misschingching+於+15-11-08+

原帖由 Dot0716 於 15-11-08 發表
我仲未開始呀,明天先返醫院覆診

心情呢幾日都尚算平靜,遲下買你講本書睇
我自己在家塞藥,再食藥都仲未排出,依家要塞多次藥,好煩呀,希望快d排清。
我覺得塞藥對我效果好d, 食藥完全無反應,我就唔太痛,可能我對藥反應麻麻,希望你順利。

別墅

Dot0716 發表於 15-11-8 12:07
你塞藥要搞幾多日先清?

要放幾耐假?除咗上司,我唔想交代咩事放假,仲諗理由

我星期一開始塞藥到依家都未清, 真係好煩! 下星期再覆診.

我無做野了, 叫你上司同hr保密, 應該唔會講既.

別墅

引用:Quote:原帖由 YY1111 於 15-11-08 發表我星

原帖由 Dot0716 於 15-11-08 發表
我希望盡量藥排走,你係邊搞?
私家ivf 醫生開藥,自己係屋企攪,諗緊星期一睇埋中醫幫手清,有人話食木耳都有幫助,你都可以試下,但我都無咩反應,個子宮好似硬左唔識收縮咁 雖然都有組織排過,但唔知排清未,要再照先知。
我都唔想手術,盡量排到就藥排

首頁

尾頁

跳至