夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PTMCYS 發表於 19-3-23 14:38
係咪架?我讀得書少唔好呃我。。即係你識好多係咁。。我都係近1~2年才active翻。。。

我以前都唔想睇BK, ...

原本無心上BK~慢慢到而家上了癮添~呵呵

男爵府

mini1204 發表於 19-3-23 18:11
樓主都只係分享下,事實好多男人當老婆係張枱張凳,女人一吾老黎就吾比掂吾比摸,雙方愈走愈遠。睇吾到佢點 ...

同意~我覺得樓主只是作出正面的分享啫佢的個案令好多有同樣問題的夫妻可以作為借鏡

男爵府

aeaemama 發表於 19-3-23 23:04
我想表達的就是這些~同道中人!大家都要為自己婚姻努力(emoji)(emoji)

完全明白你想表達什麼呢度好需要你呢類正能量post

男爵府

aeaemama 發表於 19-3-24 10:42
你是男是女?其實有補救的心,就仲有機會的!首先唔好要求另一半去做,先是自己踏出第一步!什至乎搵機會 ...

好同意只要有人肯行出第一步~好多時都有意想不到的效果兩夫妻真係唔駛計較面子問題~主動嗰個唔係失威嗰個~反而係因為珍惜彼此之間的感情而行出第一步~呢度都有人分享過成功個案~唔好咁快放棄~加油

男爵府

PTMCYS 發表於 19-3-24 15:37
其實當關係最壞的時侯,都會腦內一閃,我都唔差,唔怕揾唔到其他女仔,你唔聽我講就擺,仔唔聽話,憎我, ...

“但多花幾秒諗,佢咪之後比人呃,比人蝦,會好惨,其實揾個比我对佢好的人,又士士正正,都唔係易。。。” —> 呢樣嘢同我先生的想法一樣~佢成日話我好在係遇到佢~如果唔係以我的性格一定畀人蝦死~又話我都好難搵到另一個好似佢咁嘅人囉

男爵府

PTMCYS 發表於 19-3-24 16:54
係架, 趣趣地又一世......以後乖乖地喇.....我會拍下佢個頭(老婆又會好霖...)

但有時比佢D 無賴 ...

實在太似啦~其實係咪個個男人都係講呢啲嘢嘅呢我先生又係成日話呢個世界都好難搵到第二個頂得順我囉~又話我成日做嘢唔經大腦~唔係遇著佢都唔知闖幾多次禍~不過我都認同女人有時唔好表現的太精明~扮下蠢扮下傻畀男人攞下威又有咩所謂吖

首頁

尾頁

跳至