時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

引用:愛港力撐梁暴民,遊行期間,襲擊now新聞採

原帖由 hummingbirdy 於 12-12-31 發表
愛港力撐梁暴民,遊行期間,襲擊now新聞採訪記者。有晒影片為証,該名記者只係進行正常採訪,
並無襲擊過任 ...
不認同暴力!但我又不認同樓主話 "邊個話撐梁既人私文?暴徒恐怖份

子至真!紅衛兵?持住撐政府就可以打人"。。。。

假如閣下參加學校/公司/屋苑嘅活動,其中一出席者使用暴力,咁閣下或其他人又會唔會被人認定為红衛兵呢?

rrxx    發表於 12-12-31 20:44

子爵府

畀面勳章

引用:其實我都好好奇個位記者到底問緊D咩問題可

原帖由 tinlong22 於 12-12-31 發表
其實我都好好奇
個位記者到底問緊D咩問題
可以問到俾人打
我都想知!有無full picture 呢。。。

子爵府

畀面勳章

引用:對呀!支持cy的可以為所欲為,打人都是對的

原帖由 angelsue 於 12-12-31 發表
對呀!支持cy的可以為所欲為,打人都是對的!
你講咩呀? 支持cy的可以為所欲為,打人都是對的?咁都可以無限放大和抽水,利害利害!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:tinlong22+發表於+12-12-31+13:15+其

原帖由 hummingbirdy 於 12-12-31 發表
問乜?咪問示威果位伯伯對梁特首各方面睇法. 人地上晒電台親口講件事.問題溫和正常,
梁粉人地唔報導你, 又 ...
點解閣下講到好似愛港力支持遊行人仕打人咁嘅?又放得幾大喎!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:Carelesswhisper+發表於+12-12-31+21

原帖由 hummingbirdy 於 13-01-01 發表
打記者係小事?個遊行邊個組織負責?唔係愛港力係愛講暴力?好似記得係叫愛港力喎.
...
打人係唔啱,無人話打人係啱喎,你唔好曲解人地嘅意思,然後無限放大!

到底個記者問左d咩令到呀伯伯咁反感?有時作為觀眾,見到d記者發問d惹火問題,真係O晒咀,EQ少d都扯火。。。

以事論事,而家某d記者質素真係要檢討。。。仲有,協記就死撐爛撐自己友,永遠都係佢啱人地唔啱,咩野政治迫害嘅藉口都出埋,真係做唔到訪問就賴地硬。。。

呢件係個别事件,唔通你認為果個發起遊行嘅组織叫/支持呀伯伯打人?整體來說,呢個係和平遊行。。。遠比過住,衝馬路,吹哨子和衝擊等遊行示威活動,已和平得多,對嗎?

泛民精神,寬己嚴人。。。

WChan    發表於 13-1-1 12:17

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:WChan+發表於+13-1-1+12:15+呢到大把

原帖由 cookingmamami 於 13-01-01 發表
呢到好多人講「打人係唔啱……不過記者好唔掂」之類. 意圖將打人事件淡化......有人去破壞BANNER就無限放 ...
一,打人係唔啱;二,而家某d記者質素係差!唔係淡化,係帶出兩個問題,知冇?

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+auntie_big+於+13-01-01+發表

原帖由 SandyKL 於 13-01-01 發表
新聞講咗啦,拉咗,以襲擊傷人罪名拉佢,告唔告一定要調查過,係要進行法定程序㗎。呢位阿伯都好難甩身唔俾 ...

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Carelesswhisper+於+13-01-01

原帖由 hummingbirdy 於 13-01-01 發表
Now 記者仇志榮問過乜??

(綜合報道)(星島日報報道)究竟now新聞台記者仇志榮及攝影記者劉家禾為何會在採 ...
「成熟一項推出一項」措 施,可能被訪者錯聽成「誠信」,即時「火遮眼」。。。請問有無拍底video?想聽埋語氣。。。同一句説話,不同語氣有不同効果。。。

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Carelesswhisper+於+13-01-01

一,呢個帖開宗名義講打人吾岩;二,"記者質素差"同"記者被打"係兩回事,除非你想暗示記者質素差抵被人 ...
嗱嗱嗱!我重申,只係想帶出兩個問題,唔係淡化,亦唔係話打人啱,亦唔係暗示邊個抵打,你做咩總係曲解人意思啫!

子爵府

畀面勳章

無曲解,我糾正你遮,你知你成日要比人糾正架麻
哈哈!你成曰曲解人,仲咁大聲話糾正人,真係高手!

子爵府

畀面勳章

誠信呢個字、點解會令到呀伯老羞成怒打人、係理虧先打人架遮
同一件事,老羞成怒係你嘅理解,另一個理解可以係抱打不平!BTW, 我又重申,打人係唔啱,唔該又唔好曲解喎!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+hummingbirdy+於+13-01-01+發

原帖由 heichunmum 於 13-01-01 發表
得la、得la,關我鬼事咩佢有幾傷,條友已經拉左,而家應該拉塞住皇后大道嗰班

...
果班友,神憎鬼厭,阻街擾民,以為自己大晒惡晒,鐘意玩野就玩野!警察清場咪大叫政冶打壓囉!有損傷咪頼濫權囉!呢d貨仔,見怪不怪,只會令市民更討厭佢地,不知所謂!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至