母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

你個姐姐真係好飄忽,估佢唔到. 咁佢仲有冇黑面?
原帖由 fsy 於 09-4-10 22:42 發表

我以為佢今朝比我哋插完之後今晚返黎會罷工添, 因為佢一返黎即刻入厠所沖涼 (平時做完嘢臨訓前先沖), 以為佢諗住拿拿聲去訓, 好彩後來都執埋嘢先訓, 唔駛實激 c 子進爸 ...

大宅

我upload左頭先安兒玩水d相,下次去大家帶定衫一齊玩一定好開心!
http://flickr.com/gp/7210600@N08/JTGP36

大宅

我成世人順左30年有多,點知會突然跌到咁傷,而家仲發覺冇左bb過一段時間都可以復原到,但一直再pregnant唔到先係最痛苦. 不過我而家有哂計劃,只需要一步步行落去,無論結果係點,我都希望係一個解脫.

講番轉頭,俾我順左30幾年,其實我已經好幸福

原帖由 fsy 於 09-4-10 22:49 發表

我記得第一次小產時, 我家姐同我講咗句說話, 佢話人生無話時時都咁順既, 梗有啲起起跌跌.

希望大家都平平安安啦! 亞 may 今日面色都麻麻, 好好休息啦, 公司啲嘢比其他人理囉. ...

大宅

你諗d野真係零舍抵c

有效率? 都係個句,幾難得佢地咁早訓左我地可以咁早上網

原帖由 fsy 於 09-4-10 23:14 發表

真有效率! 最衰今日唔記得帶多套衫, 唔係佢同安兒就可以 x鴦戲水

大宅

今日都唔記得問佢新公司有咩咁唔好,你地有冇機會問過佢?

原帖由 fsy 於 09-4-10 22:49 發表
希望大家都平平安安啦! 亞 may 今日面色都麻麻, 好好休息啦, 公司啲嘢比其他人理囉.

大宅

莫非你講緊你同子進爸??? 呵呵!!!

原帖由 fsy 於 09-4-10 23:23 發表

真係好鬼爽, 我而家好多時都一覺訓天光, 今晚鍾意做乜都得! yeah!!!

大宅

同我地一樣wor!

我訓喇

原帖由 fsy 於 09-4-10 23:38 發表

我忙緊上網, 佢忙緊睇電視喎 :;pppp:

大宅

hi! 你而家先上唻! 同你打埋招呼先訓!

原帖由 tvoincy 於 09-4-10 23:51 發表

Still early now. After.....can.....

大宅

講多句,你今日成日掛住睇仔,冇mud機會同你傾計添!

原帖由 tvoincy 於 09-4-10 23:51 發表

Still early now. After.....can.....

大宅

收工先敢上唻! hi & bye!

原帖由 honey2h 於 09-4-14 17:27 發表
閃先!

HAYES睡醒了, 我promise了仆返去, 帶佢去新裝修 & 增設超多兒童圖書部 的 public library, 正!!!

Bye Bye!!

大宅

放工時間, 上唻say hi.

丁丁話"噹噹個頭有汗好核突" 好好笑

祝熙熙細佬健健康康!

係啦, 好幾日冇見草莓, 唔知佢點呢?

希望樹媽快d蒲頭報平安.

ivyma, evan 好返d未呀? 細晴仲有冇咳? 希望你已經黑仔完啦!

我明天放工去睇醫生, 希望醫生睇完d報告後有清晰既建議俾我地同可以儘快開始療程啦!

大宅

我好乖呀,即刻上唻同你地報告.

醫生睇完哂d 片同報告,再同我照多一次u/s 後,話我地兩個完全正常,結論係我地兩個係"不明原因不育",佢建議我地做人工授精(iui),同時要幫我做超排卵,即係用藥令我一次過排多過一粒卵,一個cycle大概要打8針,目標係排到3粒卵,增加成功受孕機會. 下次m到就可以驗血,計算用藥份量,然後開始打針. 做一次超排卵+ iui 大概要萬幾蚊,一般最多會做3次,如果3次都唔成功,就會建議試其他方法.

大宅

係呀,琦琦好似大姐姐咁照顧安兒,見到佢兩個玩得咁投契好得意.

原帖由 wckmay 於 09-4-17 22:21 發表
Kei kei,

祝您生日快樂,早日有弟妹陪你玩.

你真係好大個女,見到你在迪欣湖玩,好細心咁照顧安兒

大宅

琦琦好細心呀,有個咁乖咁生性既女真係好安慰!

你都relax d,希望你可以快d調理好身體!

原帖由 Strawberrys 於 09-4-18 02:52 發表
So sweetheart and touching for her behaviour as she is only 4 but act like an adult in some cases.

大宅

你都要保重身體呀!

原帖由 belu 於 09-4-18 21:38 發表
我病左兩個禮拜,咳到cc下,又周身骨痛,最慘係日日做足十粒鐘,番到屋企繼 續,哎嚴重唔夠訓,今朝7:30開始見家長,下午賣物會,好似轉行做左街市婆,救命,我就c得la。 ...

大宅

may,

胃口大增就好lor,過哂唔舒服既時期,好好enjoy 餘下大肚既日子! 到no.2 出世又有排忙喇!

大宅

多謝各姊妹關心! 知道我同安兒爸基本上係正常,係鬆左一口氣,不過我都唔會對療程既成果有太大祈望,因為醫生話成功率都只有20-25%. 如果做埋呢樣都唔成功,我就會疊埋心水專心湊大安兒,或者積極d keep fit,執靚下自己咁lor,分散下自己注意力,唔好再牽掛呢件事,我相信神咁既安排,一定有祂的深意.

我計過,如果試三次,當我隔個cycle做,咁都係6個月到,即係我最多辛苦多6個月就可以了左件心事!

大宅

good idea! please show us your work when you finish one.

onyeepa is off today so i take half-day leave to join him. we went to pick up onyee from school and she was soooooooo happy

原帖由 Strawberrys 於 09-4-20 13:04 發表
wckmay & onyeema,

I pick up my knitting work again from last Wednesday as it is one of my hobbies and a way to relax myself from stress.

大宅

嘩! 好靚呀! 琦琦著起好lady,女仔都係著粉紅色好睇 你咁快鉤好一件背心,好犀利!

原帖由 Strawberrys 於 09-5-1 15:18 發表
onyeema,

Kei Kei wear the vest and take photo today.

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=view&mid=102561&folderid=2265213&fid=66643264

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=view&mid=102561&fo ...

大宅

星期四交收時豆媽話豆姐全班考第一呀!!!!!!!勁!!!!! 睇住佢進步,好戥佢高興! feel到豆媽由個心度開心出唻

原帖由 onyeebb 於 09-5-2 22:43 發表
嘩! 好靚呀! 琦琦著起好lady,女仔都係著粉紅色好睇 你咁快鉤好一件背心,好犀利!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊