自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

20162016 發表於 22-11-26 09:48
冇錯,雙方都絕對有責任,就算呢件事煲到好大,啲人一樣唔會太大警覺性,試行一下放狗嘅公園,一樣有人撩 ...
我都有養狗,仲你大狗,我每次出街,都好小心佢行,但總會有啲小朋友走埋你,我叫佢地行開,因為我只狗好細膽,唔好嚇親我只狗。仲有,好多細狗好鍾意走埋我只狗度不停吠,非常討厭,有次俾我發現,開個比比細狗咬傷。所以唔好成日話自己隻細狗,見到大狗就避開,實情,細狗既攻擊力非常大。

子爵府

我今日都遇到類似case, 話說我同亞女帶住隻唐狗係九龍城一間cafe門口食野,狗狗坐係地下,人來人往,坐了約半小時,都好平靜,突然有個小朋友想過來摸狗狗,但本來我的狗狗是細膽狗,怕人的。而他的媽媽則拉住個仔,同佢講,叫仔仔小心,上次巳比狗狗吠。當亞女聽到他亞媽的話後,即時拉著狗狗,而我的狗狗也叫了一聲,亞女仲即時同佢道歉。點之,突然有個男人走來,話狗狗要帶口罩,但我亞女說不用,而他則說你的狗咁樣要戴口罩,但事實上是我的狗狗什麼也沒有做過,只是由趴在地下而站起來。而他則說因為狗狗是站街上,所以要戴口罩。但事實法例係不用戴,無幾耐,個男人又出現,話如果隻狗咬到人,我地一世都唔安樂,臨開車走前還對我地舉中指,太過份。
之後,我見地下多左塊發泡膠,原來喺佢個仔,踢塊發泡膠去我隻狗到,唔怪之得我隻狗吠啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊