自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

fibe0313 發表於 20-12-22 09:03
2個都今月16歲

咁你個仔犯法喎。仲證據確鑿
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

講真。要唔要都唔到你決定。要看個女仔和她屋企點唸。但你個仔係和16歲以下發生關係。好像都幾嚴重吓。呢個你和你前夫先真係要想想。因為一生。好難唔知邊個係爸爸

珍珠宮

茶木 發表於 20-12-22 09:27
15,16歲未成年

去搵家計會

香港好係計14﹙定13), 16歲,14歲以下最嚴重, 16歲以下次嚴重

珍珠宮

somesome2020 發表於 20-12-22 09:33
個肚喺女仔到,要生要落都唔到你控制

如果真係生出黎,你一定要好好愛錫佢,更加唔好俾佢做孤兒等人領養 ...

係啦, 我覺得樓主根本咩都無得決定, 你可以決定的就係,
如果生下來無人養, 你會唔會負責養!其他野根本唔到樓主決定。

講真, 根據樓主所講既, 個仔和個女仔都咁鐘意去玩,
他們可能比樓主更知道怎麼面對這件事﹙因為他們好多朋友試過﹚

珍珠宮

長毛免 發表於 20-12-22 09:35
夠16歲相方家長同意可以結婚

任何年齡嘅男性同一個未夠十六歲嘅少女發生性行為,唔理有無經過當事人或者 ...

所以我未話一生就會知, 發生的時候係未夠16歲!醫院又唔係傻既

珍珠宮

fibe0313 發表於 20-12-22 09:38

宜家我係諗緊件事要點解決。一隻手掌拍唔響!我唔係咩都 ...

所以其實爆唔爆房都好, 他們在屋企要發生的都會發生, 咁就唔好瀨個女仔帶個仔去邊去邊啦。
你看到個女仔點點點, 其實你個仔一樣點點點!
要問個女仔做咩跟人返屋企, 都要問你個他做咩帶人返屋企。根本就係五十步笑百步。

現在追究都無用, 而且現在這情況, 你個仔犯法而人家沒有!
所以我係你就唔會一直話個女仔, 冷靜D看看他們到底有咩決定好過啦!

珍珠宮

yeung_ma 發表於 20-12-22 10:27
個女仔上次去養和墮胎都冇俾人拉喎

只會拉個男仔, 唔會拉個女仔架。

首頁

尾頁

跳至