跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi
新年進步, 祝大家身體健康, 開開心心 !
好耐無上bk, 差d連中文都5識打

marie >> 你講ge方法係o米要一連做幾日?

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 10:01 發表

Morning!

係咪 careless mistake 定 真係忘記d 字?

上次聼講座聼過 讀,默,寫 的溫默書方法, 先讀一次, 然後默+改正(x1), 再抄寫1次.
唔 suggest 抄完即默, 因為只係短暫記憶, 返到學校就好易忘記了.
睇吓有 ...

大宅

MIU ~~ belated happy birthday to cherrie Where is the Jap. buffet? $$? We all like jap food, but my girls only eat a little

原帖由 MIU 於 10-1-5 21:33 發表
all:多謝咁多位EE記得cherrie既生日

琴晚三條友去yatch日式放題,之後都係黎個主菜,yatch cake吹蠟燭

hou彩剛開學,功課量不多.

剛好琴日派番1st term既考試卷,都5錯~~ ...

大宅

Have to go out to YY's school. Talk to you later

大宅

Hi, back now
講起都流口水.....o甘即係幾時?

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 19:01 發表

不如下次C9 gathering yatch 日式放題 lor

大宅

我以前都一年去二至三次, 但d靚大o左, pit o吾低就o甘得再去 帶佢地又o曹又side $$

原帖由 tokyleung 於 10-1-6 14:20 發表
我食過兩三次, 真係好掂, 魚生都幾好.

大宅

Hi Holmanma,

Yes, I have not come to BK for a long time. I had a very busy autumn / winter. Feel free to use the card. I'll PM the address to you if you don't mind sending them over. Many thanks.

原帖由 Holmanma 於 10-1-6 14:24 發表
hi, xxl,
didn't see you for long time. i used your Pokka's vip no. for twice but they said can entre the marks into your card unless we showed the card to them. but i got the receipt and can mail to ...

大宅

Happy Birthday to JJ EE 祝你越大越靚, 連你mama都係

大宅

絕對同意...如果我地係睇佢地的進步地方, 大家都會開心d 不過身邊太多要求/比較, 我地 (mamis) 難免會有壓力

原帖由 得意媽 於 10-1-22 12:49 發表

arm arm 先開波作文, 係亂七八糟架喇, 耐心等佢成熟啦, 當然過程一定係艱難, cissy 有次講唔知咩分數(我都冇上心, 佢自言自語) 佢話:得8x分已經好叻啦, 如果係幼稚園果時做, 直頭5識做tim呀. 

呢句我又上心喎.... ...

大宅

點解 yy都有好大可能要cool 牙... 下星期帶佢去睇c家, 睇下點... 不過我地都做好心理準備, 而家同緊yy做定輔導...

原帖由 小BMom 於 10-1-22 11:44 發表
arm arm牙科保健姑娘打比我,話yc有2隻大牙仲未出,照左x光話係有牙係裡面,只係5知點解未出黎,e生話冇大問題,5駛理佢住~but要開始cool牙生涯la

大宅

你真係掂.... 不如下次幫我地做埋幕後黑手, 等大家可以一齊去玩

原帖由 小BMom 於 10-1-21 16:22 發表

惠康+P&G~我係惠康見到個promo已經係last果日,急急買左$80P&G產品,+埋1張聖誕相send去~總共10個winners

大宅

果然係高人, ... 連d 橋都高人一等

原帖由 得意媽 於 10-1-25 12:12 發表

q1 : 梗係得啦!
q2 : 好易啫, 你話.......媽咪呢排係公司有大project 5方便同你講電話(問功課例外) 你又上左小學, 發生既野多左, 媽咪又想知喎, 你可5可以....寫低呀!
mami 有時都想即時同你分享一d 信息, 但你又 ...

大宅

yy 係相反, 下"岳" 太細, 一lai無位出恒齒, 二lai 上下"岳" 合得5好, 影響咀嚼

原帖由 小BMom 於 10-1-25 09:51 發表

e生話yc有小小"倒及"牙, 出齊前面8隻就可以cool~ yy又點解要去cool?

大宅

而家去睇c家la... ttyl

原帖由 xxl 於 10-1-25 15:59 發表
yy 係相反, 下"岳" 太細, 一lai無位出恒齒, 二lai 上下"岳" 合得5好, 影響咀嚼

大宅

Hi Marie,

係o米要先搵到replacement, 知道幾時有人用至可以郁手? 我去年年尾都係一樣, 由決定行動, 到真係送佢走, 一共要三個月 仲要俾一個月人工同一張機票送佢, 好肉痛

原帖由 HeiMarie 於 10-1-26 23:39 發表

你指bun bun agent? 唔會la, 要補!
家陣要步署幾時行動.

大宅

5好意思, 5係成日上lai, 有時會miss o左d msg
去o左一個專科, 係下頜發展慢, 要用牙套,但對外觀及發音好大影響, 仲要2年o甘耐, 大個仲可能要再cool 牙 而家打算搵多一個專科, 睇睇有無其他方案可以選擇

原帖由 小BMom 於 10-1-27 11:08 發表

牙e睇成點

大宅

真係正, 值得 keep 住lucky... lucky ee...情人節係正月初一, 時間ok 無?

原帖由 小BMom 於 10-2-1 16:46 發表
呀8月3踏入1月好旺場,先抽中戲飛,跟住有robert糕,arm arm又知張相得獎,有2張情人節concert飛

大宅

老師又讚聰明, 又有進步就very good la

原帖由 芸迪 於 10-2-2 12:11 發表
禽晚過婆婆度食飯時, 遇見Jaykan既中文老師, 原來住同一條街. 跟手傾左兩句, 老師話Jaykan好聰明, 如果d字寫好d, 用心d, 咁就v. good 啦~

但老師唔記得左佢寫作方面唔多掂~ 不過, 上次造句 (消息 & 悄悄地), 老師 ...

大宅

我又o甘睇bor... 老c又唔係話佢5識寫, 何況將來佢地呢代人都係打字架la, d字靚5靚就無mud所謂la...

原帖由 芸迪 於 10-2-2 17:03 發表

其實, 老師係想話佢d字寫得唔靚, 叫佢要用心做功課呀

大宅

呢個要佢自己 "頓悟".....我到而家都仲係 "龍飛鳯舞"

原帖由 M&A Mom 於 10-2-2 17:51 發表

能夠寫得一手好字(唔係話毛筆字個d根底禁靚),我覺得點都有著數d

首頁

尾頁

跳至