跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

機場出 city 好近, 大約 A$50-60, 睇你去邊啦,
因為依家 City 整路軌, 封好多路又改路咁.

的士唔收行李費.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

MandyLau13 發表於 16-12-19 15:56
回覆 wiiabcd 的帖子

THX
有3個人緊係坐 '的士' 好.

而酒店位置剛剛在市中心, 你要有心理準備好塞好塞車.

伯爵府

Bingb 發表於 16-12-20 02:30
暑假係Sydney機塲搭去Central站, 大約港幣100元一人,十多分鐘便到Central, 估唔到鐡路咁快
...
係, 機場喺市區, 所以好快去到 Central.

伯爵府

MandyLau13 發表於 16-12-20 23:32
我早機到希望唔塞車啦…thx
如果星期六日早機到, 出 city 就唔塞, 起碼唔係停多過行.
如果 weekday 早機到, 就好窒車啦.

伯爵府

MandyLau13 發表於 16-12-21 22:11
wow it is so terrible. How about 25 Dec?
25 Dec 路路暢通.

伯爵府

MandyLau13 發表於 16-12-22 23:35
因為當日是假期? 食店是否好多唔開?
聖誕節正日, 多數在家開 party,
你去唐人街會多D食店開.

伯爵府

QQfishma 發表於 16-12-30 16:28
法例上唔係6歲以下一定要坐car seat ?咁落機未唔可以坐的士?
坐的士(短途) 2歲以上唔一定要用car seat.

伯爵府

Icecream17 發表於 17-2-16 03:43
4大1小,2個大喼,悉尼機場去唐人街,taxi/ uber定鐵路好?收費如何呢?
另外又想知gold coast內陸機去悉 ...
我會建議悉尼機場去唐人街搭 taxi , 有7座位, 價錢大約40幾蚊,
都要睇是否繁忙上下班時段, 如繁忙時段 Uber 可能貴過 Taxi,
如有 uber promo code 減$20, 又可能會平過 Taxi.

gold coast內陸機去悉尼就好似搭巴士咁, 可以帶食物.

首頁

尾頁

跳至