自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Chowying 發表於 21-6-7 23:45
點解有咁多變態老師

樓主真係好好
變態老師,真係中小幼都大把!

我女係家中第一個小朋友,當時幼稚園,對足個老師兩年。當時,比佢搞到我以為自己個女好多問題,隔個禮拜就打電話來投訴,話阿女呢樣唔得,嗰樣唔掂!但我搵親佢,就永遠唔覆我!!我身邊又無其他親朋有細小朋友問下,可以學校老師比較,總之以為自己女好有問題。

呢個老師,對我啲說話都好刻薄,莫講話對住個女(我有次意外地聽過 ),相比之下,隔離東張明我 post, 個老師說話已好好多!
當時,我唔識反抗,其實,好影響阿女自信,態度,信任。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Klly1983 發表於 21-6-10 17:05
咁囡囡在幼稚園階段係咪唔開心?
宜家有好多老師只為份人工, 明白的, 但既然收得以份人工, 就應該專業d, 更 ...

係好唔開心。佢唔會想提幼稚園啲嘢,以前會成日話唔記得晒。可能人有自我刪除唔開心記憶,而家有啲係細佬提起,佢完全無印象!
細佬對幼稚園老師都無乜感覺,佢表達能力高,所以K1,2,已講出好多老師 事件。所以我一路有同佢輔導!好彩佢最後一年,轉左個超級好,真正關心,照顧小朋友嘅老師,對小朋友來講,好大轉變,可以話,救左佢童年。佢呢一年開始,變成十分喜歡學習,同睇住佢忽然獨立左。

珍珠宮

averymom 發表於 21-6-10 20:05
唔敢講教得好,但都有少少心得
我weekend再出post 分享丫

期待

首頁

尾頁

跳至