自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

peas 發表於 23-6-10 18:49
昨天突然feel 到個心跳得呯呯聲,call白車入急症室要打針減慢心跳,抽血驗咗冇特別問題,醫生寫信排內科。 ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

天貓 發表於 23-6-10 19:01
我老公之前試過唔瞓得,血壓升到190,心跳升到110 ,入咗急症室兩次,乜嘢都check, 而家排緊內科,應該都係 ...

瞓得唔好係好影響血壓
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

天貓 發表於 23-6-10 20:40
係呀,直程有時係成晚瞓唔到,佢話個心好唔舒服,所以個排都嚇到死…
...

我高血壓同心跳高左幾日
跟住有1日暈到出唔到門口,又嘔

寶石宮

天貓 發表於 23-6-10 21:01
吓,咁真係要睇吓醫生check真啲….

有呀

寶石宮

天貓 發表於 23-6-10 21:18
我之前食緊感冒藥都血壓升,有成百五,八十,但我平時係冇高血壓….
...

我食左必理痛(講緊1日幾粒)
同埋屋企人食左止咳藥,去到上壓175(但係都有食血壓藥),攪到我以為部機壞咗

寶石宮

Hosszu 發表於 23-6-10 21:27
有台灣報導話食咗感冒藥有機會令血壓高咗
https://health.udn.com/health/story/5977/366959

thanks
而家盡量少服藥.

寶石宮

天貓 發表於 23-6-10 21:27
其實,感冒藥真係有影響,我平時119,
70,好正常,食完感冒藥,變咗147, 85,仲次次都係咁….尤其COVID ...

大家保重
我每日早晚check
中西醫都叫我睇一個月先

唔建議食藥住

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊