2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 Siuduckduck 的帖子

我淨係知寧早過百日擺, 都唔好遲過百日擺咋~有咩禁忌我又唔識喎.... 但你會唔會考慮改擺雙滿月呀?

我同老公諗住好簡單咋, 淨係請男女兩家親戚, 朋友就好熟好熟/BB契媽先請.
所以應該都係3-5圍左右. 菜式就跟酒樓個餐囉, 但會MIX1-1/2圍素菜, 因為99嗰邊有一堆人係食素.
我哋揀咗個餐係無翅無燕窩, 食花膠~ 環保D嘛, 而且有幾個屋企人都有生瘤, 唔食得燕窩~

我哋好簡單, 無諗過要發帖同收人請喎....

但之前C6個妹搞百日宴就有回禮小禮物囉, 我諗帖都應該有派卦, 唔記得啦~
但嗰時佢搞到都幾大, 因為佢老爺有好多生意上嘅朋友都請咗..

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 Siuduckduck 的帖子

我而家訂咗嗰個三千幾四千蚊一圍咋~
咁可唔可以男女家分開搞呀~
咁男家就搞得FORMAL D, 女家咪自己屋企人圍埋食餐飯咪算囉~
再唔係, 就簡單D, 男家2圍半, 咁你女家都係半圍之嘛, 加埋咪啱啱好3圍囉!!!

我百日宴嗰日同日都有另外一家人擺, 都係擺3圍咋~

我覺得其實唔多人的話, 個名叫百日宴, 但其實咪又係一齊圍埋食餐飯.....

伯爵府

回覆 net168 的帖子

我見人話搞喜事有早無遲, 所以要早過一百日擺, 唔好遲過~
我就咁計西曆, 用EXCEL計一百日出嚟咋....

首頁

尾頁

跳至