跳至

首頁

尾頁

大宅

我飲糖水都FAIL左正常7.9以下, 我8.3, 不過唔洗做FULL DAY TEST, 要下星期一去威院見營養師同糖尿科姑娘..

大宅

我都係今日15號去威院呀, 我坐第一行最右邊..唉, 估唔到要搞咁多野..搞到生為止, 真係麻煩!!

原帖由 odong 於 10-3-15 19:11 發表

Kaling ,
我同你一樣,我11號飲左糖水,結果係8,
唔合格,約左15號星期一返去威院...... ...

大宅

我上次同一日聽營養師講座同糖尿姑娘講座, 糖尿姑娘會即刻教篤手指, 好簡單咖唔洗入院咁大陣像.

而家日日都要跟營養師餐單食野, 不過你可自由選擇, 佢只不過比D食物種類同含醣的數量你, 你可自由選擇, 總之跟佢比果個份量食就得, 而且一星期篤兩日手指每日篤4次直到BB出世為止..

原帖由 zeno76 於 10-3-19 15:23 發表
我昨日個血糖都fail左 而家約左25號聽營養師講座 而30號入院 學吉手脂, 咁我想問 係咪代表我日日係屋企都要吉到生為止?

大宅

7.9以下先合格, 總之一FAIL就要見營養師同糖尿姑娘, 食糖尿餐同篤手指, 唔洗再做FULL DAY TEST咖啦..

原帖由 babydonald 於 10-3-19 15:47 發表
想問7.9是否合格?幾多度為之fail??

大宅

我已經食左糖尿餐一個多星期, 基本上跟住個餐的份量食就無問題唔超標, 但我試過出街食然後再檢, 點知真係超晒標..

不過我昨天去私家做超聲波, 醫生話我個B係細碼BB, 而家30週先得2磅15安士.. 佢話如果有妊娠糖尿, BB細好過大喎, 但我覺得30週又好似輕得滯..都有D擔心..

大宅

你食完有無跟佢2個鐘之後篤手指呀? 如果我跟餐單食就正常7以下, 但試過出街食完, 真係超標, 8.7呀..

我都係食完仲好肚餓, 早餐只可以食2-3塊麵包+一杯奶, 邊夠飽..唉.都唔知係咪咁, 成個人都瘦晒..真擔心呀!!!

原帖由 mandyyoga 於 10-3-31 19:06 發表
我都係fail 咗, 個test result 係 8.4 . 要食營養餐. 我有跟住食. 但係食完等於無食過. 長期肚餓咁 係咪跟住食就會去返正常指數呢 ?

首頁

尾頁

跳至