跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

TIFF,

呢個問題呢真係好難3言兩話講得到, 真係各有各好....

其實有好幾次我都想CALL妳架, BUT打親妳都唔晌HOME, 如果打妳手機又怕妳返工唔方便傾呢....

等我搵日再CALL妳慢慢傾啦.
原文章由 Kitchu 於 08-11-5 22:04 發表
Yat,

I am thinking! I think I need your opinion?

what do you think about HK or UK?

子爵府

cyl,

you can really take a good rest now, don't miss this chance arh!

子爵府

AVA,

好呀, 咁我地幾時搞啫, 大家無見咁耐, 而且D小朋友都大個晒好多喇, 我諗今次要搵個"好"地方比大家聚舊吓先得!!!

原文章由 avalyl 於 08-11-17 13:28 發表
Hi cyl299,

Didn't notice you have moved back to London....
congratulation on your pregency!!

How's everyone?
Zenia will come back to Hong Kong for X'mas holiday. Shall we organise a get together?

...

子爵府

CYL,

妳晌UK果邊係唔係好掛住囡囡呢? 佢而家識叫妳而且又咁痴妳, 妳一定係好想佢晌妳身邊架喇! 妳有無同佢傾電話呀? 我而家有時CALL返HOME同細佬傾, 佢都傾得好興奮架, BUT我完全聽唔明佢講乜囉.....因為佢除咗識叫爸爸外, 淨係識講BB話咋.....
原文章由 cyl299 於 08-11-19 16:54 發表

係呀, 我媽咪話帶佢返屋企qq見到d門閂晒, 佢以為我係屋企所以拍門叫'mama'. 最後睇晒所有房見無人佢就有d唔開心自己坐係度, 後來就同我媽咪講話佢返去我媽咪屋企喇.... 不過過多一個月我就會見到佢啦, 所以都唔係好 ...

子爵府

zen,

u're always welcome啦! 妳地今次返嚟會住邊區呀? 我同ava初步傾過, 而家要睇妳邊日方便喇, 我地有幾個option架, 可以去ava home/elements shopping mall with playground or somewhere else....

咁妳快快比幾個日期我地幫妳arrange吓啦, or 我晏d call妳詳談吧, 嘻嘻!
原文章由 Zenia 於 08-11-20 18:54 發表
Thankq Yatjeh. We are arrivingon 11/Dec and leaving on 7/Jan, a place with play area for the monkeys to run around will be great.

Do you know is there any Thomas promotion like the one i ...

子爵府

CYL,

咁而家邊個幫妳主力湊喬喬呀? 妳6299都晌HK嗎? 妳HUBBY會唔會帶喬喬過嚟同妳過X'MAS?

原文章由 cyl299 於 08-11-20 20:34 發表

其實都幾掛住佢架, 不過我都好enjoy放工唔洗趕返屋企, 約朋友食下飯, weekend去shopping既生活! 我呢兩年都係放晒d時間係個女度, 都無乜私人時間, 而家就當比自己休息下囉!

我成日都打電話同isabelle傾架, ...

子爵府

哈, 連喬喬都識選擇人, 咁妳唔駛驚佢第時痴6299多D啦!

咁妳會幾時返HK呀? 妳HUBBY最後會帶喬喬過嚟探妳嗎? 佢自己一個帶亞囡搞得掂嗎?

我剛帶兩隻MONKEYS去台灣玩, 帶住細佬特別辛苦搞到我到最後都病埋添呀! BUT見到佢地玩得開心都抵番晒嘅!

原文章由 cyl299 於 08-11-21 18:08 發表

而家多數媽咪湊, 有時6299湊囉, 我6299都係hk不過我就鐘意媽咪湊多d, 同埋bb鐘意跟我媽咪. 前幾日isabelle洩我媽咪同佢講話將佢比爺爺嬤嬤, 佢即刻喊住話唔好呀!

我老公想帶bb過來呀, 不過99就話徙錢又徙 ...

子爵府

cyl,

咁妳返咗HK後仲駛唔駛再去UK呀? 妳HUBBY自己一個帶住喬喬搞得掂嗎? 定係妳6299都陪佢一齊飛?

妳而家重咗幾多? 有無照到bb係仔仔定囡囡?

原文章由 cyl299 於 08-12-1 16:57 發表

我農曆新年前返hk呀, 老公同isabelle過兩個星期會過來, 不過6299而家又話過來uk過x'mas喇喎, 所以isabelle都會stay係6299度......

子爵府

WA,

算係好番晒喇! 不過我下個月又帶LUCAS去韓國滑雪, 希望今次去完唔好又病過就好喇!

係呢, 妹妹幾時會返學呀?

原文章由 wawa 於 08-12-2 11:01 發表
yat

玩完又病呀, 而家好返o的未呀.

cyl

你62,99一定好唔舍得喬喬啦.

子爵府

CYL,

咁即係妳就快又可以休息等BB出世喇, 真羨慕妳每年只係做一季其餘時間可以湊吓女呢!

呢胎係仔呀, 咁妳6299咪好HAPPY囉? 喬喬有無話鍾意細佬定妹妹呀? 妳的預產期係幾時?

妳唔駛羨慕我喎, 妳之前夠帶喬喬成日出門啦, 只要妳捨得交比妳6299/媽咪幫妳手湊, 妳都仲可以去旅行架! (我晌LUCAS 6個月大時都有同FRIEND去旅行架)

原文章由 cyl299 於 08-12-3 16:34 發表

我而家同公司講左我每年淨係想做大約3個月野, 所以如果再返都係下年11月先返喇! 不過而家咁既時世, 都唔知下年公司洗唔洗人幫.....

我老公話佢ok喎, 其實有咁多人幫手, 而家isabelle又訓到天光, 都唔會太辛苦! 629 ...

子爵府

WA,

妳仲未答我妹妹幾時返學喎!!!

咁妳地幾時出發呀? 星加坡都唔錯呀, 又可以一大班人一齊玩, 好HAPPY!

我都係因為UK的親戚話去KOREA滑雪, 我先一齊JOIN咋, 如果唔係都唔會去得咁密! 我今次唔帶細佬LU, 我HUBBY會留晌HK做BACKUP, 我淨係帶LUCAS咋!

原文章由 wawa 於 08-12-4 10:32 發表
我原本今個christmas 都唸住去korea, 因仔仔想玩雪,去英國又未必有雪.點知SING. 家姐急call 話佢地有假,要去singapore. 今次會同佢地班小朋友去desaru 再上malaka. 但christmas 機票都好貴, 但新年重貴.

...

子爵府

係囉, 如果妳公司真係可以offer妳一年只做一季就認真perfect喇!

喬喬幾時過嚟陪妳呀? 佢會跟妳一齊返hk嗎? 妳近日有無扭計?

原文章由 cyl299 於 08-12-4 16:46 發表

一姐
係呀, 每年有9個月假, 如果未來幾年都可以係咁就真係唔錯! 希望經濟唔好太差, 公司要人幫手啦!

我都唔知6299係咪開心呀, 我諗佢地要湊慧喬所以無時間諗lu... 慧喬話唔想要多個bb喎, 我都唔知點算! 我諗要慢慢 ...

子爵府

點解只去5日咁少呀? 去星加坡都要飛成4個hrs, 咁來回咪無咗1日玩囉!

妳而家仲有無埋身餵囡囡? 我而家差不多無晒奶喇, 都係一日一次埋身餵, 我有時真想快d收爐, 因為冬天起身好凍, 但見細佬每次食食吓都對我笑, 我又唔太捨得呢種親子的感覺呢!!!
原文章由 wawa 於 08-12-5 09:24 發表
yat

我唸我唔比佢返住nursery, 因為冬天開學o的菌好勁, 一返學就病,好慘咁, 我唸住同佢學下ballet, 上下playgroup 就算, 到k1先返.

我地25dec 出發29返. 我同人講話去singapore 佢地就話無野玩, 不過我家姐係度, ...

子爵府

妳HB咁搞笑要收起晒妳D相呀! 咁妳咪要晌6299度過X'MAS囉? 咁工人方面搞成點呀?

原文章由 cyl299 於 08-12-19 17:19 發表

慧喬同我hb上星期六過左來喇, 不過星期日就上左我6299度, 我今日會去睇佢, 來緊幾個weekend都會stay係6299度. 跟住慧喬同hb走先, 我再做多3個星期野就走lu....

慧喬都無扭計, 淨係最初以為我會成日陪佢所以搵我, ...

子爵府

在這普天同慶的大日子, 我祝大家聖誕節快樂, 2009年更進步!!!

子爵府

hi all, 好耐無晌bk度見喇, 大家好嘛!

我近日又迷上"返"煲韓/日劇呀! 因為我個friend比咗條link我, 裡面好多套任君選擇, 搞到我都夜睏咗!

cyl,
妳的預產期係幾時, 而家係咪做住全職媽媽呀?

子爵府

我家陣剛煲完韓劇大話妹, 當然要有中文字幕啦, otherwise我又點明呢? 係呢妳睇過呢套未呀? 妳平時有煲劇嗎? 有無好推介?

我睇咗呢套都有3次, 不過仍然鍾意睇, 皆因個女主角做得幾好笑, 而且個劇情簡單, 好快就可以煲完!

原帖由 twingirls 於 09-2-9 17:11 發表

Yatjeh,

Hi, how are you? Is the Japanese/Korean film has Chinese or not?

子爵府

YENNIE,

KOREA之旅都OK啦, 都係跟團好玩D, 不過今次我只係算探親 & 順道比LUCAS試吓玩SKI. 如果我唔係整親隻腳就更好喇, 我差D要入醫院照X-RAY呢!

咦, 妳地講租樓呀? 我都覺得如果而家D租金回落咗可以搵到更加多選擇!

我都部處緊睇吓幾時可以換樓呀! 不過真係要有耐性咁等...........喇! 而家D呎價都唔及03年咁平呢!

係呢, 影曦幾時入學呀? 今年9月嗎? 妳有無幫WILLOW報學校?
原帖由 yennie 於 09-2-8 21:08 發表

今日走咗去地產到問千二呎個價
跟手問佢幾時要同landlord講唔租(因為真係想租大d)
傾傾下先知12月時個landlord己經賣咗我地個單位出去
個買家真係抵得諗,睇都無睇過個單位就買咗-.-

而家我個單位租八千左右咋
即係要la ...

子爵府

CYL,

時間真係過得好快, 原來仲有兩個多月妳就生得, 咁妳要好好休息多D喇, 係呢, 妳工人果邊搞成點呀? 妳而家係咪得媽咪幫妳手湊咋?

我唔知有無話同妳提過, 我家陣都開始搵工人, 舊工人仲晌度, 11月頭先完約, 就係佢唔係好幫到手, 所以而家日頭係工人加鐘點EE湊兩隻MONKEYS!

ETHAN嚟緊呢幾個星期都有INTERVIEW, 希望有學校收佢啦, 因為佢仲係只識講BB話咋!

原帖由 cyl299 於 09-2-9 23:13 發表

我預產期係4月22號, 而家都可以話係全職媽媽既, 不過湊女好辛苦, 佢成日要我抱, 我抱佢一陣個肚就會痛...

子爵府

原來妳而家巳轉了工人, 咁而家個工人係咪海外請返嚟架? 佢識湊初生BABY嗎? 怪唔得妳而家咁辛苦啦, 因為要妳自己湊喬喬, 不過如果個工人肯多D陪ISABELLE玩, 咁ISABELLE都會好快跟佢的!

妳個工人嚟咗幾耐呀? 如果係初期可同AGENT反影一下, 叫佢地比D煮飯的TRAINING個工人, OTHERWISE, 妳可買D COOK BOOK叫工人跟住做, OR好似我咁請多個PART-TIME幫手煮飯 & 跟頭跟尾!

原帖由 cyl299 於 09-2-10 12:09 發表

而家係我自己湊返呀, 我媽咪無幫手lu...

個新工人煮野超難食, 你話點算好? 有無辦法呀?

除左呢樣同埋bb唔肯跟佢訓都無乜野, 無辦法啦, 無左工人幾個月, 呢幾個月個女都係跟我同老公, 而家佢點都唔肯跟第二個既喇! ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至